Prejavujú deti okolo 1 roka city?

nat_alia
11. apr 2024

Žienky stalo sa vám niektorej že vás váš dieťa ktoré malo okolo 1 roka priam odstrčilo keď ste ho chceli objať a pobozkať? Syn má 14 mesiacov a vôbec, rsp.veľmi zriedka sa nechá postískať, keď ho chcem pobozkať ma vyslovene odtisne. Idem si sem pre útechu, že niesom jediná..? Zmení sa to ešte alebo sú niektoré detičky také?

mamamasama
11. apr 2024

Zmení 🙂 O tri roky sa od teba neodlepí a bude to samé "maminka, ľúbim ťa, pod sa túliť, škrabkaj ma" 🤭

nat_alia
autor
11. apr 2024

@mamamasama nechcem všetko hneď len ma priam desí že ma odstrkáva, keby ma radšej ignoroval😅

mamamasama
11. apr 2024

@nat_alia moj syncek bol velmi nekontaktne babatko. Dokonca ani ked spadol, tak sa nepribehol pritulit. Pritom som sama ponukala objatie, pusy, hladkanie. Ale teraz je uplne iny. ♥️ Dočkáš sa, neboj 🙂

lia2022
11. apr 2024

@nat_alia niektoré deti sú neni až také kontaktné. Nášho som mala tiež potrebu stále bozkávať a objímať a tiež nebol z toho nadšený 🤣. Ani nechcel pri nás ležať v posteli..mala som pocit , že sa mu to skratka nepáči. Teraz ma 2,5 a rad sa mojka. Aj sám povie " maminka na ruky polúbit❤ ". Takže 100percent sa to zmení keď bude dieťa staršie.

nat_alia
autor
11. apr 2024

@mamamasama to som presne túžila prečítať, že či sa dočkám 🥺😄 ďakujem ❤️

lenicka298
11. apr 2024

@nat_alia moja dcérka bola taka 😀 veeelmi malinko sa chcela tulit, stiskat. Keď jej išli vinsovat k narodeninam to bol boj, keď jej chcel niekto dat pusu na líčko alebo objať 😀 Tiež každého odstrkovala. Ja keď som videla ako sa jej o pol roka mladšia sesternica chce stále stiskat, mojkat, tak mi to bolo tak ľúto. 😀 Ale potom sa to zmenilo. Už aj sama prišla sa postiskat, pusu mi dala, a keď mi prvý krát povedala: ľúbim ta maminka 😍 Teraz ma 5 rokov, a tiež príde, chce sa mojkat, povie, ze chce byť somnou a podobne. Ale nikdy to neprešlo až do takého, že by sa odomňa nešla odlepit. Ale pochopila som, že je to tak lepšie. 😉 Takže neboj, dockas sa.

mamatroch
11. apr 2024

@nat_alia moja najstarsia. Predstavovala som si kojenie romanticky, dieta rozkosne pije, maminka ho hladka, nezne sa nan usmieva... No mas ho vidiet, moja najstarsia bola z hladkania pocas kojenia nervna. Akoze myslela si nieco v style "Daj mi najest a pokoj!" ...vtedy ma to trapilo, som sa citila ako chodiaca chladnicka, spatne som pochopila, ze to bola jej povaha, je taky ten nekontaktny typ, co potrebuje svoj priestor... Akurat vo veku cca. 2-4 roky bolo take priaznive obdobie, ze prisla aj rano ku nam do postele sa potulit...
Pritom je to citliva vnimava dusicka, aj tu blizkost a doveru vie prejavit i ocenit, ale nie takto... Respektujem to.
Mladsia dcera by sa zasd bola odmala tulila a nosila, ta by bola najstastnejsie babatko pod slnkom. Zial, po tom porode som zacala mat vaznejsie problemy s chrbticou a bola som rada, ze ju vladzem drzat na rukach pocas kojenia... Ona je ale doteraz pritulna, taka dobra slnecna a srdecna povaha.
No a najmensi, ten by sa odo mna najradsej nepohol, ma 5 a ten by sa tulil, mojkal cely den... A pocuvam ako on ked bude velky, bude stale byvat so mnou a urobi velku postel, aby sa tam zmestil on, jeho zena a ja... (sen kazdej nevesty 🤪 ...tymto otvaram poradovnik na nadejne nevesty 🤣).
Ono este sa to moze zmenit, mozes to skusat hrami, s plysakmi, babikou, pohladkame, vystiskame... Potom vy navzajom... Mozno sa postupne chyti. A mozno nie, mozno je taka povaha, no to zistis az neskor.

zzuunnaa
11. apr 2024

@nat_alia neboj, aj oni sa vyvíjajú… naša sa nechcela vôbec mojkat (mala asi rok), potom prišlo obdobie keď má pusinkovala jedna radosť (paradoxne to začalo na verejnom wc keď som ju prebalovala… 😀), zrazu sa postavila, chytila má za tvar a cucala doslova lico 😀😀, potom asi 2 mesiace stále chodila a dávala mi pusinky… a teraz? poviem: dáš mame pusu? odpoved: nieee a odstrčí má.. ale zase mi ju posle vzduchom (19 mesiacov) 😀 takze ja si myslím, že to patrí k vyvinú… sú to fázy ako všetko 😀

paulinka17
12. apr 2024

My sme to mali zase naopak. Maly sa vedel tulit aj pol hodinu a smiali sme sa lebo to zvykol robit pravidelne v nedeľu. Ale hocikedy sa prisiel pomojkat, dokonca ma hocikedy volal, že ho mám “pusinkovat”. Zato teraz od neho dostanem pusu ledva pred spaním, nedajbože keď mu ju chcem dať ja tak už je to fuuuuuj :D je prvák

nairia
12. apr 2024

nie si urcite jedina, je vela deti, ktore nie su kontaktne v urcitom obdobi zivota. ja by som to neprezivala, ak inak komunikuje atd. a rozhodne by som ho nenutila nechat sa pusinkovat, objimat a podobne, pokial si to same nezela. a ziadne citove vydieracky ako bude ten ci onen smutny a bude plakat, ked mu neda pusu alebo ho neobjime.

dotka04
12. apr 2024

@nat_alia náš sa este aj poutiera tam, kde mu dame pusu 🤣🤣