Ahojte chcem sa opýtať ci mal niekto z vás problém s bábätkom taky ze hneď po pôrode veľmi trasie ručičkami a nožičkami, nedokážem ho ani prebalit ako sa striasa ...musí byť stále v zavinovačke..aj keď je tam tak dvíha hlavičku, otvára ústa a veľmi rýchlo dýcha...vobec nikdy nieje v kľude.. Akurát len keď spí.. Stále musí byť na cicke pretože keď nie je strašne nervózny a plače.. A vôbec sa nedá utíšiť
To nie je hyperaktivita. Doteraz bolo v stiesnenom priestorw a zrazu nic okolo neho. Pride mi strasne smutne ako maminky celych 9 mesiacov tuzia mat babatko pri sebe a ked sa narodi tak by malo najlepsie spat a maju problem s tym ze by chcelo byt na prsniku stale alebo na rukach. Mne obe deti boli na prsniku nonstop. A tym myslim fakt neustale. Hodinu cuckala pol hodinu pauza a znova hodina na prsniku. Proste pre nich je to stredobod vwsmiru. Pokial sa vam nieco nezda, zdvihnem telefon a konzultujem s lekarom. Nenarazam teraz len konkretne na teba ale vseobecne napodobne temy. Prosim maminy kojte deti kolko potrebuju, noste ich ked to chcu, mojkajte. Ujde to tak rychlo a budete len s laskou spominat na to obdobie. A k tym rucickam, mozno ulitku by som skusila ale nie stale, len na spinkanie. Drzim palce
@lucka227 tu nejde o to ze by som ho nechcela mat pri sebe, nemám s tým najmenší problém, ani s kojenim.. Len to ze sa stále nadvihuje, a to dokonca dvíha hlavičku po šiestich dňoch života myka s rúčkami veľmi aj s nozkami tak sa stoporci... Po prepustení z nemocnice mi povedali ze je to normálne.. No ale pre nich je všetko
@viktoriam84 mne maly dvihal hlavicku sste v porodnivi aj kopal nozkami ako divy.. az som sa pytala sestricky ci je to ok. Bol strasne malinky a zaroven zivy a to mu ostalo doteraz. Od 6 a pol mesiaca sa plazi. Teraz ma 9 mssiacov ( dnes😂) sam vylezie na sedacku a plazi sa po nej. Sedi stoji a skusa sa uz aj pustat
@viktoriam84 hovorim nenarazam prave konkretne len na teba je tu dost takych tem. Na poradni konzultuj a uvidis.
moj maly ked mal nejakych cca 7 dni, lezal na brusku a hlavicku dvihol tak, ze ju dokazal obratit z jednej strany na druhu, co som bola fakt prekvapena...a pri dcerke to tak vobec nebolo, jej bolo dobre ked spala 🙂 takze kazde babo je ine
Ahoj, to nie je hyperaktivita 🙂 Náš bol tiež taký, stále v pohybe, stále hýbal nohami, rukami, vrtel sa, na brušku nikdy nemal položenú hlavičku - dvíhal ju od narodenia. U nás to bolo spôsobené tým, že mal
mierny hypertonus, čo nám pediatrička oznámila až na druhej poradni.
@viktoriam84 ja mam 4 mesacneho synceka a mali sme to iste co opisujes. Zacalo to na druhy den po porode. Vypytala som sa na neurologiu. Tam nam zistili hypertonus na rucickach, zvyseny svalovy tonus, poruchy spanku. Teraz cvicime vojtovku. Po 3.mesiaci ten priserny rev zacal postupne ustupovat. Najhorsie boli prve 3 mesiace. Mne dala este neurologicka brat 3x denne magne B6, aby to islo malemu do mlieka. Je to tazke. Treba sa obrnit trpezlivostou a vydrzat to.
Uplne normalne prejavy babatka, ktore tuzi po kontakte s maminkou a potrebuje sat.