Ahojte baby,
ako ste riešili keď ste prvý krát išli zoznámiť psíka s bábätkom? A ako to znášal psík? Máme doma staforda, je to maznáčik najväčší - s deťmi v rodine vychádza veľmi dobre nikdy nikomu neublížil, ale začínam mať predtým rešpekt, aby nezačal žiarliť alebo niečo 🙃
Diky.
Treba si uvedomit co ti je prednejsie pes ci dieta a podla toho sa zariadit
@vamajka zjavne nemáte doma psa, keďže sa ešte ani nestretol s dieťaťom a už sa mám zariadiť 😀
Zoznámiť ich, dať ocuchat, nevyhanat ju z izby nemeniť voči nej zvyky.Moj pes vždy ležal pri kočíku na terase len sa dieťa pohlo už sa tešil a vedela som, že je hore.Vsetko robil so mnou mala som vždy pri sebe dieťa a psa🙂úžasní parťáci.
Prečítaj si niečo na webe hlavne je neseparovat od vas
@vamajka samozrejme že dieťa je prednejšie pre každého, neznášam takéto porovnávania. Dieťa je prednejšie a to neznamená že pes nie je dôležitý autorka sa len chce pripraviť aby spolužitie pes dieťa bolo čo najlepšie, veľa detí vyrastá so psami, mačkami a majú lepšiu imunitu a aj cit atď, čo tu mudruješ že si treba uvedomiť či dieťa či pes, predpotopné , zadubene zmýšľanie a otrepaná fráza,, čo je prednejšie dieťa alebo pes " 🙉
Ahoj. Nás Staford mal rok keď sa nám narodila prvá dcérka. Takže ešte mladé pojašené šteňa. Tiež som mala obavy ako to bude keď sa narodia deti. Náš Argo bol nonstop s nami a hlavne so mnou( cele tehu som bola PN) a hlavne my ho teda mame vo vnútri a spáva s nami v jednej posteli 😀😀 Vždy aj keď som niečo kúpila pre malú tak som mu ukazovala a dávala oňuchávat. Keď sme prišli z pôrodnice bol ako zmyslom zbyveny (nie zlý, len zvedavý). Stále kňučal a chcem malú nuchat. Aj sme ho nechali nech si ju dobre onucha a za pár dni si zvykol. Najprv som ju vždy mala na rukách a bola pri ňom, potom som ju skúsila dať na sedačku a postupne sa zblizovali, bol naozaj opatrný (aj keď bol pojašený tak vedel čo si môže a nemôže dovoliť).. Hneď správal pri jej postielke, chránil ju od začiatku. A teraz sú fakt veľká partaci všetci traja. Aj keď je blázon pojašený naozaj nikdy im neublížil, je to ochranca, chráni ich pred každým. A určite hlavne nič nemeniť. Napr. ja som mu nezakazovala zrazu že nemôže byt v posteli alebo na sedačke. Len treba dávať velky pozor samozrejme a nikdy ich nenechávať samých keď je ešte bábätko. Keď máš ešte nejaké otázky rada odpoviem
a hlavne teda vždy deťom dôrazne vysvetľovať, ze psovi nemôžu robiť zle. Tamarka už bude mať 3 takže už rozumie ale od malička jej hovoríme, ze nemôže. Malý ma rok a napr. on oveľa viac otravuje psa ako Tamarka keď bola mala. Ale tiež mu vždy poviem no, no nesmieš. Keď neprestane zoberiem ho preč od Arga. A teda hlavne ešte odproucam nezanedbávajte psa keď sa narodí mimco. Jasne budeš mať čo robiť, nudiť sa nebudes ale určite sa venujte aj psovi. My sme kazdy deň chodili na prechádzky, ja s kočiarom a manžel s vodítkom a teda venovali, jašili sme sa s ním aj dvore. Na to som mala čas aj ja keď deti spali
Mala som Argentinsku dogu a mam este Shi tzu.
