Ahojte žienky idem si k vám po radu... Moja dcérka mala 4 týždne boli sme na kontrolu u doktorky a tá nám povedala že pol kila je málo čo pribrala ...ale podrástli o 3 CM je to normálne či je to málo ďakujem
@laurikaslok ja mam 3-tyzdñovu vnucku, je len kojena, ma vyborny apetit, a v 3 tyzdñoch mala len o 100g viac oproti porodnej vahe, pediatricka povedala, ze je to v poriadku
@tenerifka Nie práveže je na Bebe lebo mne sa mlieko nespustilo aj pri každodennom prikladány ... Doktorka mi povedala že je to málo ale mne sa to zdá dosť
@laurikaslok a co ti navrhla ze mas robit? Ved ak normalne papa kazde 3 hodiny, odgrgne, cika, je spokojna....kazde dieta je ine a pribera inym tempom
@tenerifka veď to nič len mi povedala že mám prísť za týždeň na kontrolu že koľko priberie za týždeň
@laurikaslok a ty ako malu vidis? Doktorka sa pytala aj kolko ma pocikanych plienok za deñ? Ma to byt okolo 8 kusov minimalne. Ale urcite y si zbadala, ak by sa ti nezdala v poriadku
@tenerifka vobec nie je pravda, ze je to vela...moje deti vsetky dojcene a za prvy mesiac pribrali vzdy cca 1,5kg...cize cca 350-400g tyzdenne...neskor sa priberanie spomalilo, ale v prvom mesiaci zvycajne babatka priberaju najrychlejsie...uz za treti mesiac pribrali cca 700-800g...a za siesty uz len cca 500g..
@laurikaslok nasa pediatricka hovori, ze ak babatko priberie aspon 100g tyzdenne, tak je to ok, takze podla toho tvoja dcerka pribrala uplne ok😊
@tenerifka malinká papa pekne akurát som ju dokrmila spapala 90 bez toho aby dačo vracala ... Mala je spokojná
@kayyaa
@laurikaslok
https://mamaaja.sk/clanky/babatko/priberanie-do...
Doporucujem precitat cele a hlavne klud
@tenerifka ďakujem
@laurikaslok je to málo, ale hlavne, že pribralo, u mňa najviac začali priberať 2-4m
@nela6 ale ja nedojčim
@laurikaslok uvidis, ako bude o tyzdeñ
@laurikaslok a sedi ti to, koľko vypije s tým koľko by mala? ze papa dosť? neporadila ti doktorka co od sledovať?
@nela6 nie nič len mi povedala že mám prísť za týždeň že uvidíme či pribrala alebo nie nič iné mi ktomu nepovedala preto sa radim tu
@laurikaslok Hlavne sa nestresuj, to tiez nie je dobre, tie tabulky nesedia na kazdeho, niektore deti su prvy mesiac viac spave a vypiju menej, a su tam aj ine faktory
@tenerifka veď to síce mám druhu dcérku ale pri prvej som nemala taketo problémy takže sama neviem . A všetko si píšem teraz a ukážem doktorke ako papa aj všetko
@laurikaslok ak je kojena a pribrala pol kg oproti vahe pri narodeni, tak je to vela, v prvom mesiaci babo pribera pomalsie, ved po narodeni moze stratit az 10% svojej vahy, a povodnu vahu dosiahne medzi 2-3 tyzdñom