AHOJTE Mamule!
Chcem túto tému venovať najmä maminám s troma detičkami, ktoré premýšľajú, zvažujú ďalšie bábetko. Chcem si s niekým pokecať o vhodnom čase na 4. dieťa i o troch súrodencoch 😉
Prípadne s niekým zdieľať prípravu a snahu o otehotnenie pri troch detvákoch 😀 😀 😀 .
Haloooo ozvite sa, bude nám veselo a možno sa rýchlo rozhodneme a rozrastieme 😵 😵 😵 😵
No vas obdivujem v dnesnej dobe a mat 4 deti.No kiez by sa nam aspon po 3 rokoch snazenia uz aspon to jedno podarilo.Neviem si predstavit mat 4 deti.Vam vsetkym vsetka cest na dnesnu dobu.
LABUS si mila ze si sa ozvala a o IVF by som toho vedela tiez popisat. Mojmu manzelovi po svadbe pred 9 rokmi diagnostikovali neplodnost 3.st. a poslali nas na IVF. Boli sme a napriek tvrdeniu lekarov, ze to urcite nevyjde, to vyslo a narodil sa SAM. Uz sme sa dohovarali s lekarom z centra, ze raz mu prideme pre sestricku. ALE clovek mieni a PAN BOH meni ( ako ja tvrdim ) 😉 . Napriek kojeniu a nepravidelnej menstruacii a tvrdeniu, ze je manzel neplodny som spontanne otehotnela este dva krat!!! Druhy krat dokonca na druhy pokus 😀 ., nakolko manzel bol vtedy v zahranici,tak sme nemali vela moznosti na robenie mimca. Akosi som zacala verit tomu, ze ak to ma tak byt, tak zena otehotnie aj keby traktory padali 😀 😀 😀 . A som rada, ze sa nasla podporovatelka velkej rodiny, ja som vzdy chcela viac deticiek a teraz sme sa zamyslali nad tym, ze ak este jedno, tak teraz ked je Maty maly aby mal surodenca v blizkom veku a ked mame este vsetko potrebne a netreba vela kupovat. Verim tvojmu manzelovi, ze tuzi po spolocnom dietatku a verim, ze ti to vyjde. Podla mna je najdolezitejsia viera!!! Ale budem rada, ked si tu budeme pisat a ja ta budem nadsene podporovat 😉
MAMARTINKA, dakujem, mozno prave to, ze som zila cast zivota v presvedceni, ze nebudem mat deti nikdy ma ovplyvnila tak, ze ich chcem mat viac 😉 . Viem, ze doba najlepsia nie je, ale zivot mam len jeden, a keby som sa mala nechat ovplyvnovat vzdy tym, co je vhodne a co nie, tak by mi vela uslo. Mam tri deti vzdy po troch rokoch a ich predstava este jedneho babetka nadchyna. Vedia, co si to vyzaduje a ze sa budu musiet uskromnit, ale nemaju s tym problem, teda aspon tie starsie su uz rozumne a verim, ze by boli nadseni a zvladli to v pohode.
Tak to vyzera, ze si budem pisat sama, to sa uz nenajde nikto s tuzbou po velkej rodinke? ☹
Ahoj Lilly. Ja tiež túžim ešte po jednom bábetku, hlavne po dcérke, ale MM už nechce a ja neviem ako ho mám prehovoriť. Zatiaľ ho nebudem ešte otravovať, veď Samko je ešte malinký, ale potom to skúsim nejako v tom zmysle, že nemôže vyrastať ako jedináčik. Starší chalani sú už veľkí a s malým sa nebudú hrať. 🙂
ahojky holky jsem na tom stejně jako vy.Mám dospělé dcery 22 a 18 a Lucinku.Ještě bychom chtěli prcka ale letos se nám nedařilo už jsem, 2x potratila.
VIE11 ja som toho svojho sice prehovarat nemusela, ale ako pozitivne dovody u neho zaberali najme tie, ze Maty sa bude mat s kym hrat, ked budu starsi v skole a ze mame vsetky potrebne veci ako oblecko, kociarik, vanicku, stolicku a pod. a ze teraz pri jednom malom to pojde lepsie ako neskor, kedy by to uz nemuselo ist 😉
Inak na tvojom mieste by som tuto temu obcas nadhodila a skusala o tom hovorit skor, lebo muzi su vo vseobecnosti taki, ze nemaju radi nahle napady a riesenia, podla mna na nich treba pomaly 😀 😀 😀
Gejbule 1, to ma mrzi, ze mas za sebou take tazke obdobie, ale neboj, hadam ked bude spravny cas, tak to nejako pride samo a bez zlych nasledkov. 😉 Mozem sa opytat, preco mas taky rozdiel medzi detickami? A nemas este oslabeny organizmus od porodu? Lebo niektore zeny tazsie znasaju tehu tak skoro po porode, myslim tak do 2 rokov.
