Prepichnutie ušiek 6-mesačného dievčatka

vierkainka
23. apr 2023

Ahojte,rada by som si prečítala vase názory a skúsenosti.
Mam 6 mesačné dievčatko.Za tych 6 mesiacov bola uz niekoľkokrát chorá a odkladali sme prepichnutie ušiek aj samotné krstiny.No uz v máji by sme ju chceli pokrstiť a páčilo by sa mi,keby uz mala náušničky.
Aké máte skúsenosti s prepichnutim ušiek v tom 7.mesiaci alebo aj vyse 7 mesiacov?Ako to zvládli vaše dcérky?Su tam aj nejaké riziká ako zápal napr.?
Ďakujem.

cyberk
23. apr 2023

Pytas sa fakt len na prepichnutie? lebo je rozdiel prepichnut a nastrelit :D Ja by som prepichnut nedavala..to je zastarala technika - davala som nastrelit, ked mala 8 mesiacov a absoludne ziadny problem 🙂 krasne sa to zahojilo 🙂 ked jej to nastrelili, tak len v tom momente plakala, aj to nejakych 5 minut, potom uz ani nevedela, ze sa nieco stalo :D

araavdva
23. apr 2023

Mojej prepichovali, mala cca 8 mesiacov. Dovtedy jej to doktorka nechcela pretože nemala žiadne lalôčiky. Nemá ich doteraz takisto ako aj ja. Zvládla to super. Neplakala skoro vôbec, žiadne zapálené ušká ani nič. Už keď sme vychádzali s ordinácie sa na doktorku škerila.

denden77
23. apr 2023

v 8 mes. som dala nastrelit, uplna pohoda 😊

syslik81
23. apr 2023

moja mala nastrelene a cele jej to hnisalo tak sme dali prec a je bez nich .. ak sa niekedy rozhodne zas mat pojdem do tetovacieho salona kde maju sterilnejsie ihli ako su pistole nastrelovacie ... niektore deti su zial nachylnejsie ako ine ..

nicol_10
23. apr 2023

Za mňa určite lepšie nastrelenie.. Je to fakt veľmi rýchle a dieťa si to poriadne ani nevšimne..moja plakala fakt ze asi minútu a bolo dobre..ziadny problém nebol ani po

bunka1
23. apr 2023

Ja som dala asi 7m nastreliť naušničky (sú to také umelé) u pediatričky. Treba ich mať tuším 6 týždnou a potom vymeniť za normálne - zlaté. Bol plač, lebo to, že vraj páli, ale stačí ušká fúkať. Inak pohoda, zvládli sme to. Rovnako to bolí aj novorodenca... takže je to jedno kedy sa to dá nastreliť.

18momo18
24. apr 2023

Dala som nastrelit ked mala cca 6 mesiacov, bolo to rychle, plakala len chvilku, lebo sa zlakla cvaknutia. Zahojilo sa to velmi rychlo a bez problemov. Musela som ale davat zo zaciatku pozor, lebo si v tom case dost chytala uska.

vierkainka
autor
24. apr 2023

Ďakujem za komentáre 🌻🙂