Prevrácanie očí 5 mesačnej dcérky

nicol1991
26. apr 2020

Ahojte maminky, dcérka má 5 mesiacov a niekedy prevracia očkami tak rýchlo z jednej strany na druhú (nie je to typický nystagmus). Boli sme u očnej, všetko v poriadku, u neurologičky tiež-EEG v poriadku, posiela nás na CT. Robi to poležiačky na chrbátiku. Máte s tým niektorá skúsenosť, prosím?

jeliz59
26. apr 2020

Ahoj môj syn to robil od 5 mesiacov do cca10 mesiacov a potom to vymyslí,robil pri to maj čudné grimasy....veľmi som sa bála lebo keď mal 5 mesiacov spadol mi z gauča neotacal sa ani nič len som sa pohla na 2 kroky po plienku a on sa pretocil ani neviem ako a spadol.....no to bolo pre mňa hrozne vtedy ....boli sme u obvodnej aj na pohotovosti aj na neurológii a nič mu chvalabohu nenašli predpísali nám piridoxin je to vitamín B6 takze je neškodný dr vravela že to ani chorý nemusí byť a môže brať takže môžeš to skúsiť aj ty ....moja kamoška mala tento problém u dcéry a jej zasa chybalo železo..
ja Vám prajem veľa veľa zdravia nech už s toho ti mala vyrastie
Držím palce

jeliz59
26. apr 2020

@jeliz59 nie výmyslí ale vymyzlo blbá klávesnica....

nicol1991
autor
26. apr 2020

@jeliz59 ďakujem pekne za tvoju správu, veľmi dufam, že to nie je nič vážne. Jedna maminka mi písala, že mali podobný problém a dcérka mala zápal stredného ucha, tak zajtra volám pre istotu ušnemu, nech ju vyšetria. A prajem aj ja Vám veľa zdravia a všetko dobré 🙂

andy94
12. mar 2021

@nicol1991 je to starý príspevok, ale skúsim... Ako ste dopadli, prosím? Máme podobný problém. Ďakujem 😔

nicol1991
autor
14. mar 2021

@andy94 je mi ľúto, že to riešite, bolo to hrozné obdobie pre nás :( ale nakoniec to samo prešlo, na CT sme nešli, jednak lebo ja som odmietala, a aj nám ho viacerí lekári neodporučili. Tak sme čakali ako sa to bude vyvíjať. Pravdupovediac, robila to asi mesiac a samo to prestalo, dávalo som jej pod hlavičku mäkší vankúšik, lebo som mala podozrenie, či jej netlači hlavička na nejaký nerv, lebo to robila len poležiačky, ale či pomohlo práve to, neviem 🤷‍♀️ každopádne držim palce a dúfam, že to rýchlo prejde aj u Vás.