Prečo tak náhle a silno zrazu plače zo spánku?

nina88
24. dec 2010

AHojte, prosim vas stretli ste sa niekto s tym? Moj 5 mesacny syn ma posledny mesiac asi kazdy druhy den nieco ako 5 minutovy zachvat placu. Normalne place malokedy,je to vecne usmiate babo. Ten plac neni hociaky,povedala by som,ze je to ako nahla silna bolest,place velmi nahlas a neda sa upokojit aj 10 min, potom zrazu prestane a v klude spi dalej. Co to moze byt??? Stale kojim,skusam mu davat na obed ochutnat rozne hipp bio vyzivy,ale nemyslim,ze to ma nejaky vplyv. Moze to byt nocna mora?? alebo bolest brucha?? Alebo zuby??
Dakujem za vsetky odpovede...

andrea487
24. dec 2010

moja malá má teraz 19mes.ale do cca.13-14mes. sa niekedy,nie vždy,v noci takto zobudila,sadkala si oci zatvorené,a spustila lútostivý,taký zvláštny plač,..
jedine čo rýchlo pomáhalo bol cicík 🙂 ten zachráni všetko,upokojila sa a spinkala dalej.
neviem aká može byt príčina,ci sa može vobec niečo zlé snívat takému bábu,ale pravdepodobne ano,nemyslím že to je od zúbkov,či bruška..

anjelicek26
24. dec 2010

Pohladaj si nocny des - niektore detu tym trpia dlho, s bolestou to nic nema, skor z intenzivnym prezivanim snov//zazitkou z daneho dna. Robit sa nic moc neda, len utisit, ulozit a pockat. kym to same prejde.

angie777
24. dec 2010

Aj moja to občas máva,tiez je to usmiate babatko,čo skoro nikdy neplače,niekedy v noci sa tak strhne a plače,len chvilu,potom sa upokoji,a spinka dalej,raz sa stalo,ze strasne ale strasne plačkala,zobudila sa ,az som ju musela vybrat z postielky,a utisit,potom znova zaspinkala.ja si myslim,ze sa detom moze určite niečo snivat,cez den toho zaziju vela,nove veci,a v noci sa im to mozno premieta nejako inak 🙂 alebo aj zubky mozno.

dusanab
24. dec 2010

Ahoj, aj deťom sa vraj môžu snívať zlé sny. V knižke čo máme doma píšu že ak sa to opakuje v (aspoň približne) rovnakom čase, je dobré dieťa zobudiť asi štvrť - pol hodiny pred tým ako sa zvykne budiť a nedovoliť mu tak pol hodiny zaspať. Osobne som to neskúšala takže či to funguje neviem.

janka2732
25. dec 2010

aj nam sa to stava nie každy den ale tak raz za tyžden v knihach sa piše všeličo ale čo to je a prečo tak miminka plaču tak to neviem......

dena69
26. dec 2010

môj malý to máva ked mu idú zúbky... 😢