Ahojte maminky, je tu niektorá s podobným problémom? Už dlhšiu dobu sledujem u mojej dcérky tvorbu malých pigmentových škvrniek/fliačkov...bola som už aj u kožnej ale tá povedala že by to nič nemalo byť, že by sa to malo časom vytratiť, že možno nejaký prechodený zápal v tele alebo niečo podobné...ja som si však začala všímať, že pomaly pribúdajú..vzhľadom na aktuálnu situáciu koronavírusu ani nieje možné urobiť krvný obraz, lebo by ho nemal kto analyzovať, tak nám náš pediater odporučil užívanie kvapiek fenistil 3x denne..
Už som si čo to poštudovala na internete a našla aj jednu závažnú chorobu ,,neurodermafibromatoza" a zároveň som sa veľmi vydesila....ale pevne verím, že toto je len niečo dočasné, nejaká alergia, prípadne intolerancia na niečo...prosím maminky dajte mi vedieť ak máte niečo podobné a hlavne ako to riešite
Ďakujem
@deniskaknm tiez ma napadla ta neurofibromatoza, kamaratkin syn to ma. Mojmu sa tiez spravil 1 flak ale nie tak ostro ohraniceny, boli sme u koznej a vraj to urcite nieje ono ked ma len jeden. Tvoja ich ma dost, ale ked ti kozna povedala ze je to ok? Mne sa zda ze pri tejto diagnoze su vacsie tie flaky..... Skusila by som este inu koznu preistotu. Inak je mala ok, nezaostava v niecom?
@joannita vela koznych hlavne starsich o neurofibromatoze nic nevie. Viacere to vo forach pisali.. napr aj nasa pediatricka na mna pozerala vemi divne, ked som jej hovorila ze odkladam MMR lebo nas caka genetika, tak nechapala. No nasa pediatricka je starsia. A kozna bez mihnutia oka nas tam poslala (co som tajne dufala, ze mi povie ze to nic nie je), je to mladsia lekarka. 1-3 flaky ma asi polka populacie to je nic. Mojej starsej tak vybledli, ze by som niektore uz teraz ani nenasla. A mladsia dcera ma tie nejake 3 take jemnucke a malicke ze ich vidim len ja, no ja uz vidim na tej kozi aj to co tam nie je
@babenko789 moze byt.... Nasa pediatricka ma tak 80 rokov ale hned spomenula ze existuje tato diagnoza a poslala nas ku koznej. Ona je ale taka moderna babicka, duchom tak 40 rocna 🙂
Tak autorka.... Skus inu koznu, ak si z Ba, poradim ti kam.
@joannita veru aj ja poradim koznu v BA v petrzalke, mozno myslime aj tu istu 😃
Naša dcéra má neurofibromatozu a má presne také ako si dala foto.Je jedno aké sú tie fľaky .Treba spraviť genetiku ,až vtedy máš istotou a neuspokojit sa s názorom doktorky. Žiadny doktor to nevie posúdiť,ani onkológovia,pokým to nemáš z genetiky.Ani nas neurológ nevedel ,ani detský , mysleli si,že som paranoid a.Ked prišli výsledky z genetiky,začali okolo dcérky skákať .Našej sa prvá škvrna spravila ,keď mala pop roka a potom sa rapídne množili.Nevravim,že to má,ale trvaj na genetike.
Ahojte, doktor nam predpisal Fenistil na dialku, kedze je mmt situacia aka je, nikto nam teraz odbery neurobi a hlavne nerozanalyzuje..musime si pockat kym sa to ukludni..zda sa mi vsak, ze fliacky su uz bledsie...chcem sa spytat ci maju vase deticky fliacky stale rovnake alebo tiez blednu, tmavnu..dakujem
@dada55555 boli sme na genetike aj v Ba aj u nas v Ziline
Neurofibromatoza to nebude ale diagnostikovali nam mastocytozu
@deniskaknm ahoj, ja som riesila pigmentove skvrnky u svojej dcery, ona ich ale nemala taketo vyrazne, ale tiez som to riesila len preto, ze mi tu raz vybehla diskusia o neurofibromatoze a tak som si dceru prehliadla a nieco som ponachadzala, isla som ku koznej, ta je nastastie velmi pedantna tak nas poslala na neurologiu a geneticke vysetrenie k super doktorke, ktora sa venuje len tejto chorobe. Ta si moju dcerku prehliadla a suverenne to vylucila, ze moja dcera nema typicke fliacky. Musia mat totiz viac ako 0,5cm, byt viditelne na prvy pohlad, musi ich byt viac ako 6 a su ohranicene. No a bavila som sa o tom s kamoskou, ta si vsimla ze jej synovec ma flaky tiez, podobne ako tieto vase na fotke, bolo ich vela, tak isli ku koznej a zistili mu mastocytozu. Tak sa pytaj skor na to.