Ahojte, riesim taku malu dilemu, tak mozno mi poradite. Pojdeme s detmi na taky predlzeny vikend. A ja som trosku zufala, ze ako to bude s krmenim drobca (15m). Ono vela veci mu musim mixovat a celkovo je slaby jedak. Pri starsim synovi som vzdy nakupila hippky a bolo vybavene. On to lubil. Tento maly cert vobec. Ako budeme mat kuchynku, len vacsinou tam budeme len ranajkovat. Cize obed niekde vonku. A velmi sa mi vyvarat na dovolenke nechce 🤣😝
Nehovoriac o tom, ze fakt je to teraz z jedlom doslova boj. Skusam mixovat, nemixovat atd. Raz zje tak a raz tak. Keby bolo na nom, jedol by len suchu ryzu a cestoviny 🤷♀️
Takze mam docela stres, ze ako to tam dame s jedlom 🤨
Napadla mi moznost navarit a zavarit, len teda sa bojim, ze aj tak to bude vcelku velky boj ….
Mate pre mna rady a tipy ako ste to pripadne riesili vy?
Dakujem velmi pekne 🙂
Presne ako hovorí evkamotka. Poprípade ešte kukuričné chrumky, ale naozaj objednať si jedno jedlo, ktoré zvládne aj on papkať. Už môže viacmenej papať všetko. Ja ešte kojím tak mám o to ľahšie keď tiež pôjdeme na viac ako víkend.
@evkamotka ved to mi vravi aj muz. Ze co zasa stresujem. Ze ked tak, da si mlieko (UM). Ale ja mam toto v DNA po mame. Ze jedno jedlo musi byt teple 😅
Ale teda ako vravite, necham to asi plynut a ked tak prezije na vyvare a ryzi a cestovinach tie 4 dni 😜
@zuzana2376
Neboj, ked sa pojdete niekde naobedovat, da si z kazdeho kusok a bude najedeny. Zober do ruksaku dva rozky a mas 😃
My sme sa v restike dohodli s obsluhou, ze napr aby nabrali zeleninovu polievku hustu, ze tym chceme prestravovat maleho. Alebo ze si pre neho prosime hrianky navyse. Boli s tym ok, ved vsetci vieme ako je to s malymi detmi 🙂 rovnako spravili jedlo mimo jedalny listok (kuraci platok, aby nebol vyprazany). Este velky uspech ma u nasich deti pecena ryba. Je to makke, treba sice preberat kosti ale vzdy si radi daju
@janba No asi budem musiet 😅
@evkamotka vies co, ono je problem, ze mu idu zuby a kazda lyzicka je proste boj. A celkovo je slaby jedak. Starsi syn (8) katastrofalne je doteraz. Ja neviem co to mam za deti 😂😂😂😂😂
Keby to nerobili aj u babkach, tak si myslim, ze som hrozna kucharka.
On proste ani neobsedi. Stale je v pohybe. Bude to kazdopadne zaujimave. Len proste potrebujem mat dieta najedene 😝
Nehovoriac o tom, ze som na nervy ze ma sice uz 4 stolicky vonku, ale mixovat musim vacsinu (90%) jedal.
Chapem, starsiemu som tiez dlho mixovala. Mladsiemu zase idu teraz ocne, z dnesneho obeda (plnena paprika) zjedol dve lyžičky 🙂. Tak som ho dotlacila mliekom a dala spat. Ked vstane, dam mu makke cucoriedky. Co uz
@evkamotka tak som rada, ze v tom nie som sama 😃
@viestta no to som si aj ja vravela, ze hlad je najlepsi kuchar. A potom som dostala do vienka moje deti 😀
Ale dakujem za kazdu radu. Nebudem teda stresovat a tie 4 dni potiahneme ako to pojde. Zje co zje 😌
@viestta a teda to je ten problem, ze kupovane prikrmy mi nechce. Co je skoda. Bolo by po probleme. Starsi ich velmi lubil
Suhlasim s vacsinou. Ked vies, ze zje ryzu, tak si ty objednaj nieco s ryzou a oddel mu. Ak ti zje take ovocne kapsicky, tak mu ich kup.
4 dni je nic, ja som musela prestravovat nejedaka syna na dovolenke skoro 3tyzdne, ked mal rok a pol 😉 Mal vtedy velmi "vyvazenu" stravu - jeden den zamiaky, druhy den mrkvu, treti den cestoviny,... 😀
Zober UM, pripadne nejake tie kapsicky, piskotky, chrumky,... a bude dobre.
Ja viem, moja mama je tiez taka, ze kazdy den varene a este aj polievku k tomu 😀 A mna v lete polievkami mozes nahanat, ja nic horuce nechcem 😉 Tak ich ani nevarim, ja hnusna mater 😀
@ichbinich 😁
@viestta no snad to bude aj u nas tak 🤣
Kazde dieta je na dovolenke ine,moja zjedla doma ja klince, v zivote s nou nebol problem s jedlom, mixovala som mozno 2 mesiace. Prideme na dovolenku, podotykam na Slovensko a za 5 dni nezjedla prakticky nic okrem oliv a kukurice, par lyzic vyvaru a par hranoliek. Som myslela ze ma porazi
@pininka1 tak takto funguje moj starsi. Uz to neriesime. A vyzera to tak, ze pri druhom to bude rovnako 🙈
Inak poviem ti pre mna by toto bol klinec do rakvy. Mam troch a vsetci jedia super a to ma prostredny dietu kvoli brušku, kym mu pridu na to, co mu vlastne je.
vôbec sa nestresuj, za štyri dni sa mu nič nestane, aj keby ozaj zjedol len pár lyžičiek a dorazil sa mliekom. Nie nezaváraj, je to zbytočné, objednáš si na obed niečo s ryžou, alebo cestovinami a natlačíš ho tým. Inak kľudne mu môžeš objednať aj porciu suchej ryže, nemal by s tým byť nikde problém. A ešte niečo, tvoje deti cítia, že si vystresovaná z toho, či jedia, čo jedia a koľko toho zjedia, skús to dva, tri týždne neriešiť, zje, zje, nezje, nezje, len aby pili a uvidíš, že sa to zlepší.
@elizabet173 dakujem ☺️
nemáš za čo, uži si dovolenku, oddýchni si
Ked bude hladny,zje. Nejdete na dlho. ;)
Moj druhy ma 18m, len nedavno 15 🙂 kedze je to len predlzeny vikend, ja osobne by som si kvoli nemu nerobila starosti. Na dovolenke co zje to zje, co bude vymyslat, to bude vymyslat. Hlavne aby vela pil. Ked sme mali este len prveho, boli sme s nim na 4 dni v Bojnej, objednavali sme si jedla, ktore by potencialne jedol a bolo to vcelku ok. Popapal zeleninovu polievku, vyvar, sotecko s ryzou. Do toho nejake pecivo, piskoty, a ovocie a bolo prestravovane. Ked chodime na vijendy k svokrovcom, tiez to riesim tak "volnejsie", nie je to ako doma ale hladny zase nie je. Domaceho zavaraneho by som sa bala, ak s tym nemas skúsenosti a v tychto teplach. (zacinajuce) Mikroplesne nemusi byt vidno