Milé mamicky,
chcela vy som Vás poprosiť o radu. Som prvorodicka, mám 5mesacneho chlapceka a od 4.mesiaca je už iba na UM. Cca pred 3 týždňami sme začali s prikrmami raz za den-na obed. Doktorka odporučila že začať zeleninou-zatial sme skúsili zemiak,brokolicu,mrkvu a cuketu. Moja otázok je, aké ďalšie jedla ste dávali svojim deťom a ako ste to riešili s prípravou príkrmov-príde mi neefektívne každý den variť kúsok mrkvy a 1zemiacik, zvykli ste to zamraziť? Toez keď dám malému cca 4-5lyziciek, viac už nechce a plače od hladu a chce mlieko-robili to tak aj vaše deti?Velmi pekne dakujem za odpovede.
Pokial su prikrmy len po par lyzickach mliecko musite dat to este nie je nahrada mlieka az casom ked uz bude papat viac sa mlieko moze vylucit. Ano jedlo mozete zmrazit ja to davam do formy na lad a potom vyklopim kolko potrebujem ale to len pri zelenine, ktora je narocnejsia na pripravu. Zavisi od vas.
@29simona29 tekvica obycajna, hokaido, mangold (taky spenat), bataty - tie u nas ficali so vsetkym, mal rad so spenatom same, s hocicim, cvikla, ... pomaly od 6 mes by som skusila pridat ovsene vlocky po troske, len malu lyzicku do prikrmu napr. a po mesiaci aj ovocie - jabko, banan. a teda po mesiaci sa uz dava aj maso - teľacie, kralik, kurca (bacha na povod)
ja som si robila a mrazila maso po porciach 20-30 g. a aj prikrmy, ked som mala - ale nie na dlho, len ozaj ked zvysilo, alebo som na druhy den chcela dat ine. ja som mala avent parny hrniec a ten teda fical skoro kazdy den 🙂
Mozes urobit aj spenat.nejaku zelenovu polievku(z kt.dietatko nebude nafukovat)..mozes to aj mrazit..neskor mozes pridat aj hokaido..a zaregistroala som ze mamicky zvykli davat aj bataty.(asi tak sa to vola).a ano ke normalne ze dieta nezje viac ako 5 lyziciek...tie prikrmy su hlavne o tom aby si deticky zvykali na nove chute..pomalicky potom budes pridavat falsie potraviny
Dakujem veľmi pekne za všetky komentáre,pomohli ste mi☺️
Ano, dlho si este pýtal mlieko. 4-5 lyžičiek uplne staci. Skus dat batat, tekvicu, špenát, kaleráb. Mozes urobiť aj vývar z kosti, bez soli, korenia a rozmixovať ako polievočku
Kludne daj aj masko