Pri akej izbovej teplote spí vaše dieťatko?

mareka49
7. feb 2019

Ahojte, viem ze to je asi dost individualna zalezitost, ale chcem sa opytat na aku teplotu vykurujete detom na noc izbicky?
Syn ma 9 mesiacov a nasli sme si momentalne vyhovujucich cca 20,8. Spi v bavnenych bodikoch a spacom vaku. Bojim sa, ze ked pridu letne horka a v izbe bude aj 24, bude problem so spankom. Leto 2018 bol boj. Radsej pomalicky uz teraz navykat na teplejsie?

henka80
7. feb 2019

@mareka49 ja si myslim ze netreba teraz navykat na teplejsie. Lebo ma to aj druhu stranu mince a to ze tym kurenim sa veelmi vysusuje vzduch a to je nezdrave.. vysusuje sa pokozka dietata a sliznica nosa napriklad.. lahsie preniknu mikroby do tela.. Ibaze by si zvlhcovala vzduch v izbe, napr. mokrym uterakom na noc.A teplota 20 stupnov je fajn. V lete ked bude viac, tak treba tensie oblecenie,pyzamko pre babo a cez den zastierat zaluzie aby tam nebol hic..

ellieellie
7. feb 2019

My máme 19-20 stupňov. Tak nám to vyhovuje. Malý spí v bavlnenom pyžamku, prikrytý paplónikom. Teplotu by som nezvyšovala kvôli letu. Veď práveže treba využiť, kým sa dá spať v takejto príjemnej teplote a nie vyrábať nasilu horúčavu radiátorom - prekúrený vzduch je nezdravý. V lete ho budeš menej obliekať na spánok.

evkamotka
7. feb 2019

My mame 23 az 24 stupnov lebo sme obaja zmrzliny. V lete sme mali 28

babi81
7. feb 2019

@mareka49 nasa spi 19-21stupnov, zalezi kde u starych rodicov je teplejsie

tretiedieta
7. feb 2019

no konkretne ja spavam so synčekom a občas sa v noci zobudim že mi je zima,az mam nos studeny pozriem na teplomer a 19 stupnov,nechapem ako pri takej teplote moze niekto spat,pustim radiator a 21 nam vyhovuje,davame mokre uteraky na radiator a hned je vlhky vzduch,alebo pustame zvlhčovač.

katulienkax
7. feb 2019

Tak my v lete nemáme len 24 ale rovno 31🙂 a to je des spat aj pre dospeleho

red_cat
14. feb 2019

@katulienkax presne aj my 31-32 v panelaku pod strechou. Peklo:(

jasminet
14. feb 2019

My máme teraz cca 25 a v lete 36 a spíme ako bábätká 🙂