Prírodný krém na opaľovanie pre bábätko

kidist
21. jún 2017

Ahojte, su tu horucavy a ja teda premyslam cim mazat moju 8 mesacnu dcerku aby sa nespalila. Dost ju nosim v nosici takze rucky nozky hole. Sama pouzivam kozmetiku Weleda a pre malu zatial iba olivovy olej. Takze hladam krem na opalovanie pre babo bez zbytocnej chemie, viete prosim poradit? Dakujem dakujem 🙂

osky
21. jún 2017

Na youtube je jedna rodina
Najdes to pod symbolom
Sila pro zivot

Pre niekoho blazni,pre inych inspiracia.maju 4 male dcery a mazu sa len kokosovym.olejom.skus.

elviku11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fem
21. jún 2017

Biosolis organicky, taky oranzovy sprej, velmi dobre sa rozotiera, je to 50 plus, alebo mozes kupit biosolis fluid extreme 50 plus , to je aj proti alergii na slniecko. Obe su aj na tvar aj telo vhodne. Pouzijes aj ty, je to super. najdes aj vela reviews na nete aj fotky konzistencie. Krem by som takemu malemu nerozotierala,lebo sa to tazko rozotiera, co by mohlo byt neprijemne prenho. Preto skor tie spreje. je to velmi jemnucke.

jihlavanka
21. jún 2017

@elviku11 prosim ta, skusenost s nim pri mori nemas? Zaujima ma, ako to je u ludi, hlavne deti, co maju pri mori reakciu na slnko, dakujem! Uz dlho olej zvazujem, no zatial stale pouzivame kremy s mineralnymi filtrami, no beztak pokazde vysev....

elviku11
21. jún 2017

@jihlavanka nie, pri mori sme s nim neboli :/

sisaka
21. jún 2017

@osky no asi fakt blázni. Kokosový olej ma prírodný SPF 4-5 hovoria optimistické zdroje, pesimistické 1. Ale v dnešnej dobe je to tak, čím väčší úlet, tým viac "cool" a "in".

@kidist treba hľadať prostriedky určené pre najmenších s mechanickými (mineralnymi) filtrami a nie chemickými, v dnešnej dobe je z čoho vyberať. Ja mám dobre skúsenosti s mnohými prírodnými, ale na Slovensku sa asi nepredávajú, takze nemá význam menovať

alaguema
21. jún 2017

@kidist @sisaka Okrem kokosového sú aj iné, hore je link. Ja som žiadne iné prostriedky doma nikdy nemala a to sme žili pri mori a deti neboli ani raz spálené slnkom. Samozrejme, pobyt na slnku postupne predlžujeme. Nebývajú ani len červené, pozvoľna im pokožka zhnedne. Takže pre niekoho úlet, pre niekoho normálna vec. Pochopiteľne, ak sa niekto vypráža na pláži celý deň a nemá ešte prirodzenú ochranu - opálenie, tak mu kokosový, ani iný olej stačiť nebude.

sisaka
21. jún 2017

@alaguema ja používam prírodné, ale tie, ktoré sú overené a zaručujú istý SPF a nie odporúčané stránkou bádateľ .... ja síce pri mori nežijem, ale v nadmorskej výške cez 1000 m n.m. a so SPF 4 tu môžeš behať tak akurát po dome. Fajn,že Vám iné ani pri mori netreba, každá mame odskúšané niečo iné, určite by som nenatierala 8 mesačne bábätko kokosovým olejom dúfajúc, že mu to bude stačiť

alaguema
21. jún 2017

@sisaka veď to je v poriadku, len netreba hneď niečo iné pokladať za bláznovstvo. Rastlinné oleje fungujú, mám to osvedčené, vyskúšané aj na bábätkách. Samozrejme, treba vedieť ako a ako som už napísala - postupne, pomaly, s rozumom. Najlepšia ochrana pred slnkom je naša pigmentácia. Kvôli niečomu ju máme. Zdravé opaľovanie je potrebné k tvorbe vitamínu D, ktorý je mimoriadne dôležitý práve pre bábätká. Mamy, ktoré natierajú svoje maličké deti krémami s vysokými faktormi asi ani netušia, čo im robia.

