Ahojte, možno tu už taká téma je, ale nenašla som... Ako ste riešili náušničky, pre Vaše dievčatká? Dali ste ich nastreliť, len v zlatnítstve, alebo prepichnúť u doktorky? A ako to Vaše princezné znášali?
my sme boli prepichovať v utorok u doktorky na detskom ušnom s tým, že som dúfala, že ked to dám urobiť v nemocnici, tak bude o malú dobre postarané. Dopadlo to tak, že z pravého ucha krvácala na etapy celý deň pri najmenšom dotyku o naušnicu. 2x v ten deň sme bežali s ňou na pohotovosť až jej museli večer tú naušnicu vybrať, lebo krvácanie neprestávalo a doktorka jej trafila cievku. Dcéra má 6 týždňov a ja ked som jej utierala krv tak som mala v rukách hrče prekrvavenej gázy a krv jej stekala silno po krku. Väčší strach som ešte nezažila, lebo malá už začínala byť malátna a ja som sa sama seba pýtala, koľko krvi môže 6 týždňové dieťa stratiť aby sa nič nestalo? Ani som neverila, že ucho môže tak krvácať. Teraz už ich má vybraté a nikdy v živote viac!!........Toto je úroveň SR zdravotníctva a doktorka sa ešte tvári, že booože to sa mi za 35 rokov praxe ešte nestalo. To som s nou mohla ísť do prvého tetovacieho, takže moja skúsenosť je taká, že lekári na slovensku stoja za hovno a už by som im dieťa nezverila ani len na takú banalitu ako je prepichovanie uší
Nastrelila som v ustave lekarskej kozmetiky. Po minute bolo po vsetkom a plac bol kratky skor zo soku.
našej pri odchode z nemocnice na piaty deň v nemocnici prepichli ušká, náušnice sme mali kúpené takže som rada, že už to má za sebou, ja som pri tom nebola a keď mi ju sestrička doniesla tak spinkala a išli sme domov...
ja síce čakám chlepčeka, ale bola som rozhodnutá, že keby je to baba, tak dám istotne radšej nastreliť.
mne nastrelovali, keď som mala 11rokov a presne sa na to pamätám. tesne počas nastrelovania to vôbec nebolí, lebo to je len stotina sekundy a hotovo.. o chvílu príde taký pocit tŕpnutia a neskôr to trošku bolí, ale fakt máličko. najlepšie na tom je, že to trvá fakt chvílu, takže bábenko netrápiš.. keď mi potom asi v pätnástich prepichovali jednu dierku normálne ihlou,myslela som, že mi ucho trhajú 😅
Nastreliť. Najlepšie je nájsť detskú lekárku čo to robí. V Ba viem poradiť.
určite nastreliť, tiež mám dobré skúsenosti s Ustavom lekárskej kozmetiky.
my sme dali ušká prepichnúť v 5.mesiaci u našej pediatričky( ale dcérka je predčasne narodená) , bolo to také rýchlo-rýchlo, že jej ich prepichla veľmi nízko, tak sme ich na druhý deň vytiahli a nechali sme ušká zarásť. Teraz máme 9 mesiacov, chceme dať naušničky nastreliť, ale u nás vraj u takto maličkých detí nenastreľujú. A babička by už tak chcela mať "dievčatko"! ☹
ja planujem nastrelit, doporucila mi pediatricka 🙂
Nastreliť 🙂
nastrelit.My sme davali prepichnut a des a hroza,decko krvave lebo trafili zilku a ten plac az okna prastali a moje srdce takmer puklo.Plakala tak az mala zilky popukane na tvaricke.Nikdy viac NIKDY.Nastrelit a je to
my sme najstarsej dali prepichnut u pediatra,straaasne plakala,mna nepustili ani dovnutra kym nebolo po vsetkom,potom zhruba tyzden velmi zle spala,prostrednej a najmladsj sme dali prepichnut ked mali zhruba styri mesiace a drzali sa celkom dobre,vobec im z ranky nekrvacalo,skor pri nastrelovani kricali nez plakali,lebo som ich musela drzat a hned po nastreleni boli ok,utreli sme slzicky a zase sa usmievali,takze ja ti radim nastrelit,je to menej bolestive 😉
@emakiki jednoznacne nastrelit, mne prepichli v nemocnici ked som bola mala a vtedy mi to zahnisalo, mama mi vybrala a dierky zarastli. ked som mala asi 9rokov ma krstna zobrala do salonu a tam mi nastrelili. bolo to rychle a ziadny problem nebol.
