Prenocovanie dieťaťa u starých rodičov

doska
8. sep 2012

ahoj babenky, tak ma napadlo, ze sa popytam ako je to u vas a ako to bolo...v akom veku ste nechali prvy krat dietatko spat u starych rodicov? Myslim same...Ja si myslim, ze je na to u nas este velmi skoro, maly ma 1r a3mes. Aj ked na druhej strane, by bolo fajn, keby si uz zvykal....Neplanujem ho vsak nechat u starkich, kym si sam nepovie, ze tam chce ostat. Co vy na to?

baryana
8. sep 2012

ahoj. moja mala spala prvy raz u babiny, ked mala rok a jeden mesiac, lebo sme sli na oslavu. a nebol problem, akurat som jej zabudla priniest zajka, s ktorym spavala, tak si trochu poplackala, kym zaspala. stale pytala "jajo, jajo". tak ma to potom velmi mrzelo. ona bola na babinu zvyknuta, lebo k nim chodime casto. co je dost dolezite. neviem si ale predstavit, ze by som ju nechala u svokrovcov, ked tam chodime kvoli dialke dva krat za rok. takze asi tak. ak je na starych rodicov nauceny, pokojne to skus. 🙂

mummy01
8. sep 2012

@doska dcera spala u babky prvy raz ako 9 mesacna a dopadlo to hrozne....druhy raz ako 4 rocna lebo sama chcela.Syn este nikdy u babky sam nespal a ani o to nema zaujem.Zalezi od povahy dietata,ja mam doma dvoch maznacikov ktori su najradsej s mamou 😀 Ale ja by som dieta nechala u babky najskor okolo 3 roku.

kukujka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aduskatt
8. sep 2012

syn spal sam u nasich ked mal asi rok a pol, bolo to na jednu noc a uplne v pohode🙂

doska
autor
8. sep 2012

dik...ved mna nahovara svokra aby som ho tam nechala, ale raz sme to skusali, ked sme tam boli na oslave a nechala som ho, nech ho da spinkat, ale bohuzial sa venovala tomu co chcel on- behat hore dolu, knizku citat a tak...u nasich sme to este neskusali, no ale neviem ci by som ho nechala len tak sameho...to kazda mamina asi pozna svoje dietatko a aj dietatko same vie, takze hadam to robim dobre... 😝

ginger_fox
8. sep 2012

@doska syn mal 13mesiacov, ked som ho nechala sameho s mojimi rodicmi na noc. Ja som odisla okolo 17,00 a na druhy den okolo obeda som sa vratila. Syn to zvladol uplne v pohode(az na male slzicky stastia, ked ma uvidel) aj vecer zaspal uplne bez problemov, to len ja som bola uplne na nervy. Vzasade sme tento test robili koli tomu, ze o mesiac mal zacat chodit do jasliciek. Teraz ma 3 roky a toto lebo bol u starych rodicov 2tyzdne bezo mna.

rora
8. sep 2012

ja som nechala moju malu mame na noc ked mala 10 mesiacov. Mala to zvladna s usmevom 😀 😀 este k tomu prespala komplet celu noc bez zobudenia 😀 to mi spravila urcite naschval lebo vie ze sa na nu babke stazujem ze zle spava a vzdy pred spanim reve jak tur 😀

hradnapani
8. sep 2012

@doska myslim, ze treba zvazit dve veci: ci vie bez teba zaspat a ci je v dostatocnom kontakte so starymi rodicmi. Ak vie zaspat sama a starkych dobre pozna, tak nevidim problem skusit to kedykolvek.
My sa este nacakame pekne dlho, kym budeme moct nechat u starych rodicov, ktori stale do nas hucia, ze nech uz nechame, ale viem na 100 percent, ze by tam nezaspal a strasne by plakal 😒

anjelicek26
8. sep 2012

@doska - nas maly este mimo domu nespal. Nezda sa mi na to zrely, ale je pravda, ze my vidame starych rodicov tak malo, ze su mu ako cudzi 😖

