Pretáčanie sa 3,5-mesačného bábätka

luciakovacova3
27. feb 2023

Ahojte mamičky, možno to tu už bolo rozoberané, no predsa sa chcem spýtať. Mám 3,5 mesačnú dcérku. Dávam ju pred každým krmenim na bruško. Občas aj mala snahu ze sa jej podarilo pretočiť z bruška na chrbát. No teraz nič. Občas aj zatne telo akoby chcela sa pohnúť pretočiť ale nič sa nedeje.Čo sa týka pretočenia z chrbta na bruško, začína sa nám dávať na bok,keď ju niečo zaujme tým smerom. Na brušku vydrží nejakých 15- 20 min. Potom sa začne čertiť, že sa jej nedá dobre žužlať hrkálka v ruke. Budem rada, keď by ste sa podelili o vaše skúsenosti, rady.🙏🏻🙏🏻

amelia89
27. feb 2023

@luciakovacova3 A v com chces konkretne radu? Deti maju cas sa pretocit z chrbta na brucho do cca 6 mesiaca, naopak este neskor. Ma ešte more času… Ved sa pretaca na boky a vydrzi na bruchu uplne dlho,co by si este viac od nej chcela ☺️

beata_k
27. feb 2023

@luciakovacova3 Tiez neviem v com chces poradit.

luciakovacova3
autor
27. feb 2023

@amelia89 no presne toto... že nevedela som či je to ok či nie...ale ak vravíš že hej tak som sa trochu skludnila... nechcem ju zas do toho siliť, je to moje prvé dieťa tak trochu, vyšilujem,,niekedy 🫣🫣

amelia89
27. feb 2023

@luciakovacova3 rozumiem ti ale ved si pozri akekolvek vyvojove milniky na nete a vsade sa od odbornikov docitas to co som ti prave napisala 🙂 Okrem toho pediater ti da rovnaku info.
A btw: nedonutis ju do nicoho,na vsetko musi prist sama 🙂

aliaray1
27. feb 2023

@luciakovacova3 ja by som sa pytala na fyzio u pedi. Toto je este skoro podla mna.

luciakovacova3
autor
27. feb 2023

@amelia89 dikičko ešte raz 🙏🏻

luciakovacova3
autor
27. feb 2023

@aliaray1 spýtam sa, hej veď možno mi aj povie že ešte čas na to je 👍

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelia89
27. feb 2023

@mamula20 no to skor sa mu prevazila hlavicka a nie ze sa sam pretocil. Deti sa najprv tocia z chrbta na brusko,naopak je to len nahoda alebo prevaženie

kitycat
27. feb 2023

@luciakovacova3 mne sa vcera 4mprevalilo z bruska na chrbat, ale skor si myslim, ze sa prevazila hlavicka + zle oprenie o laket. Deti sa pretacaju z chrbatika na brusko o com u nas teda zatial ani chyru, ani slychu 😌

Uvidime kedy, sme o mesiac predcasne narodeni

vahcaac
27. feb 2023

Pretacanie z brucha na chrbat v takto to veku je náhodne a často to znamená diastazu a slabé brušné svaly. Dieťa sa zavíta otáčať najprv chrbát brucho a potom v nejakom 8-9 mesiaci nas5