Prepichnutie verzus nastrelenie náušníc

lucia23529
11. jún 2024

Ahojte,

mám 2 mesačné bábätko a chcem jej dať závesné náušnice. Len som počula že prepichovanie je bolestivé keď už je taká vnímavá a nastrelením sa dajú len bodky. Aké s tým máte skúsenosti ? Je lepšie prepichnúť a dať závesné alebo nastreliť bodky a keď sa zahoja vymeniť za závesné ?
Ak vás možem rovno poprosiť ak ste zo Žiliny aj odporúčania kde to spravia.

Ďakujem

minenkak
11. jún 2024

@lucia23529 vždy všetko na tele prepichnut v piersingovom štúdiu,nastrelovanim sa tie tkaniva trhajú a neprepichuju

vikusjk
11. jún 2024

@lucia23529 dcere som dala nastrelit u detskej lekarky, robila to sestricka. Trvalo to asi dve minuty cele a nevysla ani kvapka krvi. Davala som ale az v piatom mesiaci. Cca mesiac, ci dva mala tie nastrelovacie a potom som jej dala klasicke zavesne.
Ja ked si predstavim, ze pri prepichnuti ide ihla pomaly dnu, potom von, potom este tu nausnicku kym tam trafis do tej krvavej dierky... neviem, pride mi to ovela rychlejsie a menej bolestive, ked sa to nastreli, preto som aj zvolila tento sposob.

sissy27
11. jún 2024

@vikusjk tak to máš úplne skreslené predstavy o prepichovaní - je to jeden rýchly ťah, a nie je to "ihla dnu-ihla von a potom ešte trafiť náušnicu do dierky" ale kanyla, do ktorej sa zasunie náušnica a pri vytiahnutí sa zasunie náušnica, žiadna krv. Nastrelenie je síce o niečo rýchlejšie, ale presne ako píše @minenkak tak je menej šetrné k tkanivu ako prepichnutie. Akurát si nie som istá, či v piercingovom štúdiu toto spravia aj bábätku, keď tak na lekárskej kozmetike alebo priamo niektorí pediatri to robia.
@lucia23529 zvolila by som radšej prepichnutie

minenkak
11. jún 2024

@sissy27 treba sa opýtať prečo by nemali spraviť malému dieťaťu

sissy27
11. jún 2024

@minenkak tak je to predsa len iné ako s dospelým (alebo aspoň puberťákom), ktorý normálne obsedí 😀 celkom určite viem, že nie každý to robí, ale jasné, za opýtanie nič nedá.

lalala94
11. jún 2024

Dcére sme dali nastreliť náušnice, ale až keď mala 16 mesiacov. To isté spravíme aj pri druhej dcére. Bolo to hlavne rýchle, po minúte už ani nevedela, že sa niečo dialo, žiadna krv. Po mesiaci sme tie prvé náušnice vymenili za naše zlaté a všetko ok.

januska12323
11. jún 2024

Najlepšie je nerobiť to vôbec kým sa sama nerozhodne. Neviem načo sú takým malým deťom šperky. Ale nechcem sa hádať je to len môj názor.

sissy27
11. jún 2024

@lalala94 prepichnutie tiež netrvá viac ako pár sekúnd (najdlhšie tam trvá proces vymerania, ale to je bezbolestné a tiež sa to dá odfláknuť) a tiež to nekrváca o nič viac ako nastrelenie.

vikusjk
11. jún 2024

@sissy27 nemam potrebu nikoho o nicom presviedcat, len som napisala svoj nazor ;) Dcera ma uz 12 rokov a nema, ani nemala absolutne ziadny problem, cize v zasade je to podla mna uplne suma jedno, je na kazdej mamicke, ako sa rozhodne 😉

monikamoniak
11. jún 2024

Riesila som to cca pred mesiacom, ked mala dcera devat mesiacov. Najprv sme chceli prepichovanie v studiu, ale nikde to tak malym detom nerobili (3xBA). Nakoniec jej ich nastrelili a uplne bez problemov. Najprv dostala tie plastove, ale uz sme jej ich vymenili za zlate.