moon1979
8. sep 2012

@doska ja by som tak male dieta nenechala spat na cudzom mieste bezo mna, ak by som potrebovala odist niekam, tak by som si zabezpecila strazenie u seba doma, nech je dieta v znamom prostredi a vo svojej postielke ... moj krpec ma 2,5 roka, ale este by som ho nenechala spat bezomna niekde inde ... mozno ked bude mat 5 rokov, ale skôr sa asi nahovorit nedám 🙂 nikdy nehovor nikdy, ale teraz este urcite nie ... 🙂
proti tomu hrá možno aj fakt, že voči svokrovcom nemám vôbec dôveru ... ale aj keby bol u krstnej tak by som nemala dušu na pokoji, aj ked jej plne dôverujem a viem, že by sa o neho postarala ... proste, nie je ešte na takéto "atrakcie" pripravený, je dosť na mňa naviazaný a aj ja na neho 🙂

nanulik
8. sep 2012

@doska moj bude mať dva a ešte u našich nespal, ale už rozmýšlam že to zmením. lenže mama sa stará aj o starku s demenciou a parkinsonom a velakrát maju aj v noci móresy, tak sa aj bojím. ale inak je na našich zvyknutý a v pohode tam vydrží

ankaevka
8. sep 2012

@doska podľa toho, či je dieťa v častom kontakte so starými rodičmi..ak ich pozná a je s nimi rado, tak by nemal byť problém nechať ho tam..to skôr mi maminky s tým máme problém viac ako naše deti..pri synovi som bola dokonca nešťastná a dotklo sa ma, že nechcel ísť domov od starých rodičov a to mal necelé 2 roky..s odstupom času sa na tom smejem

zeleny_cajik
8. sep 2012

V 8 mesiacoch, isli sme na svadbu...zvladol to super a doteraz sa velmi tesi, ked ide k babkam, od cca 2 rokov chodi aj na viac dni. Uz mi ani poriadne nezamava 😝

sissy27
8. sep 2012

@doska v piatich mesiacoch... keďže som sa musela vrátiť do práce a zobrala som nočné, lebo cez deň by nemal s malou kto byť...

doska
autor
9. sep 2012

@nanulik vidis, to mi ani nenapadlo, a presne aj svokra, ktora ma presviedca aby som ho tam nechala na noc, tak sa tiez stara o svoju mamu, ta ma parkinsona a je uz len na posteli, tiez uz zazili kadeco...dik za pripomenutie, ze aj to je jedna z okolnosti, kvoli ktorym to spanie u svokrovcov odlozim... 😒 nie ze by mi to vadilo 😝

doska
autor
9. sep 2012

@ankaevka presne tak, aj ja sa bojim, ako hrozne mi padne ked uz maly so mnou nebude chciet byt...asi bude vtedy cas na druhe 😀
@sissy27 fiha! tak poriadne skoro...hmhmhmm...
v kontakte s oboma starkymi je dost, aj predtym bol, cez den, ked som este chodila do skoly...len je to ine, ked by som ho mala dat na noc, sem tam sa velmi rozplace a len len ho ja utisim.... ☹

lussy23
9. sep 2012

Nemám vlastné deti, ale so spaním u starých rodičov mám skúsenosti, keďže mam netere a synovcov. Moja neter(čiže moja mama je jej stará mama) bola u nás prvýkrát ako 8 ročná. a vydržala asi dva dni, potom jej už bola ľúto za mamou...Podotýkam, že ona sama, chcela ísť k nám spať. . Beriem si z toho ponaučnie a keď budem mať dieťa, dám ho k rodičom čo najskôr, aby si zvykalo na druhých ľudí. lebo nikdy nevieme, čo sa môže stať. (operácia, pôrod....) a čo potom s tým dieťaťom, ktoré bolo stále len pri mame alebo otcovi?
Ale to je Vaša vec, či dieťa dáťe k babkovcom alebo nie. U každého je to individuálne.