My sice planujeme len 3 ale svagrina ma 4 🙂 najstarsia ma 9 rokov a najmladsia bude mat pomaly 5 mesiacov a ma kopu casu, lebo také kludné dieta som este nevidela nikdy neplace, vkuse spi alebo sa usmieva len zamrnka ked je hladna a najstarsia jej so vsetkym pomoze prebaluje ju, oblieka, takze svagrina ma veget, ale nekoji takze ju nachova hocikto z rodiny... 😅 😀
lilly mám dcery z prvního manželství.Rozváděla jsem se po 15letech a než jsem potkala nynějšího miláčka tak to chvíli trvalo.Dnes by jsme chtěli k Lucce ještě sourozence.Já jsem měla problémy i před Luckou takže že bych to měla po porodu to určitě ne.Pořád doufám že se nám to podaří.
mywiel jestli bych měla mít děti podle toho jak byly hodné tak po Lucce už žádné.Ta nám teda dala.Pořád brečela až do 6.měsíců.To byl mazec.
ahojte...aj ja by som rada ešte jedno...manžel to ešte nevie,aj ked niekedy povie,že ešte by sa jedno zišlo,len keby sme boli mladší...musím mu vysvetliť,že nie sme vobec starí 😀 ...40 na krku...a ešte dúfam zaberie ten argument,že malý potrebuje súrodenca,lebo tí starší sa s ním nebudú hrať.Staršie decká malého zbožňujú a dcéra je malému ako druhá mama.Tak mi držte palce , nech sa mi to s príchodom jari podarí... 😉
jeeej, krasna tema 🙂 , musim prispiet, aj ked sem nepatrim - nemame este ani jedno ☹ , ale tiez by sme chceli viac deticiek (ktovie, ci sa podari) ... a ja som tiez zo styroch 😉
tak len vam chcem popriat vela sil, aby ste coskoro rozsirili svoje rodinky a obdivujem vas 🙂
ahoj Lily a ostatné kočky všetky vás pozdravujem no nestíha,m písat ... vela práce v práci a prípravy na Silvestra doma ale od 1.1 som už doma na PN koli IVF tak budem mat kopec času si s vami pokecat ale som rada ,že niesom jediná čo tuži po 4 dietatku.
A Andrejka starý určite nieste. Včera mi zrovna vravela kolegina príbeh z čakárne od jej gynekologa ako tam čakala rozprávala sa z jednou pani 45r. a ju poslala obvodná ku gyn. koli problemom čo jej sposoboval prechod a ešte poprosila moju koleginu či ju nepustí skor že sa stará o choru mamičku tak ju pustila a ked pani vyšla von uplakaná ... prihovorila sa kolegini a vravý že jej "prechod" má 2cm 😀 😀 😀 čakala babatko a najužasnejšie na tom je že 20 rokov sa snažili lietali po lekároch a nič zostali bezdetný... a zrazu v 45 rokoch čaká prve mimino ... no neskutočne tak vraj že jasne že si ho nechá ... ved je to zázrak...
wow, zivot sa vie s nami pekne zahrat ...
Ahoj, obdivuju vás, že chcete v dnešní době čtyři děti. Líbí se mi osobně velké rodiny s hodně dětmi, ale přijde mi to v dnešní době hodně náročné, aby celá rodina v pohodě fungovala a všichni byli spokojený a zabezpečený. Já sem teda nepatřím, budu ráda aspoň za jedno miminko, protože se nám nedaří, ale vás, co máte odvahu na čtyři ratolesti, obdivuju a smekám před vámi 🙂
Aji.Luga ono sa to zdá nepochopitelne,odvážne a tažke mat 4 deti len ludom čo to neskusili- to nemyslím ako výčitku len ako vysvetlenie...ja som si to tiež niekedy nevedela predstavit.. a možno si niekto myslí že nezodpovedne? ale pred pár rokmi to bolo bežne a aj viac ako 4 deti a nikto sa nad tým nezamýšlal...
