Prosím vás kedy sa začali otácať samé na bruško vaše deti? Ďakujem
Ahoj naša malá 5.5 mesiaca
moj az po polroku - stasi. a mladsi este neskor. paniku som nerobila ani ja, ani dok.
Staršia v 5m, mladšia až v 7m, je to veľmi individuálne
Presne v den ked mal 3 mesiace. Odvtedy sa uz nezastavil😂😨
@kristinia43 moj sym mal 3tyzdne ked z bruska sa pretocil na chrbat..ale zase z chrbta na brucho cca 5 mes..chodit zacal 2dni po narodenini
@kristinia43 kolko ma tvoje babetko?
@arcticcode a dr co povedala?mala by si zobrat k neurologovi nech radsej vysetria..dcera mala 9mes uz chodila syn sice ked mal rok ale sediet by uz mal
@arcticcode uz ti chodi?len nesdi?
@arcticcode s tymi schodmi opatrne..tam by som daaku branu dala lebo ani nebudes vediet a sa ti skotula
@ildiko36 Najskôr sa dieťa naučí pretáčať z chrbátika na bruško (4-5mes.) a až neskôr nasleduje pretáčanie z bruška na chrbátik. Taký je správny a zdravý pohybový vývoj. To, že sa 3týždňové dieťa “prevalí” z bruška na chrbátik, nie je žiadna zručnosť, schopnosť, ale práve naopak - znamená to, že má slabé svalstvo a keďže hlavička je neúmerne ťažká telíčku, tak ho tá váha hlavičky zvalí na chrbátik. Nejde teda o pretočenie v pravom zmysle slova, keďže dieťa to ani nerobí úmyselne a neovláda a nezapája pri tom svoje svalstvo - práve naopak.
A do sedu sa dieťa správne dostane zo štvornožkovania. 10 mesačné dieťa,
ktoré sa ešte samo neposadilo, ale štvornožkuje, stavia sa, chodí popri nábytku - je v poriadku 🙂
@ellieellie moj syn je velmi sylny..po porode 2hod sa zodvihol v perinke a sa drzal par sekund a sa otocil na bok..mam to nahrate na video..narodil sa 4.5kg.
@ellieellie len mal problemy s nozkamy preto zacal chodit pozdejsie.
On akoze sediet vie, len to ocividne nenavidi 😀
Pretacat v 7.5 mes, sediet v 11m aj to vyninimocne
Moj syn sa zacal prevalovat v 5m a neprestal dodnes...ma 33r. a nie a nie sa postavit a nieco uzitocne robit 😂
@ildiko36 náš má 4 mesiace a týždeň.
@jewelly 😂
dvaja bratia , jeden sa začal prevaľovať ako 4 mesačný , druhý to ledva zvládol v 8 mesiacoch , jeden chodil v 10 mesiacoch a druhý v 14 , nestabilne. Aj v rámci súrodeneckých dvojíc sú deti veľmi rôzne.
Snazil sa od styroch mesiacoch. Teraz na chrbte nevytrime ani za oca