Dobrý večer Maminy. Môj synček 10 mesačný už mesiac stojí na váhe, keď sa narodil mal 1320g. Teraz ma 6250g. Hybe sa stále, stvornozkuje, sedí, lezie. Dnes som ho zvážila po 3 týždňoch a ostala som v šoku. Neviem či ísť k pediatrovi alebo ešte počkať týždeň a tak pôjdeme kedy mame termín kontroly
Moja dcera bude mať 9m. Nemá ani 8kg (pôrodná váha 2900g), za posledné dva mesiace pribrala ledva kilo. Doktorka to nerieši. Máme doma malé žihadlo, ktoré je neustále v pohybe. A to papá riadne porcie 7x denne.
Naša dcérka v termíne 3300g za 5 dní má rok a nemá ani 8kg. Je zdravá, behá, vymýšľa a zje môžem povedať že toho fakt dosť 5x denne +MM a k tomu prkotiny ako chrumky. Doktor nerieši ona si pomaličky priberá po svojom, rastie.
Počkaj do normálnej kontroly, ak sa synček chová normálne a nič mu ináč nechýba. Je to bežné, že bábätká rastú skokovito a potom zas akoby nič a potom zas bumbác za týždeň zháňaš väčšiu veľkosť, lebo všetko mu je zrazu krátke...
V klude..nasa 11mes za 4mes pribrala 300g a doktorka ze super uplne staci a zeaj keby schudla vobec by jej to nevadilo a je to v poriadku lebo uz lozia vela
Tak už má 10 mesiacov, nebude už tak priberať ako na začiatku
Napr mij syn bol riadne donoseny novorodenec so štandardnou vahou a v roku mal ledva ledva 8,5 kg