Baby strašne sa bojim spánkovej deprivácie. Moja 4,5m princezna nevie dobre spinkať už asi 2týždne a pri každom zaspávaní má strašne záchvaty plaču :( Skušame nosič, nosenie na rukach, hojdanie, šum, hojdavak, kočik ale nič. Keď dojde na únavu je uplne v koncoch chudinka. Nevieme jej pomôcť a je to fakt strašné :( Doteraz zaspavala vždy rada krasne a rychlo, asi to ma z tej regresie alebo čo ale ostatne deti čo počuvam su max nervozne mrnčia ale ona ma zachvaty plaču a až fialoveje v tvari :( Prosim poraďte mi čo robiť…strašne sa bojim, či sa jej nemože čosi stať.
@snehulak77 presne to iste u nas🥹🙈 tiež taky strašny plač a prehyba sa mi mala v chrbte :( bože ďakujem, skusime..ja roznyšľam aj nad športovou časťou už ale ona je drobna sa bojim že sa tam bude topiť
No my sme cvičili aj vojtovku, lebo mal veľmi silné tie chrbtové svaly a slabé brušné. A tam mi poradila fyzio, zesice korytkovy kočík sa normálne neodporúča ale nám by odporučila. Tu polohu, že má nožičky zdvihnuté, že mu to zabráni sa prehybat a trošku sa upokojí. Ja som kúpila najlacnejší korytkovy aký som našla (lebo však ak to bude blbosť) no a na to som ho aj odkocikovala, taký v ňom bol spokojný 🙈
Normálny športový je taký, že v ňom mi plával.
Jaj a ešte mi poradila, že skúsiť perinku paperovu ak mám alebo dať mäkší vankúš a skúsiť ho tam usadiť ako podľa tej Kiedronovej (ona je známa tým ako polohu je bábätká, fyzioterapeuti to radi nemajú, tá moja to aj povedala, že ženská má divné názory ale túto jedinú vec v mojom prípade odporúča). Takže občas zaspinkal aj takto a potom som ho dala na rovné.
Neviem, no. Len skúšať, ale chápem, že si z toho vyčerpaná a nešťastná. Aj ja som bola 😣
4mesiace = spankova regresia, presna ako hodinky
a neboj, mne dieta nespalo 3 roky. Akoze bolo to o drzku, aj som na nu obcas padala ale prezili sme. Skus pozorovat, ci sa jej nezmenil spankovy rytmus, ci nepotrebuje ist skor spinkat. Vyhybaj sa vsetkym moznym podnetom, stimulacii, ci uz obchodak, telka, hudba a pod. Vecer jemnejsie svetlo ak sa da. Drzim palce
A začali ste nebodaj s prikrmami, aj to môže byt.
No, budete mat teraz najhorsie obdobie na spanok.
Regresie, zuby, separacna uzkost, trenovanie stvornozkovania a sedenia vzdy a vsade. Toto vsetko sa bude striedat niekolko mesiacov.
Nam ako tak pomohlo zaviest rovnaku vecierku, ze vecer chodil spat vzdy v tom istom case a upravovali sme denne spanky.
Ahoj, ja nie som odborník,ale nás začal toto robiť v 6m,ako mu išli zuby, celé sa to proste pokazilo. Začal mať problémy zaspať, bol už unavený, strašne plakal. No hrôza. On sa mi hrozne prepinal v chrbte keď bol už nervózny. Keď som ho zobrala na ruky, tak zase mu bolo moc teplo. Keď mal asi 7 mesiacov, tak som ho dala do koryta do kočíka a akoby utalo. Bola to poloha, v ktorej sa mu výborne zaspavalo, takto sme preklenuli toto hrozné obdobie. Keď zaspal, tak som ho cca za 20min prehodila do postieľky alebo postele aby bol na rovnom. ale rady nemám žiadne, iba držím palce 🤞