Presun dieťaťa do vlastnej izby

luthien118
14. aug 2024

Ahojte, ked sa Vase dieta (najstarsie alebo jedinacik) stahovalo do vlastnej izby, co Vam pomohlo, aby si tam zvyklo a nebalo sa? Cakali ste, kym samo bude chciet ist alebo ste presun iniciovali vy? A v akom veku? Mam obavy, ci sa syn nebude bat vo vlastnej izbe - medzi nou a nasou spalnou je totiz dlha tmava chodba. Napadlo mi dat na nu nejake lampicky s fotobunkou a syna vyzbrojit baterkou, este mi napadlo nechat mu zapnutu detsku vysielacku, aby nas mohol zavolat. Mate este nejake dalsie tipy na to, aby to prebehlo co najmenej stresujuco pre dieta? Dakujem 🙂

mclissa
14. aug 2024

Nas syn je vo svojej izbe od 6 mes. Ziadne baterky, lampicky ani vysielacky sa nekonali. Zavriem dvere a spi.

patka06
14. aug 2024

Dcéra dostala svoju veľkú posteľ na druhé narodeniny, odvtedy tam spávala, najprv len poobedňajší spánok a cca po pol roku aj na noc. Zaspávala pri malom svetle, to so potom zhasla a prespala až do rána. Žiadne lampičky, baterka ani vysielačky.
Jedine keď bola chorá, spala pri mne v spálni, aby som ju mala pod kontrolou.

tilonka
14. aug 2024

@luthien118 cez den povzbudzovat nech sa vie v izbe zahrat aj sam, nech tam ma oblubene hracky a nech si ju vie poupratovat v ramci moznosti, obcas pochvalit ake skvele je ze ma vlastnu izbu. Pri zaspavani nechat svietit v chodbe s otvorenymi dverami a zavriet, zhasnut ked zaspi. Kazde dieta je ine. Niektore si zvykne uz ako par mesacne, niektore ma 6 rokov a este sa stale boji. Vystrasene dieta by som do nicoho nenutila, ak ma len mierne obavy a inak to zvlada, tak by som do toho isla...

msnesquik
14. aug 2024

@luthien118 nasa sa teraz prestahovala do svojej izbicky, ma cerstvych 5 rokov, ja som jej to navrhla, spolu sme vybralu svetielko, co ma zapnute, ked zaspava, ja to neskor vypnem, tiez mame dlhu chodbu medzi izbami, ja som zvyknuta spat v uplnej tme, takze mame zatemnene, zatial vydrzala spat celu noc v posteli a az rano pride, ale mam objendnau kameru, aby som na nu videla aj v noci a pocula ju

kosicanka2018
14. aug 2024

@mclissa akoze kazdeho vec. Ale take malinke dat od seba prec. To si neviem predstavit.

really8
14. aug 2024

@luthien118 mal rok. Ostala som tehotna tak si musel zacat zvykat. Ale stahovanie znamenalo iba spanie, pretoze so vsetkym uz bol odstahovany davno. Prvy asi tyzden som s nim spala v posteli (160 cm🙈), potom pri nom na zemi a v roku a pol iba dam pusu a odchadzam. Zacinal tam teda spavat najprv len cez obed az asi po dvoch tyzdnoch aj na noc. Ale stavalo sa ze v noci prisiel za nami. Izbu som vyzdobila zvieratkovymi nalepkami a nebolo nastastie treba ziadne lampicky, plysaciky tulkaciky.

mclissa
14. aug 2024

@kosicanka2018 a co mu akoze chybalo?

salamistka
14. aug 2024

Dcérka mala izbu ďaleko od našej spálne, v 5 rokoch sme ju presťahovali, mali sme vysielačku, ale lampu ani iné svetlo nepotrebovala, nemala strach z tmy...ale dlhšie si zvykala nato, že s ňou nie sme

simona1306
14. aug 2024

@kosicanka2018 tiez sme malu prestahovali ked mala 6 mesiacov do vlastnej izby ... teraz ma 2 a pol, a nemusim nic riesit, v izbe je zvyknuta, ak sa nahodou v noci preberie , zakrici na mna, ja pridem ,pohladkam a spi dalej :D

bagerka
14. aug 2024

@luthien118 ako píše @mclisa od pol roka. Lebo ja som iba striehla kto koho zobudí. Takto bol hneď vedľa, dvere pootvorené a konečne sme sa všetci lepšie vyspali (chrápanie, cumlík atd)

patta89
14. aug 2024

@bagerka @mclisa aj my tak, od pol roka spia sami ..Aj 4 rocny syncek aj 10 mesacna dcerka...Maju svoju vlastnu izbu, ak dcerka vyrastie, budu s braskom spat spolu...a obaja spali lepsie, ked su sami v izbe, a s muzom ich nebudime 😉

nairia
15. aug 2024

@luthien118 dcera je sama v izbe od 1,5r... budili sme ju, ked sme si isli vecer lahnut. ziadne extra pripravy. presunuli sme tam postielku, na obed spala tam a vecer som ju nakojila v spalni a prelozila k nej do postielky. mala som tam nachystany matrac, ak by cosi a niektore noci som tam spala/zaspavala s nou, niektore noci spala sama.
nepises ake stare mas dieta. podla tvojich obav by som v prvom rade odstranila strach z tmy.
do izby kamera, aby si mohla sledovat, co dieta robi, pripadne pocula, ked sa zobudi/mrnci a kuknes, co sa tam deje, podla toho podnikas kroky.