Vzdy som maleho viedla k tomu aby psikov ignoroval, hlavne argentinu nakolko bol majetnicky a ziarlivy. Obchadzali sa, ignorovali sa ale zaroven sa akceptovali, ze patria do rodiny. Nikdy nedoslo k ziadnemu konfliktu a samozrejme nikdy ale naozaj nikdy som psov nenechala osamote s dietatom bez dozoru
mam sheltiu davam prec bojim
@barus26 náš ma 2 roky a je kastrovany akurát tak mám pocit, že sa trocha ukludnil aj voči mne je taký viac ochranársky 😊 tiež som takmer od začiatku tehotenstva na PN a som s ním stále sama v podstate pretože priateľ pracuje v zahraničí možno preto mám take obavy že zostanem úplne sama na všetko, ale psík tiež s nami v posteli na gauči všade 😁
je prirodzene mať strach ale neboj. Zvyknú si na seba a budú velky partaci 🙂
Normálne sme ich zoznamili. Psík už zije s jednym dieťaťom v domácnosti . Zvykol si rýchlo. Mal určite obmedzenia, ale nič, na čo by si nezvykol.
@vamajka akože vyhodiť psa z domu....? To je co za pomoc autorke? Samozrejme, ze dieťa je presnejšie. Ale aj pes je člen rodiny.
Máme staforda, bol s malým od narodenia, ňuchal ho už vo vajíčku keď sme ho doniesli z pôrodnice, spával len pri postieľke dlhé mesiace, keď sa malý budil, prvý bežal skontrolovať… sú kamoši najväčší. Dôležitá je výchova psa a následne aj dieťaťu keď bude väčšie vysvetľovať ako sa k zvieraťu správať… a myslieť na to, že vždy je to len pes. Treba ma na nich oči hlavne keď sú deti malé. Pes to ani nemusí myslieť zle, ale pazúrmi môže ublížiť.
Naši cane corso keď sme došli s kocarom na dom tak onuchali kočár a potom nohy malej a nakoniec si strčili celú hlavu do kočíka aby ju mohli onuchat celú, úplne v pohode boli a vždy keď dôjdeme tak ju nakuknúť do kocara
Dosla som domov , dala som malu ocuchat.psov som nikdy neodhanala od nej- malu casom ucila ze psi potrebuju tiez svoj klud. A samozrejme ucila ze su to neni hracky 😄
Mame yorka,maznak.od kedy som otehotnela to citil,lezal pri bruchu,sa viac tulil..ked sme doniesli syna domov,bol asi 2 tyzdne totalne rozhodeny,"nebavil"sa so mnou,uplne depky.velmi zle som to znasala,ale potom si zvykol.snazila som sa ho ja vencit viac,alebo brat na vsetky prechadzky s kocikom..tak si postupne zvykol.druhe dieta uz neriesil,s dcerkou je vacsi kamos aj 😀 su partaci vsetci traja
Ja teda nemám bojového psa ale obyč.orecha😃 ale zoznámili sa normálne,keď sme prišli z nemocnice tak ešte vo vajíčku ju onuchala a vlastne viac bola rada ze som prišla domov ja😃 mam ju už 13 rokov tak tiež je to maznáčik. Skôr dávam pozor aby ju mala nepotiahla alebo nepoštípala lebo na iné deti bola agresívna keď jej ublížili,keďže také malé deti si to neuvedomujú. Dáva na moju malú pozor keď náhodou ze mala spinka v izbe a ja som v kuchyni príde mi pes oznámiť ze sa zobudila😃 ale horšie je uz to ze aj pri každodennom vysavani aj tak sa nájde kade tade chlp a tak sme vyhradili psovi trochu priestory kam môže chodiť a kam naopak nemôže chodiť. Ale keď náhodou sú pri sebe tak dávam pozor ako sa chová aj dieta aj pes.a vždy psa upozornim aby dávala pozor a ze jej nesmie ublížiť,zatiaľ sme nemali žiadny problém a mala bude mat zachviľu 2 roky.