Príhoda s 3,5 ročným dieťaťom

23. okt 2021

Dnes sa mi stala taká príhoda...dieťa (3,5r) som ukladala spat, po týždni choroby kedy som sa oňho úpenlivo starala mu bolo lepšie, viac sa dnes šialilo, čo chápem keďže sa tešilo že viac vládze.....btw,ja som k nemu trpezlivá, aj teraz kdeže mal ísť spať, pustili sme si audiorozpravku s pesničkami Jano Hraško, malý si išiel dať hlas viac až na 18ku, vravím mu daj to tichšie je to nahlas, on neposlúchol, zopakovala som to-nič, tak si vravím kľud išla som to stíšiť, ako som si čupla, prišiel a udrel ma po ruke, tak som mu capla po zadku a on???isiel si dať opäť hlas......bojujem s jeho konaním že má vzdor aj má buchne už skoro rok....stále vysvetľujeme....zo 3 krát som mu dala po zadku viac nie počas celého roka kedy bol ako čert!!!....vždy keď sa hnevá trvá to (teraz už) chvíľu potom povie pardon mama ...už je dobre....no táto príhoda ma veľmi sklamala....povedzte mi pravdu čo by ste robili na mojom mieste vy...

mabenn
23. okt 2021

vychova trva roky, dieta ma 3,5...co v tom hladas? skusa hranice a reakcie tvoje, tvoju autoritu..uplne normalne

rybka1985
23. okt 2021

Vysvetľuješ bitkou, že ťa nemá biť...

negymama
23. okt 2021

mala si vypnut telku a koniec rozpravky. nie ho capnut.

0silvia0
23. okt 2021

Prerusit rozpravku, zobrat prehravac ci na tom to pustas a mal byt bez rozpravky.

negymama
23. okt 2021

ono netreba tolko vysvetlovat, staci konat, tak ze maly bude znasat nasledky. tym nasledkom ale nema byt to, ze ty ho udries - ale skoncenie cinnosti, priklad udrie ta pri hre, odklada sa hra. Udrie ta na ihrisku, ide sa z ihriska domov. Ma zle spravanie v obchode, nekup mu tam oblubenu vec, sladkost a podobne. Ide s odrazadlom do hlbokej mlaky, vezmes odrazadlo, na druhy krat ide peso, hadze hracku a nici ju - odloz hracku z dosahu ... atd.

pri vacsine cinnosti sa to da uplatnit.

janci05
23. okt 2021

Ak mam povedat pravdu, mna syn nikdy necapol po ruke. Isto mal svoje obdobia hnevu, placu, vzdoru, ale toto si nedovolil. Takmer 4 rocny uz by mal trochu vediet co moze.

negymama
23. okt 2021

a kedze to je male dieta, musi vacsinou nasledok okamzite nasledovat po zlom spravani. Nie ze mu povies o druhej poobede, ze vecer priklad nebude rozpravka. Dlhy cas od konania k nasledkom nema ziaden ucinok. On musi vediet, ze mama je razna a kona hned.

michaela789
23. okt 2021

Ako píšu vyššie - rozprávku by som vypla a nech sa aj hodí o zem. Neviem, či je múdre capať ho, v podstate si capnutim vynucuješ nejaké správanie a on potom capne teba lebo si tiež chce vynútiť určitú reakciu u teba....

janinah
23. okt 2021

Ako prvé mi napadlo,že to chorobe slabšie počuje a veru by som to odsledovala a šla preveriť na orl amb.

autor
23. okt 2021

Ďakujem, najlepšie bolo vypnúť tu audiorozpravku a zobrať rádio....za iných okolností by som to azda urobila no mali sme návštevu sice na záhrade tak som sa hanbila robit radikálne riešenie,lebo dieťa robí rev na celú ulicu... ďakujem za radu že okamžite reagovať na nevhodné správanie, hneď zavediem....capnutie bolo nesprávne, ako píšem urobila som to tretíkrát za obdobie roka....a to sa borime so vzorom už dlho....no úprimne je to u nás tak že ja vytváram pozitívne prostredie, aby bolo všetko Happy a malý nemal hysaky....takže elimunujem jeho zle správanie, no na úkor môjho akéhokoľvek hobby či oddychu, naozaj....sama som si vybrala tak to sa nesťažujem to konštatujem, ide o to že problém je taký že keď kus povolim v zmysle že to prestanem robit stane sa toto-priklad-aj ja som dnes chora-mm som poprosila nech je na chvíľu s malým,išla som si hore do spálne ľahnúť asi na 15 min, bola som v tme a smutná po dnešnej epizóde....malý s mm išli hore len malý (chce byť všade prvý)...ako utekal na posteľ MM išiel za ním a zapálil svetlo,keď má dieťa zbadalo nieže A.ziadna reakcia B.sa potešilo že maminka ale nastalo za C.ze mi úplne vedome buchol po tvári,že čo tam robím.......je to síce nie pravidlo ale stalo sa to a mne ide srdce puknut že toto moje dieťa robí....viete ja by som očakávala reakciu B.alebo A....no toto mi láme srdce, priznávam že som sa zavrela do kúpeľne a riadne sa vyrevala....

janinah
23. okt 2021

Udrel tá.lebo si si dovolila ľahnúť a neskakat milostpankovi okolo zadku ako robíš 24 hodín denne.Nemyslis že niečo treba zmeniť?

michaela789
23. okt 2021

A manželova reakcia? Mňa keby syn tresol po tvári tak by sa ma manžel zastal. Na to si dávame veľký pozor, aby nás deti vnímali ako tím a že cez nás jednoducho neprejdú ani keby sa poskladali. Nemôže byť chyba to, že si na syna sama....?

negymama
23. okt 2021

haloo, zena, ty mu nerob podlozku. v prijemnom prostredi a atmosfere mate byt vsetci, nie len dieta. rozhodne nerob nic cez ciaru svojho komfortu a aby maly nemal hysaky. Vsak nech ma...a co? aj keby si mala 10 navstev. Co myslis, ze este nik nevidel ziapajuce decko?

ty nie si od toho, aby si synovi predkladala pred nohy cervene koberce, aby sa vzdy citil prijemne , radostne a bez starosti. Pre bezny zivot potrebuje zazit aj nepohodu, prisposobovanie sa inym ludom, a obetu. cim skor tym lepsie.

bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinka13
23. okt 2021

Bože milujem tie prispevky, že nemala si ho capnut. To by som chcela vidieť jediného rodiča, ktorý počas výchovy dieťaťa ani raz nezvýšil hlas, alebo ho necapol (nemyslím bitku samozrejme).
Zachovala si sa úplne prirodzene v danej situácii ako asi 99,9% ľudí. Možno nabudúce nepúšťať radšej nič pred spaním.

lala123
23. okt 2021

Prosím ta , spamataj, myslím to v dobrom . Tým, že mu vytváraš ako to ty nazývať ,,pozitívne prostredie" mu len ublizujes. Myslíš, že mu niekto v zivote v dospelosti bude vytvárať happy prostredie len aby bol ok? A nezabudni: šťastná mama, šťastne dieťa 😉