Priberanie počas dojčenia

albi3008
13. jan 2019

Ahojte mamičky. Je tu nejaká mamka, ktorá počas dojčenia pribera? Prvý mesiac po pôrode som schudla na menej ako váhu pred tehotenstvom a potom to išlo stále len hore. Malý ma zatiaľ len 3 mesiace, ale ja mám neustály pocit hladu, stále len niečo hľadám co by som zjedla. Tie, ktoré ste takto pribrali, schudli ste potom ked ste ukončili dojčenie? Ďakujem za odpovede

pribinak
13. jan 2019

Vsak to je normalne, ze potrebujes jesť ked dojčís, vsak to je vydaj energie pre tvoje telo

barbra1
13. jan 2019

Ja to mám rovnaké, počas dojčenia plus 5 kg, moje tretie dojčenie a stále je to takto, schudla som až keď som prestala dojčiť.....

jamika27
13. jan 2019

@albi3008 niektoré tvrdia, že dojčením schudli, že ich dieťa vycicia 🙂 ... no bodaj by aj ja potrebujem, tiež iba snorím po dome čo by som zožrala

kikulienkadd
13. jan 2019

@albi3008 aj ja som žiaľ tento prípad. Keď som prišla z pôrodnice mala som o 1,5kg viac ako pred tehotenstvom a teraz (o pol roka) mám ešte 3,5kg naviac. Malý je papáčik, inak by som to asi nezvládla. Aj tak mám pocit,že niekedy mám prázdne prsia, papa často...

pininka
13. jan 2019

Moja sestra tak pribrala, počas tehu mala len plus 6kg, ale po pôrode nabrala za pár mesiacov 15 kg, lebo kým nebola poriadne najedena nemala mlieko, mohla robiť čo chcela. Ja som zasa pri kojenie dala dolu za dva mesiace 17kg

alchemilkazltozelena
13. jan 2019

@albi3008 ja som po oboch porodoch a pocas kojenia velmi schudla....a naopak - ked som prestala kojit som pribrala ☹

vikinecka89
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulka2811
13. jan 2019

Pri dojceni mas velku spotrebu energie.
Ked kojim vypijem za 20min aj pol litra vody inak denne aj 4litre teraz vypijem cistej vody aj caj pre kojace matky.
Vahu zacni riesit az po pol roku drobca.
Ja by som tiez zjedla aj slona,no viem,ze nemozem sa precpavat,ale nehladujem a neobmedzujem sa.
Najneskor jem vecer o 22h taku druhu lahsiu veceru 😉 hlad je svina 😂 a vsetko casom ustupi a budes fit.

lula313
13. jan 2019

Ja som tak pribrala, ale ja sa neprezieram. Jem 2 x normálne porcie denne. Pomaly už chcem odstavovat, len dcéra mi nepije moc iné tekutiny, takze preto ju cez noc kojim ešte..

marion09
13. jan 2019

Po skončení dojčenia schudnete,vlastná skúsenosť.

whatever1
13. jan 2019

Ja mam stale tehotenske chute😅Vcera som zozrala 2snickersky, 2horalky a jednu sojovu tycinku(kazdy den musim mat aspon 2sladkosti, vcera to bol rekord) a ako vas teraz citam musela som odbehnut po rezen do chladnicky😆.Vaha mi ale nestupa chvalabohu, aspon zatial...

albi3008
autor
14. jan 2019

@whatever1 dufam, že rezen chutil 😁

albi3008
autor
14. jan 2019

Hned sa citim lepšie ked viem, ze vás je viac 😁😁 tiež pijem vela vody a nesladenych čajov.....a po kazdom normálnom jedle musím mať sladké ako bodku. Je to ako dorga, chvilu sa ovladam, ale potom to dozeniem 😑

albi3008
autor
14. jan 2019

@kikulienkadd veru, aj moj často. Každé dve hodiny

lacibo
15. jan 2019

@albi3008 ja mám úplne opačnú skúsenosť..pre mňa nereálne😉..mesiac po pôrode váha menej ako pred tehu?..(nemyslím to v zlom..), ja som pri všetkých troch pribrala vyše 20kg, a na váhu spred pôrodu som sa dostala až do pol roka, skôr nie..kojením a dlhými prechádzkami do kopca..😉 som zhadzovala všetky nadbytočné kilá..možno to je problém, že nemáš vytvorenú dostatočnú tukovú zásobu na tvorenie mlieka, tak musíš dopĺňať teraz, takže asi pozor na stravu..

albi3008
autor
15. jan 2019

@lacibo počas tehu som pribrala 12kg. Po návrate z porodnice - 7kg, zvyšok do mesiaca. Obliekla som oblečenie, ktoré som pred tehotenstvom nenosila....

lacibo
15. jan 2019

@albi3008 no každé telo je iné..podľa mňa keď budeš normálne rozumne jesť, hýbať sa v rámci možností😉..a intenzívne kojiť, nemala by si priberať..kojenie naozaj spaľuje kalórie..určite je to tá najlepšia voľba aj pre dieta aj teba..keby si hneď mala pár kíl pribrať, tak ich potom zhodíš no čo..ale krásne sa ti stiahne maternica, bruško, ja nedám na kojenie (minimálne tých 6 mes.) dopustiť..a potom ..priberanie môže mať na svedomí aj znížená funkcia štítnej žľazy..