osky
21. jún 2017

@alaguema nechcela som zu reagovat,ale presne ako pises,Vitamin D sa pod vrstvou tychto vsetkych blokad v kremoch ,ktore tu v drogeriach mame,ani nevytvori.
je vedecky dokazane ze ludstvo trpi chronickym nedostatkom vit.D-a Plankton ci koraly vymieraju-vdaka tym filtrom...

takze neviem,ci blaznovstvo...

sisaka
21. jún 2017

@osky no mozno si uz pocula o sunscreens, ktore su bezpecne pre koraly, my ked sme snorklovali v Mexicu tak pri vstupe kontroluju ake maju ludia sunscreens a zabavovali nevhodne, takze staci sa Len v obchode porozhliadnut. Ignoranstvo niektorych ludi nepozna hranic, u mna ste ale uplne mimo, existuje totizto nieco aj medzi chemiou a kokosovym olejom a bezpecne pre koraly, neviem, preco musia ludia vzdy zachadzat do extremu a nepripustit nic medzi tym.
Btw je mi Jedno, co robite so svojimi detmi, ved kludne natierajte cim chcete, vyjadrila som nazor, svoje deti som natierala mineralnymi sunscreens a natrete kokosom by som ich Von na dlhsiu dobu nepustila, nechodíme von na 15-30 min.Pouzila som slovo, že sú fakt ASI blázni, ako reakciu na príspevok, kde píše, že pre niekoho možno blázni. Pre mna je to zahrávanie sa so zdravím, dnes je ozón vrstva oveľa tenšia ako kedysi a ja som rada, že tu sunscreens mame. Vitaminu D maju v lete moje deti a aj ja dost, v zime berieme cela rodina umely.

domak2
21. jún 2017

@kidist ja som malej kupila laveru, ma ten mechanicky filter ale to zaroven znamena ze farbi na bielo, co si ale myslim pri babatku nejako nevadi 🙂

osky
21. jún 2017

@sisaka

a preco si teda nahnevana?
ved aj ja som len napisala ze teda neviem,ci blaznovstvo.

a co sa tya te Drogerie,ja som hovorila o klasickej drogerii ktora je dostupna.

ano,nemam prestidovane vsetko,ja som iba posunula informaciu-aj o Tom vit.D a koraloch...

bazoskaa
21. jún 2017

drahé ale dobré, na prírodnej báze http://www.justnahrin.sk/produktove-rady/slnecn...

zuzinabila
20. máj 2018

@sisaka mozes napisat ,ake?v dnesnej dobe ludia vela cestuju,kupuje sa cez net.tak ked das tip,kto ma zaujem,urcite nejako zozenie.dakujem🙂

sisaka
20. máj 2018

@zuzinabila tých značiek každým rokom pribúda, nie je problém vygooglit a sú tam aj reviews, mali sme už viac značiek napr. Badger, Alba botanica,

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinabila
21. máj 2018

@sisaka dakujem.badger sa da zohnat aj tu bez problemov.len ten sa natiera kazdych cc 40 minut,neochrani nadlho.tiez som pozerala zlozenie a podla toho by sa dal vyrobit aj doma,je tam len zopar prirodnych olejov a oxid zinocnaty.tak ale pozriem to,komu sa chce kupovat ingrediencie a doma to miesat:}

damoska
24. jún 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.
sonka1981
27. júl 2018
Používateľ sonka1981 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka1981.

v podstate akykolvek, krotý je určeny detom a ma vysoky faktor. Hlavne deti nevystavuj priamemu slnku a pravidelne ich natieraj

gab_riella
1. máj 2019
Používateľ gab_riella je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od gab_riella.

detom by som prave davala iba bio kozmetiku, ta je pre male deti najlepšia. Bio kremy na opalovanie a po opalovani

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mareri
13. máj 2019

tiež by som šla cestou bio kozmetiky, hlavne čo sa tykakozmetiky pre male deti. Bio opalovacie kremy a kremy po opalpvani su lepšie ako tie klasicke , ktore su plne chemie

essenceee
24. máj 2019

sebe i svojim detom tiež kupujem kremy na bio baze, ale nie ina na opalovanie a po opalovani, ale aj klasicky veškeru kozmetiku a sebe dekorativku, lebo mam velmi citlivu plet a len pri predstave, že to mam n atvari cely den sa mi tvori akne a moje oči plaču