napr. moj príbeh .. mala som 17 a prvu velku lásku.. chodili sme spolu pol roka .. kým sa to stalo... náš prvý sex.. bála som sa hrozne že ked to nebude nechá ma.. a ked to bude ... že tiež ale nenechal jedine čo sa stalo že som hned otehotnela a doslova na prvý krát lebo sme to.. robili len raz.. a bolo to .. naši ma skoro zabili 😀 😀 😀 ale som tu a aj moj 21 ročný syn a bola svadba... muž odyšiel na vojnu a došiel ked mal syn 2 roky stihol mi spravit druhe v čase ,ked som ho chcela opustit lebo mal kopec iných bokoviek, no bála som sa rpodiny a rozvodu a tak som s ním zostala.. odstahovali sme sa do ineho mesta a dufala som ,že sa zmení .. bola som mladá a naivná..
nezmenil a na všetko som bola sama v cudzom meste .. a to je zjednodušený príbeh a tak mal mladší rok a moj muž mi doniesol vzor na rozvod a tak som zostala sama z dvomi malými detmi v cudzom meste..
no a potom ma kámoška zoznámila z mojim druhým mužom , mal rád chalanov a nasluboval mi hory doly...
uverila som a bola svadba po svadbe som zistila že to bol krutý omyl a to je znova len v skratke... nemuseli sme sa brat.. a ked už som ho chcela opustit napriek tomu že ma každý odsudi bola som tehotná... tak som si povedala čo si si navarila to si zješ...
avydržala som trpiet 3 roky.. a potom som ho zbalila a šliel od kial prišiel povedala som si čo som zvládla z dvomi zvládnem aj z tromi detmi..
a bolo no a osud mi priviedol do cesty muža ,ktorý mi je odmenou za všetko trápenie najmenší mal 3 roky a on Vš vzdelaný ,slobodný a bezdetný nás mal rád všetkých 4 roch.. a má doteraz je mojím manžželom a najlepším otcom mojim synom.. žial dlhe roky som sa bala mat dalšie dieta... asi sa nečudujete..
chlapci maju 21,18 a 13 r. a my máme kopec lásky aj pre dalšie a hlavne chcem mužovy dopriat mat vlastne dieta žial život nebýva lahký a tak sa trápime už 2 rok aby sa nám splnil sen a nemyslím si že je to nezodpovednost alebo niečo ine je to dosledne naplanovaný postup z lásky ktorá je silnejšia ako pred rokmi
ahoj labus 🙂
my sice deti este nemame sme po 1.ivf neuspene a teraz 11.1.10 zaciname 2 cyklus dufame ze uspesny.
tak krasne si to napisala klobuk dole.
ja si tiez nemyslim ze to je nezotpovedne.
ak sa zena na to citi a moze si to dovolit tak preco nie.
u niektorych je nezotpovedne mat aj 1 dieta
a napr. moja sestra ma 5 deti a je ta najlepsia matka ak moze byt pre svoje deti 😉
labus, mne sa to nezda nepochopitelne ... ako som pisala, som zo styroch deti a som rada, ze sme boli styri a aj ja by som mala rada viac deti / pokojne tri aj styri / ... len pravdepodobne to nestihneme, kedze sa nam akosi nedari ... ale je pravda, ze ludia teraz maju radsej len jedno, max dve a ostatni sa im zdaju divni, ale to je kazdeho osobna vec
ahoj Lily ja som už rozhodnutá dávno a snažíme sa o 4 dietatko už druhý rok. Mám 3 chlapcov 21,18 a 13ročných. A manžela ktorý ich somnou vychováva už 11 rokov aj ked niesu bilogicky jeho ,najmladší má už aj jeho prizvisko a velmi tužime po jednom spoločnom , no žial nieje to jednoduche a mám za sebou 3 neuspešne IVF , a IUI v januari ideme do dalšieho a už posledneho pokusu. Mat viac detí je užasne a nám už chýba že su chlapci velký a často je doma ticho na ktore niezme zvyknutý. Najstarší už rok žije vo vlastnom byte z priatelkou ..moj manžel je užasný a verím že mu raz doprajem pocit držat v náručí aj vlastne bábo..a chalani sa velmi tešia a podporuju nás...