Ahojte, viem ze to je asi dost individualna zalezitost, ale chcem sa opytat na aku teplotu vykurujete detom na noc izbicky?
Syn ma 9 mesiacov a nasli sme si momentalne vyhovujucich cca 20,8. Spi v bavnenych bodikoch a spacom vaku. Bojim sa, ze ked pridu letne horka a v izbe bude aj 24, bude problem so spankom. Leto 2018 bol boj. Radsej pomalicky uz teraz navykat na teplejsie?
My máme 19-20 stupňov. Tak nám to vyhovuje. Malý spí v bavlnenom pyžamku, prikrytý paplónikom. Teplotu by som nezvyšovala kvôli letu. Veď práveže treba využiť, kým sa dá spať v takejto príjemnej teplote a nie vyrábať nasilu horúčavu radiátorom - prekúrený vzduch je nezdravý. V lete ho budeš menej obliekať na spánok.
My mame 23 az 24 stupnov lebo sme obaja zmrzliny. V lete sme mali 28
no konkretne ja spavam so synčekom a občas sa v noci zobudim že mi je zima,az mam nos studeny pozriem na teplomer a 19 stupnov,nechapem ako pri takej teplote moze niekto spat,pustim radiator a 21 nam vyhovuje,davame mokre uteraky na radiator a hned je vlhky vzduch,alebo pustame zvlhčovač.
Tak my v lete nemáme len 24 ale rovno 31🙂 a to je des spat aj pre dospeleho
@katulienkax presne aj my 31-32 v panelaku pod strechou. Peklo:(
My máme teraz cca 25 a v lete 36 a spíme ako bábätká 🙂
@mareka49 ja si myslim ze netreba teraz navykat na teplejsie. Lebo ma to aj druhu stranu mince a to ze tym kurenim sa veelmi vysusuje vzduch a to je nezdrave.. vysusuje sa pokozka dietata a sliznica nosa napriklad.. lahsie preniknu mikroby do tela.. Ibaze by si zvlhcovala vzduch v izbe, napr. mokrym uterakom na noc.A teplota 20 stupnov je fajn. V lete ked bude viac, tak treba tensie oblecenie,pyzamko pre babo a cez den zastierat zaluzie aby tam nebol hic..