Pretáčanie z bruška na chrbátik

karind
17. sep 2024

Ahojte ženy, prosím vás, je normálne že moja 8 týždňová dcéra sa pretáča z bruska na chrbát ?? Nedeje sa to náhodou, pretože už niekoľko krát to spravila. Všade čítam, že najprv sa začínajú pretáčať z chrbata na bruško, to ešte nerobí, však ma ešte kopec času, preto som prekvapená že z bruska sa už pretočí. Nijak ju k tomu nevedieme ani jej v tom nepomáhame, začala to robiť sama od seba. Nemôže jej to nejak uškodiť ?? Je to v poriadku ?? Ďakujem 🙏

minesasubu
17. sep 2024

Ak to robi cez zaklon tak to nieje dobre
pozri videa od fyzio mamy ako sa to ma robiť spravne
a hlavne ako sa dostane na brusko to ju tak polozis ?
lebo takto male deti by mali lezat v rovnej osi na chrbte aj pri hre aj pri spani a tak pokial ….

tinalia
17. sep 2024

Fyzio co sa venuju detom upozornuju, ze sa nieco deje vo vyvine a je lepsie obratit sa na pediatra a fyzioterapeuta, aspon na kontrolu pohyboveho aparatu

karind
autor
17. sep 2024

@minesasubu áno, pokladám ju na bruško aby si precvičovala dvíhanie hlavičky a celkovo svalstvo, ma aj rada tu polohu je tak spokojná, len posledné dni sa mi začala otáčať

lucia23529
24. sep 2024

Moja rehabilitačná mi vravela že takéto malé dieťa sa nepratača vedome len je viac závažene na tu stranu a prepadáva. Aspoň to bol náš prípad. Musíš napravovať ručičky,lakte do správnych polôh