Preťahovanie predkožky u chlapcov

abovebeyond
6. sep 2013

Ahojte maminy.
Chcem sa spytat na vas nazor;co sa tyka :natahovania predkozky u chlapcov.
Maly ma 2 roky a robila som mu to len par krat.Za Vase odpovede vopred dakujem.

linda20111
6. sep 2013

@abovebeyond je tu diskusii na tu temu, ale v ziadnej nenajdes jednotny postup. kazdy ma iny nazor na to. moj maly ma 8mesiacov tiez mu to semtam pozriem stiahnem pokial ide lahko a popozeram v akom je stave, ci nema zapal alebo nieco, ale tiez to nejak velmi neriesim.... myslim si ze casom sa to uvolni a stiahne samo. jedno vsak viem, v ziadnom pripade nepojdem k urologovi ktory predkozku odtahuje s kovovym naradim ako robili synovi mojej kamosky. nechcem trapit svoje dieta.

susika
6. sep 2013

@abovebeyond -tak ja som to malému do roka pekne stahovala, kolko išlo, aj ked pediatrička hovorial, že nemusím, už sa to v tejto dobe nerobí, ale z rodiny viem, že je to dobre, ešte za mala. ale potom malý mravčal, nechcel si to dať a prestala som, na preventivke v 2 rokoch, doki nontorlovala aže už by s to malo začal pomaličky stahovať, za ten rok to uplne zrastlo späť. tak som nakupila bylinky, ktoré som vynurala na webe, kupala ho v tom, stahovali kolko išlo, nič. žianda zmena, potom som mu to po kupaní, ked neprotestoval, alebo vo forme "hry" počas sprchovania. no a potom som sa na to vykašlala, lebo som vygooglila, že ono sa to časom aj samé, aj v neskršom veku , netreba suhlasiť s nasilným strhnutím, no som si povedala, čas ukaže, budeme robiť, čo sa dá. a malý stale sedava ako typický chlap, že ruka v gatiach, moje upozornenie bral, ež "mama ved si povedz" a ruka tam bola znova. a asi rped mesiacom sme boli na poli zbierať klásky a malý mravčí, že štipe pipik, ja že či tam nemá z tej slami alebo čo. tak doma, že ukáž a on celu predkožku si sam peken krasne za ten rok stiahol sám. skoro som odpadla. takže som vytešená, akého mam šikovného synátora🙂)tak daj tomu čas, alebo nech ssa sam učí. ja som sa za malého hambila, ked bol nniekto u nás a on ruak v gatiach🙂teraz mi to je fuk, aspon ma pokoj a je to bez trapenia

memory97
6. sep 2013

Pri starsom to neslo, zarastalo, ale pred tretim rokom to islo samo. Aj ked vraveli, ze treba, ja som to nerobila a teraz to ide samo. Mladsiemu to ide od narodenia 😉 Nazory lekarov su, ze nechat tak a nestahovat, lebo ak sa to stiahne zle, bude tam mat drobcek trhlinku...

lubbie
23. sep 2013

Ahoj, mne doktorka hovorila, aby som sa malemu pokusala stahovat to v kupeli a tak, samozrejme neslo mu to, mal tam taku malinku dierocku. Tiez som tuto problematiku nasla na internete, aj tu na konovi a som zastanca toho, ze sa toho netreba dotykat do 2 rokov a potom velmi jemne skusat a nic si nerobit z toho ked to nepojde. Casu je dost, ze vraj az do 16 rokov. Este som zadrzala ruku nasej obvodnej dokine, ked to chcela malemu stiahnut s tym, ze sa len pozera. Mal to potom take popraskane pod kozou. Hned som nasadila repik, striekackou som mu ho vyplachovala a pekne sa to zahojilo. Vzdy, ked mal pipika trochu červeneho, alebo opuchnuteho som mu to vymyvala s repikom. Ked som s nim bola na operacii pruhu na jednodnovej chirurgii, bola moznost dat mu v narkoze stiahnut predkozku. Dost som o tom rozmyslala, lebo nasa dokina + nefrologicka (chodili sme na kontrolu s oblickou) ma stale strasili, ze musi sa to urobit, lebo nakoniec pojde na obriezku a pod. hluposti. Cirurg tam mi povedal, ze mu to nestiahol, pretoze uz vidi, ze sa tam tvori jazvicka a ze mame prist, keby boli problemy. Tiez spomenul obriezku, mimochodom....To bolo pred pol rokom. Maly ma o mesiac 2 roky a predkozka sa pekne sama uvolnila, len som mu ju isla pozriet a zirala som. Takze moja skusenost - vsetko ma svoj cas. A urcite neverit slepo doktorom.