Príčiny plaču trojmesačnej dcérky

shigatsu
11. nov 2013

Zdravím dámy, mám trojmesačnú dcérku a takmer stále plače. Niekedy zo spánku vykríkne alebo z ničoho nič sa intenzívne rozplače. Viem, čo robiť na upokojenie (u nás funguje zavinovačka, nahrávka šumenia vody a dojčenie/cumel) to čo ma ale zaujíma sú možné príčiny plaču. Teraz nemyslím tie klasické - hlad, plienka, kolika... ale čo ešte by teoreticky mohlo byť príčinou plaču. Dcérka je výlučne dojčená a momentálne sa odmieta dojčiť keď je hore, takže ju kŕmim iba keď je v polospánku. Vopred ďakujem za vaše tipy a skúsenosti.

nativanativa
11. nov 2013

@shigatsu pocity , vnemy , to vsetko vplyva na dietatko , preto sa niet co cudovat ak place ako pises - okrem teda inych priznakov
su to pre nu nove zazitky , vsetko zacina vnimat a spoznavat , preto take reakcie

nativanativa
11. nov 2013

@shigatsu inak - napada mi aj , kedy place , ci aj cez den alebo iba v noci

lauricka
11. nov 2013

je divne, ze sa odmieta dojcit. Asi by som riesila to. Ci ma spravnu techniku sania, ci nema pri tom nejake problemy. Ci nema reflux (moze byt skryty). Dieta sa moze dojcit aj hodinu a nemusi to znamenat, ze sa dojci spravne. Kopec dalsich veci, ake ma okolie, aky rezim. Ci ma svoje zname priestory, pevny (viacmenej) rezim, dostatok spanku, nie prilis vela rozruchu, nie prilis vela podnetov....predvidatelne cinnosti a ritualy, potom matka, ako sa citi, ci je pokojna....milion veci. Dieta treba vela pozorovat a snazit sa pochopit ako a kedy sa ozyva. Dietatko sa aj neustale meni. Niektore zeny radia nosti babatko v satke, manduke a pod. nosicoch (nie klokankach).

7katka
11. nov 2013

@shigatsu priklanam sa k refluxu, mala to aj moja dcera, krmila sa v spanku,ako nahle sa jej vracalo mliecko, budila sa a plakala, zial skoda, ze sa o tom nevedelo skor, bol to nasledok CMV infekcie.

shigatsu
autor
11. nov 2013

Place vacsinou cez den. O skrytom refluxe som premyslala aj ja, vracka velmi malo no nie je rada vo vodorovnej polohe ani na brusku a ma casto stikutky, no tie mala aj v brusku takmer kazdy den. Technika sania nie je dobra to viem, snazim sa ju spravne prikladat (asymetricke prisatie) no malokedy ostane v spravnej polohe aj ked sa ju pokusam prikladat nanovo znova a znova. V satke ju nosievam, v kociku sa jej nepaci. To co ma zaujima je, ci plac nemoze mat vaznejsi povod - skryte infekcie, bloky pohyboveho systemu a pod...

mucinka1
25. nov 2013

@shigatsu Ahoj, ja mám podobný problém, z môjho malého anjelika sa stáva čertík. Posledné týždne viac a viac plače, spustí taký krik, že zobudí celý dom. Odmieta prsník, ak nekojíme v polospánku. Cez deň to riešim odsávaním a fľašou a v noci sa kojíme. POsledné dva dni mu na jednu dávku dávam aj Nutrilon, lebo mám asi menej mliečka. Napapá sa, dám ho odgrgnúť a začne plač. Pomôže perinka, aj keď sa z nej vykopká, ale sa aspoň trochu ukludní. Máme aj hojdačku, no aj v nej si pokričí. Niekedy mám pocit, že plače už len vtedy keď ma vidí a je mi z toho hrozne. Ani to nie je taký plač ako jedovanie, nepomôže ani prihováranie, ani hračky... Neviem čo sa deje...