Problém s cumlíkom

charlottte
19. apr 2012

Maminy aj vaše mamy majú problém s cumlíkmi vašich detí?Moja mama stále vyhoď ten cumeľ, načo ti je...a tak a stále mu ho vyberá...a ked jej poviem že mi to vadí,nech mu ho nechá,že ked bude chcieť vyhodí ho sám...tak nie.Že ona mu ho bude stále vyberať, že bude mať krivý chrup. Ach ☹ My sme nosili cumlíky a tu sme a nemáme krivé zuby 😖

benne
19. apr 2012

@charlottte nie mama, ale môj otec s tým mal problém.. decká "vycvičil" tak, že keď ho videli prichádzať, skryli cumel okamžite 😅 😅 ale to už boli väčší, po roku som im cumel dávala len na spanie, prípadne výnimočne a tvoj je ešte celkom malinký

a krivé zuby mala staršia, vzdala sa cumľa až v 2,5 roku, ale tým, že ho mávala len doma na spanie, tak pred okolím sme to úspešne tajili 😀 😀 .. zúbky sa jej však časom vyrovnali a má to v poriadku, predkus sa nekoná

charlottte
autor
19. apr 2012

@benne ja si tiež myslím že bude to isté robiť, pretože stále mu ho berie,tak si myslím že bud ho bude pred ňou schovávať alebo za bude za to hnevať

benne
19. apr 2012

@charlottte vieš.. ja to beriem tak, že to isté robil určite aj nám ako deťom a je zo mna jedna veľmi múdra, šikovná a inteligentná osoba, s preveľkou mierou správneho sebaohodnotenia a skromnosti 😅 😅 , v skratke, nepamätám si, žeby ma to nejako poznačilo 😉

igiana
19. apr 2012

@charlottte Nam sa nikto nestaral. Moja mala mala cumel do 3 rokov, tak nam to povedal zubar, ze do vtedy by to este nemalo vadit. Mali sme ten typ rovnako splosteny z oboch stran, nijako jej to zubky neovplyvnilo. Snazila som sa jej ho, ked vecer zaspala hned vybrat a tak bola vacsinu noci bez neho. Cez den ho tiez nemavala dlho. Mala silny saci reflex od narodenia. Mladsia ma cumel len na zaspatie a potom jej vypadne a uz ho nepotrebuje. Zavisi od potrieb dietatka.

P.S: myslim ze ty vlastne nemas ani problem s cumlikom, ale s mamou, ktora nerespektuje to, ze si mamou dietata

mima22
19. apr 2012

moja dcera ma v januari tri roky a este stale ma dudel ale uz by bolo nacase sa ho zbavit.
do skolky ho nenosi vobec ani von.ale ked prideme domov tak hned ako prve berie dudel

charlottte
autor
19. apr 2012

@igiana ved ja viem že mám problém s ňou...ale tak čo už...len mi to fakt vadí že mu berie cumlík,ked ho chce nech ho má a čo!

zuzu31
19. apr 2012

presne rovnako t bolo u nas... mala nosila cumlik do 3 rokov na spinkanie, a tiez to moja mama furt riesila, ze bude mat krive zuby. Kym nosila cumlik tak mala krivy zhryz, a ked sme sa ho zbavili, zubky sa narovnali same. a este ..... ky nosila cumlik tak spavala poobede 3 hodiny, odkedy ho nenosi tak nespava vobec .... 😝