Prevencia pred utopením - batoľa

majlo1234
4. jún 2022

Ahojky, pardon za blby nazov, ale ide letna sezona a zhanam konkretne tipy, akymi prostriedkami najlepsie ochranit batola pri/na vode(vesta, rukavniky, koleso, take tie kocky okolo bruska)

Zaujimali by ma postrehy mamiciek vodomiliek/zijucich pri mori, ktore toto riesili. Ja aktivne paddleboardujem, kajakujem a som dobry plavec, ale urcite by som chcela na dieta, ktore este neplave, nejaku preventivnu ochranu.

mamamasama
4. jún 2022

Hlavne nespúšťať z očí.

marcellka32
4. jún 2022

Rukávy+koleso alebo samostatne vesta

janickacrazy
4. jún 2022

Moje batoľatá nezniesli na sebe ani rukávniky ani koleso, ani vestu, mohla som sa aj pokrájať na kúsky. Takže u nás len pozerať a dávať pozor neustále.

deedol
4. jún 2022

rukavy cherek

20erika07
4. jún 2022

Na mojej som vyskusala vsetko, ale naj su rukavniky pre nu, koleso to je o nicom , a ked sme raz boli vo veste sa kupat tak nam jedna dr co tam bola povedala , ze vesta nie je az tak ok, ze sa z nej moze vyvliect dieta, no a samozrejme ani na sekundu nespustit z oci pri hocijakej pomocke na plavanie

juliet86
4. jún 2022

zakladom je nikdy nikedy nikdy nikdy nikdy nespustit dieta z oci. ani v 5cm vode. nikdy. nepozriet sa na mobil. nepozriet sa nikam inam. sledovat. byt od neho na vzdialenost ktoru vies prekonat za 2sekundy.

sojorez
4. jún 2022

Bez pomocok vo vode som bola pri nich, oci ako jastrab. Ak sme v clne, decka vesta, aj ked vedia plavat + najmladsi neplavec kombinacia vesta + rukavniky. Ak ideme plavat, starsie maju plavecku bojku, mladsi rukavniky a pas/ tie penove kocky.

zuzanaete
4. jún 2022

Ak by som veeela casu travila pri vode, tak by som ucila plavat uz batola. Su videa, ako uz male deticky sa vedia dat na chrbat a plavat. Alebo rukavniky cherek. Kolesa nie su zrovna najbezpecnejsie. Ak sa dietatu podari prevratit sa, nevie sa same vynorit pri tych sirsich kolesach alebo nafukovackach v tvare auta a pod. No a uplny zaklad - nenechat dieta bez dozoru.

iwesska
4. jún 2022

Cherek rukavniky. Ziadne ine lacne nafukovacie. Vyskusali sme viac tipov,lebo som chcela usetrit a nakoniec aj tak kupila Cherek,ktore mame uz dlhsie a odvtedy nemam stres nechat dieta plavat same,bez drzania. Super nadnasaju,vo vnutri maju penu,ktora nadlahcuje aj v pripade prepichnutia. Stoja ozaj za tie peniaze. Koleso je nanic,ked zdvihne hore ruky,vesta tiez,starsi ju mal vkuse pod bradou a prevracala ho.

laura164
4. jún 2022

Aj my máme cherek už 3 roky a sú naj do vody

elizabet173
4. jún 2022

@janickacrazy to nechceli ani synovci, ani koleso, ani vestu, ani rukávniky. Aj keď videli, že iné deti to majú. No pomohlo, že do vody in rodičia nedovolili ísť. Alebo rukávniky, alebo budú na piesku. Pochopili veľmi rýchlo

amonet
4. jún 2022

baby plavanie a cherek

janickacrazy
4. jún 2022

@elizabet173 mojim to bolo jedno, ani do vody veľmi ísť nechceli 😂

basska_b
4. jún 2022

Batolaťu len stale za zadkom ...

elizabet173
4. jún 2022

@janickacrazy tak to je ešte ten lepší prípad

sisaka
4. jún 2022

Na dieťa treba dávať neustály pozor a byť vždy na dosah ruky. Moje deti neznášali vesty, rukávniky, kolesá, tým pádom sa naučili rýchlo plávať, ale stále sme boli na dosah ruky. Na loď, vodné bicykle a podobne ak chceli ísť museli mať vestu. Ak by sme žili niekde pri mori, alebo mali na záhrade bazén dala by som ešte batoľa na kurz, kde ich naučia ako vyplávať , ostať na hladine a a to aj v komplet oblečení.

majlo1234
autor
4. jún 2022

Vdaka za tipy. U nas v okoli su vsetky baby plavania rovnake-basnicky, trochu clapkania vo vode a nalievanie poharikom na hlavu😂 videla som z ameriky videa takych kurzov pre batolata, musim poguglit ci aj u nas take robia. Samozrejme, dieta budem mat na ociach, ale predsa len v clnku by som radsej, aby mal nejaku ochranu, i ked rukavniky nechce a nic ine som neskusala

amonet
4. jún 2022

@majlo1234 zacinali sme poharikom preliatym cez hlavu v 8m, ma skoro 2 roky a skace do vody sama,ma uz reflex zachranit sa a vykopat sa. tie baby plavania maju svoj zmysel preco idu ako idu

betulinka1
4. jún 2022

@majlo1234 uvidis co bude dieta tolerovať. Moj chcel iba koleso, nic ine. Ale cim skor naucit plavat. Zadržať dych aby sa pri potopeni nezľaklo. Mame bazen a najprv sa mi maly naucil plavat pod vodou. Uprimne plava ako drak uz od 2 rokov sam, teraz ma 8 ale z oci ho nepustím. Pri mori sa bojim spätných prúdov pri vlnách. Tak som mu vysvetlila spatne prúdy, ze ked nahodou aby sa nezľakol nadýchol sa a voda ho vynesie. Ale aj tak som vzdy pri nom. A obdivujem, ked vidim ako tam nechaju same male deti.

sisaka
4. jún 2022

.
@amonet tie klasické babatkovské kurzy sú na osmelenie sa a zoznámenie sa s vodou a príprava na plávanie, samozachranovacie kurzy pre babatka a batolata sú niečo iné

kiki68
5. jún 2022

@majlo1234 hlavne oci a ruky na dosah. Priamo vo vode vzdy istim maleho. Dobra je v mori skor vesta ako rukavniky skrz mozne vlny. Rukavniky su uzitocne pre deti, co uz vedia nejak plavat a drzat hlavu v situacii, ze pride vlna. Aj ludom sa vzdy davaju napr na snorchlovani vesty. Ako mozno som konzervativna ako potapac, ale zijeme pri velkom jazere a maly je vo vode kazdy tyzden