1. urob to čo NAJSKOR 2. treba to dobre VYMERAŤ - oni na to majú špeciálne perá kt. označia uško 3. NASTRELIŤ 🙂 určite odporúčam, lebo videla som, že malá sa skôr troška zľakla ale neplakala od bolesti, hneď sa aj utíšila, preto som si dovolila po 3 týždňoch aj malú opravu, keďže som doma zistila, že má jednu dierku krivo a boli sme to dať ešte raz nastreliť a v pohode... stará dierka zarástla a nová je už tam kde má byť 🙂 Ja si dodnes pamätám, ako som revala keď mi cca v 3 rokoch ihlou prepichovali uši a preto je lepšie, keď si na to dieťa nepamätá. A ešte jedno plus pre nastrelenie - dierka jej zarastie rovno, keď prepichneš a dáš náušnice ktoré sú väčšinou zaoblené, dierka zrastie v takom tvare.
humanejsie a rychlejsie a cistotnejsie a menej bolestive je nastrelit 😉 hlavne ten cas,ktory to trva je neporovnatelne kratsi ako pri prepichovani ihlou,nehovorit o hygiene 😉
jej ďakujem vam za prispevky, som velmi rada, tiez si myslim, ze nastrelit je omnoho lespie, aj co pocuvam od kamaratok...takze najprv bude mat len take nastrelovane a potom kedy ich mozem vymenit za normalne nausnice?
Určite nastreliť !!!
Dva týždne bude mat nausnicami z chirurgickeho materiálu a potom ich v pohode vymeniš. U nás to robí doktorka aj s prehliadkou ušńch laločkov aby netrafila njskénervove zakončenie 🙂
Baby a kedy je to najlepsie? mala ma 3 roky a myslim ze este nedorastla na nausnice... Taky 5ty rok? Co poviete? Isto chcem dat nastrelit.
@zuzkat1 citala som uz vela nazorov od mamiciek, ze co najskor. Ale ja osobne si myslim, ze staci pred nastupom do skoly. Nech je fesanda 🙂 Ale to hovorim z vlastnej skusenosti, ze mne tak dala mama urobit a bola som velmi natesena z toho, ze mam nausky a mozem ist uz do skoly "kompletna" 🙂
@hradnapani mne to prislo ako tyranie keby som dala babatku. A potom uz zas nie,lebo ona je taky "chalan" takze cakam stale. Ale tiez myslim ze staci vtedy. Dakujem
My sme dali v 2 mesiacoch... je zo asi jedno- záleží na mamičke ;-D
Podla oficialnych odporuceni a aj kozmet.lekar.zariadeni je najoptimalnejsi vek min. 6 mes., vtedy je dostatocne velky usny lalok a nedochadza k castym nespravnym nastreleniam a takisto dieta nema silu odporovat a neuvedomuje si strach dopredu ako napr.3 rcne dieta
urcite nastrelit, aj my sme si pockali a nastrelili sme az v 6mes.
my sme dali nastreliť v kozmetickom salóne kam aj ja chodím, malá mala 7 mesiacov, porevala si, ja som takmer zo stresu hodila tyčku ale to je asi tak všetko. Žiaden zápal, no problem.
staršej som dala prepichnuť a ani nespozorovala a mladšej som dala nastreliť a des, plakala mi celú cestu domov. Ja by som osobne dala prepichnuť, ked to takto porovnám. ale je to asi individuálne.
Mojej dcerke krivo nastrelili nausnicky. Uz presli 4 mesiace a stale na to pozeram. Zmenili sme jej uz nausnicky a aj tak to vidno. Myslite ak by som jej ich teraz vybrala tak by sa jej to este zahojilo?
@emakiki mi sme davali nastrelovat u doktorky ked mala nasa 3 mesiace..je to lepsie lebo nastreluju rovno s nausnickami uz..a potom sme asi po 2 mesiacoch nastrelene vybrali a dali uz nase zakupene zlate...Malá plakala jak tur v tej chvili,ale ked sme vysli von od lekarky uz, ani nevedela ze jej nieco nastrelovali..to je len ten prvy moment hrozny ze vam dieta place ale o chvilku je klud ..davali sme si to robit v petrzalke na fedinke v zdravotnom stredisku u detskej 🙂
dala som prepichnúť, plakala len chvíľku ale dosť silno, až mi srdce zvieralo ☹
druhý krát by som asi dala nastreliť.