mirka907
9. sep 2012

prvykrat rok aj mesiac a uplne bez problemov...teraz v pohode chodi aj na viac dni...skor ju je problem dostat domov...hlavne co sa nasich tyka, kedze byvaju v dome a my v panelaku...tam sa jej to velmi rata...cely august sme mali skolku zavretu a my sme s mm boli v praci....dcerka bola na striedacku u jednej a druhej babky a pomedzi to s nami..na vikend a tak.... bez problemov...bola spokojna a stastna

sissy27
9. sep 2012

@doska no skoro, ale úplne bez problémov... síce to bolo tak, že som malú uspala a potom odišla, a keď sa zobudila ráno tak som bola doma, ale jakživ nebol problém, aj neskôr, keď už bola väčšia a chodila spať neskôr... neviem, možno vďaka tomuto moja dcéra nikdy nerobila scény, keď mala ísť spať k babke, alebo keď sme aj náhodou ostali spať niekde mimo domu....

k_a_j_k_a
9. sep 2012

@doska ahoj, my sme obe dcerky nechali u starkych od roka na noc, vlastne po tom ako som prestala kojit. Obe boli zvyknute, na mojich aj MM rodicov, aj na MM babku. Najskor chodili na zopar hodin, na cely den a potom sme sa dohodli, ze si ich skusia vziat na noc. Najskor na jednu noc, potom na cely vikend a od minuleho leta, kedy mala mladsia dcerka 13-14 mesiacov, chodia oba deti spolu na prazdniny, tento rok boli dokonca na 6 dni a my s MM na moto v It 🙂. Obe chcu chodit. toto leto sa nam dokonca stavalo, ze sme boli v sobotu vsetcia na navsteve, prip. oslave a nase deti si postavili hlavu, ze nejdu s nami domov. Ale vsetko zavisi od toho, ako je maly zvyknuty a ako Ty veris rodicom-svokrovcom. Inak, kamoska ma svokra na vozicku, svokra sa onho stara 24hodin denne, plus sa stara o jedno vnuca (3r) a kamoska tam dava len starsiu (3r). A to od cca dvoch rokov, odkedy je aspon akotak samostatna.

ankaevka
9. sep 2012

@doska toho sa neboj..môj syn napriek tomu ako často bol u starkých, dnes tam už veľmi nechce zostať, radšej ide domov..je dobré privykať ich aj inému prostrediu, lebo môže sa stať, že ty budeš potrebovať aby prespal mimo domova bez vás a potom už bude väčší problém keď bude nasilu s plačom zostávať..

doska
autor
10. sep 2012

@ankaevka no, nemyslim, ze by mal problem ci u nasich, alebo u svokrovcov, ma ich rad oboch, vsetci byvame v dome, u svokry byva aj maleho krstna, takze ludi pozna dokonale, kedze sa vidame velmi casto, a myslim, ze aj ked by sa drzali starke toho, co im poviem, tak by maly nemal problem zaspat...takze myslim,ze zostavanie nasilu s placom nehrozi-teda dufam 😀 😝
dakujem za vsetky reakcie, uvidime ako to vyriesime 🙂 😅

adinkag
2. okt 2012

nasa prespava soboty u svokrovcom cca od 7mesiaca a pohoda je navyknuta nema problem :D kedze ja vtedy robim sak tato rodicovska je onicom

arasidka123
12. okt 2012

nas drobec spal u babky a dedka prvykrat sam ako dva a pol mesiaca a zvladol to na vybornu 🙂 babka s dedkom si aspon zaspominali na stare dobre casy :D

gabrish
5. júl 2013

@doska ahoj až teraz som si prečitala tvoj prispevok🙂)....moja kamoška davala starím rodičom svojho syna od jeho 4 mesiacov....a bol tam aj 1 mesiac...a potom na 2 tyždne...atd...a v pohode...ja som svojho syna davala pravidelne každe 2 tyždne na dve noci...(na cely víkend) a v pohode.......kto si ako urobí a naučí tak aj ma...žiadna veda!!!🙂)

olifcek
5. júl 2013

pojde, az sama bude chciet.

petula8
6. júl 2013

keď sa bojíš ju starých rodičov cez noc, tak vyskúšaj ju nechať spať u nech poobede, buď tam aj ty, aby si vedela, či vstane s plačom aby si sama videla reakcie dieťatka. A ak by nebol problém tak by som ju tam nechala aj na noc. Moja staršia dcéra od roka spávala u mojej mami a nikdy nebol problém, len keď sa strhla zo sna tak ju mama mala na rukách kvôli upokojeniu tak na 10 minút a potom bolo fajn.