Prepichnutie ušiek 8-týždňovému bábätku

hanicka09
20. dec 2024

Dobrý deň , včera sme boli prepichovat uška, no od vtedy mi stále plače nedá sa nijak utíšiť , už som skúšala všetko , nemáte nejaké skúsenosti ? Myslite že ju bolia uška ?

mamamasama
20. dec 2024

Preco toto tym detom robite? Fakt som to doteraz nepochopila. Aby babicky vedeli, ze to nie je chlapcek? Piercingy a tetovania by mali chciet deti same a hlavne od 18-tky, nie po narodeni proti ich voli. Co si cakala? Ze ti podakuje za nausnice? Jasne, ze place. Je to bolest! Moze sa jej to zapalit. Dufam, ze aspon ine matky sa poucia.

belllinka
20. dec 2024

@mamamasama presne, nechapem tuto maniu a potrebu prepichovat partyzdnovym babatkam usi🤦‍♀️

belllinka
20. dec 2024

@hanicka09 nechapem na co cakas, vyber jej tie nausnice z usi, vydezinfikuj jej to a pockaj par rokov, ked aj ona prejavi zaujem o nausnice

ina2405
20. dec 2024

@hanicka09 áno, myslím že ju bolia ušká. Chúďatko. Teraz už len dezinfikovať a dávať od bolesti Nurofen. Toto by mali zakázať.

mane01
20. dec 2024

@hanicka09 skontroluj, ci to nema zacervenane. Normalne jej nema co byt, tak ale ty vies, kde jej to robili. Moja nemala hadam ani mesiac, ked jej prepichli usi… trvalo to par sekund, trochu sa zlakla. Ziadne extra place neboli. Ale robili jej to v nemocnici.

sono2
20. dec 2024

Vytiahnuť a dať najskôr keď začne sedieť najlepšie chodiť.
Ja som dávala obom deťom v 8 mesiacoch
Bez problémov

zuzikak
20. dec 2024

ano mozu ju boliet uska. Na usiach su jednotlive body, ktore a pri akupunkture aktivuju, ked ma clovek zdravotny problem. Nausnice ste dali priskoro a neviem preco vam to vobec dovolili. Usko rastie a vyvija sa takze by sa mali riesit az po dovrsenom 6 mesiaci. Daj ich dole nech sa to kludne zrastie a dezinfikuj. Nic sa jej nestane, ked jej nausnice date neskor. Budes mat klud a babo sa ukludni.

smejkuskaa
21. dec 2024

nepocuvajte ženy ktoré vám tu poradili veľký prd … môže to byť z ušiek a možno aj nejaka náhoda , možno bolesť bruška možno niečo iné , pokiaľ nemá uška červene a zapálene malo by to byť v poriadku , ale ak to neprestane treba sa kontaktovať s dr. aby sa vylúčili všetky alternatívy. Neviem kde a kto vám prepichoval uška , ale môže byť že je zle prepichnuté. Ja som dcére dala tiež , mala ledva 2 mesiace , len pár sekúnd plač a bolo dobre .

belllinka
21. dec 2024

@smejkuskaa si jej rovno uz mohla dat aj piercing do nosa a na obocie. Naco cakat?

smejkuskaa
21. dec 2024

@belllinka skvelá odpoveď 👍 dúfam že aj svoje dieťa budeš učiť takto inteligentne odpovedať 👎🏻 …
treba sa naučiť rešpektovať názory a rozhodnutia iných ľudí , ak s niečím nesúhlasím tak neodpovedám a tomu sa hovorí slobodný názor. Pekný deň prajem 😊

ina2405
21. dec 2024

@smejkuskaa môj slobodný názor je, že tie holohlavé deti s náušnicami vyzerajú groteskne a nie je to pekné, ak už má byť účel to, že je to na okrasu. No nie je. Ak by rodič počkal 3 roky, ťažko by sa obhajovala taká vec pred sebou samým, ak by dieťa už protestovalo a zle by sa pozeralo na dieťa zbytočne stresované takou somarinou. Takže to je jediný dôvod, robiť to bezbranným kojencom.
Ja by som dala dcére v pohode prepichnúť uši, ak by veľmi chcela vo vyššom veku.

smejkuskaa
21. dec 2024

@ina2405 v poriadku ak sa ti nepáčia holohlave deti , názor ti nikto neberie
ako vieš že aj toto dieťa je holohlave ? moja dcéra je vlasatá od narodenia napríkad … ale autor článku potreboval inú radu a pomoc , preto nechápem tie komentáre ktoré jej proste nijako nepomôžu. Ak neviem poradiť tak ani nepíšem a ak s niečím nesúhlasím pohundrem si len v hlave 🙂
určite by som si nedovolila zhadzovať mamičku že preco načo začo tento tamto

ina2405
21. dec 2024

@smejkuskaa poradila som, dávať od bolesti a dezinfikovať. Vieš čo, nepohundrem si v hlave, keď sa ubližuje deťom. Aj to je slobodný názor, či len tvoj je dovolený?

smejkuskaa
21. dec 2024

@ina2405 názor je dovolený pre každého preto žijeme v slobodnej krajine .. môj názor je že ubližovanie deťom vyzerá úplne inak 🙃
obe sme si vyjadrili svoj názor , nezhodol sa absolútne , preto slušne uzatváram diskusiu. Pekný večer prajem 🙂

ina2405
21. dec 2024

@smejkuskaa súhlasím, aj ja tebe prajem pekný večer🙂

mamamasama
21. dec 2024

@smejkuskaa Ako inak vyzerá ubližovanie deťom? Nasilu zoberieš novorodenca a doslova ho prepichneš dvakrát ihlou? 8 týždňové bábo po šestonedelí sa nemá ako brániť. Plače jej už druhý deň. Prečo asi? Nie náhodou z bolesti? Naozaj súhlasím s názorom vyššie, že toto by mali zakázať.

smejkuskaa
21. dec 2024

@mamamasama bitka ako fyzicke ubližovanie , poškodzovanie atď atď … nikde nebolo spomenuté že prepichovanie bolo ihlou 🙂
to by potom aj očkovanie bolo ubližovanie 🙂 alebo keď sa dieťa nechce obliecť a plače deti sa dlllho dlllho nevedia brániť a žiaľ niekedy ani dospelý ľudia

mamamasama
21. dec 2024

@smejkuskaa Fyzické poskodzovanie. Sama si to napísala. Je rozdiel očkovať pre jeho zdravie a prepichnúť uši, lebo niekto chce kúpiť decku náušnice. To snáď nemôžeš porovnávať. A čo ti asi tak prepichne uši? Lopata? V nastreľovacej pištoli je podľa teba čo? 🤦🏻‍♀️A keď dieťa obliekaš, tak mu pritom prerezávas časti tela, alebo lámeš končatiny? Skús lepšie argumenty.

smejkuskaa
21. dec 2024

@mamamasama lepší argument pre mňa je len pousmiať sa nad odpoveďou a taktiež ukončiť debatu pretože sa tu stretli úplne rozdielne názory a oba sú úplne mimo tejto témy , pretože sa autorka pýtala úplne dačo iné 🙂 pekný deň 🙂