barbra1
16. jan 2019

@albi3008, @lacibo skôr si myslím že za to priberanie počas dojčenia môžu hormóny, pretože ja keď mojim tak sa cítim ako počas menopauzy, mávam migrény, krámy nemám, podobnjem pravidelne, 5x za deň, po 19 tej už nejem a teda aj zdravo varím jediné čo mám že jem sladké, to si zatiaľ neviem pomôcť a schudnúť sa mi nedari, ale ani mi to nevadí zatiaľ chcem kojit mala má 9m a tak do roka by som chcela.... ;)

lacibo
16. jan 2019

@barbra1 áno, môže tam byť viac faktorov, hormóny môžu za všetko (u žien)😉..po pôrode je to také rozhasené, ja som dostala menzes vždy po pol roku, aj pri kojení, (možno aj ty dostaneš teraz ) celkovo som sa tak fyzicky zastabilizovala možno aj po roku a pol až dva po pôrode, že som sa cítila opäť, akoby som ani nerodila..dovtedy aj návaly ,všeličo, únava, padanie vlasov..a pod. hoci menzes mám pravidelný ako aj pred tehu..ty máš ešte malé bábo, určite koj aspoň do roka..🙂

siska53
20. jan 2019

@albi3008 ja by som to neriesila,kym.je taky maly. Ja som bola na povodnej vahe po 9.m.a pri druhom dietati az po roku. Pritom pri prvom.som nabrala 17kg,pri druhom 12kg a rychlejsie to zo mna slo pri prvom dietati. Ja som.prosto jedla a pila ako pytalo telo. A pytalo pravidelne. Sladke som.jedla tak,ako vzdy, po ranajkach a po obede (to doteraz,prosto som.uz roky naucena na dezert po ranajkach, nic na tom.nezmenili tehotenstva,ani deti,ani vek- vek aspon zatial nie).

suzie28
20. jan 2019

@albi3008 ja som tiež pribrala počas dojčenia ... neviem odkiaľ to nabrali že sa chudne rýchlejšie počas dojčenia ... ja si myslím že je to normálne .. veď telo potrebuje kopec energie na tvorbu mlieka ...

vroni
20. jan 2019

Ja som oba razy pri odchode z pôrodnice vážila menej než pri otehotneni. Do roka som kojila, pila vody na súdy a chodila cvičiť a tiež pribrala 15 kíl.

albi3008
autor
22. jan 2019

Dakujem vam za vase reakcie a rady 😘😍

willino1
22. jan 2019

ja som po pôrode a keď som stiekla z vody schudla 15 kg oproti pred otehotnením (bola som bacuľka 🙂 pekne povedané 🙂 ) tak som sa tešila 🙂 nie dlho... počas tehotenstva som nemala chúťky ale počas kojenia som dokázala pre cukor aj vraždiť... takže kilá prišli naspäť 🙂

niba0717
2. feb 2019

Ja som po porode schudla este 6 kil pod povodnu vahu, a potom akoby utalo a stale len priberam..uz je to zufalstvo, od leta plus 10 kil napriklad, mala ma 17 mesiacov, skusam uz odstavit. Inak cvicim na bicykli 30 minut skoro kazdy den plus low carb strava.. po 4 tyzdnoch stale dokola, 2 kila dole, dalsi tyzden kilo a pol naspat:( co s tyyym?:(

mrkvicka060
2. feb 2019

@niba0717
@albi3008
ja to mam podobne. Pri oboch synoch rovnaky scenar. Pocas tehu 13kg hore. Po porode 6 dolu. A potom uz ani gram. Ked mali deti 9 mes schudla som 2 kila. A za dalsi mesiac som ich pribrala naspat. Prveho syna som dojcila 11 mes. a potom zacala konecne chudnut. Teraz druhy syn ma rok a stale dojcim. Vaha ani o gram dolu, a to si davam pozor na stravu a jem zdravo. Drzi sa stale na tom jednom cisle. Ked sa viac rozjem, rapidne ide hore. Uz chcem odstavit ale maly nechce flasu. A v noci chce jest 😕

albi3008
autor
4. feb 2019

@mrkvicka060
@niba0717 presne aj u mna, ked 1-2kg zide dolu, hned ich aj priberiem. Malý sa budí skoro kazde dve hodky, hlavne v noci to vyčerpáva a ja potom cez den kazdu chvíľu hľadám co zjesť

sasanka605
4. feb 2019

Mam to rovnako, posledne styri kila po porode sa drzia zubami nechtami. Maly je plne kojeny a kazdy mi vravel vraj kojenim sa chudne :D Mozno na jar leto to bude lepsie clovek je predsa viac von plus nejake korculovanie alebo bycikel, tak nejako pojde hadam.

skpj
26. feb 2019

Akoby som pocula seba.Pri prvom tehu som v posledne tri mesiace pribrala hadam 20kg dokopy 28kg do dnes som sa ich nezbavila. Pri druhom to slo pomalsie no I tak +16 kg no chvala bohu sli dole vsetke kilogrami no pri tretom tehu som sa tesila najvia. LEN 7,5kg som sa velmi tesila.Z porodnice som sla domov este o tri kilecka lahsia ako pred tehu, no doma sa to pokazilo. Mala ma 5mesiacov je papkac jak hrom a aj tak kila idu hore a ja som.stale hladna.Zjem polievku a uz rozmyslam nad niecim co si dam zase a takto to ide stale dookola. Neznesitelny hlad. Problem je v tom ze ked sa nenajem vidim na malej ze za pri papkani vrti a je nervozna a prsia su prazdnejsie ako ked si doprajem. Ide jar,leto a ja sa obavam toho ze budem vyzerat ako velryba a do nocoho sa nezmestim.