Priberanie novorodenca

fallenkaa
15. okt 2022

Ahojte
Nech skúšame čo chcem, mlieko zatiaľ nemám.
Sekcia bola 7.10.
Včera sme mali týždeň a boli sme na kontrole u obvodnej lekárky, za tri dni od prepustenia malá pribrala 130g, optimálne je do 200g za týždeň.
Doktorka nám poradila, že keď máme takú pahltnicu, máme skúsiť robiť redšie mlieko.než je písané v návode ~ dať o niečo vyšší objem tekutiny a menej prášku umelého mlieka a odvčera len plačeme, noc bola tiež zlá

Ako priberali vaše detičky ktoré neboli dojčené prvý mesiac?

joesvk
15. okt 2022

@fallenkaa V prvom rade skúšaj ďalej malú prikladať.Najprv jej daj fľašu a nedaj celú dávku. Skús potom vzdy zobrať na prsník. Mlieko sa ešte môže rozbehnúť. Prvý mesiac som mala pocit,že vkuse,keď je malá hore,že vkuse kojím.Približne po mesiaci až sa mi darilo účinne kojiť.
Keď sa ti zdá, že plače od hladu, tak sa vráť k svojmu dávkovaniu a uvidíš. Ale plačlivá môže byť z tisíc dôvodov. Dieťa sa mení z mesiaca na mesiac.

tintinka009
15. okt 2022

@fallenkaa neviem to som ešte nepočula ze dat menej prášku to by som nerobila.. Možno jej len to umelé mliečko nesadlo a nenaje sa z neho alebo ju z neho bolí bruško 😱 skus jej dat normálne do fľašky nech sa napapká poriadne dokedy ťahá a ak stále bude nespokojná tak vymeňte mliečko.. A dávaš si ju odgrgnut? Nám zo začiatku negrgala ale potom sme zistili ze potrebuje čas aj 10 min kým to z nej vyjde a potom bolo dobre 🙂

zuzanka.zuzu
15. okt 2022

ach tieto tabuľkové pediatričky 🙄 keby jej dáš podľa návodu tak bude malá spokojná? (tzn.napapaná?) ak áno, tak rob aby bolo dieťa spokojné a pediatričke povedz, že robíš tak ako ti kázala... nejdete súťažiť na miss baby aby malá musela držať líniu