Prečo si 14 mesačný syn vonku stále sadá?

trinity525
4. mar 2012

Ahojte,
neviem si poradiť s mojim skoro 14 mes. synčekom, s ktorým by som rada šla pešo na prechádzku, ale nie je to možné, stále si sadá ☹
Chodiť po svojich začal pred prvými narodeninami.
Urobí pár krokov a sadne si, postavím ho na nohy, urobí pár krokov a zasa si sadne a toto sa x krát opakuje ... darmo mu vysvetľujem, že vonku si nemá sadať.
Doma a ani nikde inde toto vôbec nerobí, stále je na nohách...
Máte skúsenosť?

medyna
4. mar 2012

podla mojho nazoru, este si zrejme nie je uplne isty schodzou, tak preto si stale sada... doma je to ine, je vo svojom prostredi ..... Ja by som to este nesilila, nechaj mu troska cas ....

zuzanockamt
4. mar 2012

moj syn zacal chodit, ked mal presne 15 mesiacov, teraz bude mat za par dni rok a pol a doma beha ako cert, aj vonku prejde dost vela, ale tiez si klakne na kolena, sadne, vyvali sa, lahne si ... alebo zastane a otrci ruky hore a beriem ho na ruky ... polovicu casu, co sme von, tak je na rukach ... myslim si, ze teraz sa im aj dost zle chodi v zimnych topankach a naobliekanym ... a tiez doma to uz poznaju, vonku je väcsi priestor, mozu byt neisti, casom to urcite prejde

mata1001
4. mar 2012

zober so sebou odrazadlo... mozno ho to zabavi na tolko ze si sadat uz nikde nebude... 🙂

impka
4. mar 2012

trinity, nehnevaj sa, ale trochu som sa zasmiala na tvojich "starostiach"... neber to ako nedostatok empatie, ale preboha, ako mozes chciet od 14 mes. dietata aby sa ti prechadzal vonku?!?!? Jasne ze si sadne, sak jednak nove prostredie, jednak podla mna ani to tak to dieta nechape, ze by teraz malo chodit ako na prechadzke, ho daco zaujme, proste si sadne, oddychne si, jezis VED TO JE UPLNE NORMALNE

lenocka84
4. mar 2012

za 2 mesiace chodenia este nemusel nadobudnut potrebnu istotu na chodenie po inom terene ako ma doma. alebo, moze byt aj to ze ho tlacia topanky. aj vtedy deticky nechcu chodit.mne sa to stal u syna, odvtedy davame velky pozor na topanky

mirkita
4. mar 2012

moj je rovnako stary a tiez to robi a neriesim...len by bolo fajn keby sa naucil aj sam postavit lebo on nevie len tak vstat zo zeme - po kolenach sa dostane k niecomu o co sa oprie (napr. spinave kolesa kocika) a tak vstane....a zial to robi hocikde kam prideme cize spolahlivo sa mi zaspini ked je niekde spina, zarucene ju najde 😀
ale ja to beriem tak ze ho proste nieco zaujme tak si sadne...nemyslim si ze to bude robit stale
a vlastne ako by si to chcela riesit? ved ho neprinutis stat ked si chce sadnut....mozes sa snazit mu to vysvetlit ale podla mna to prejde
moj napriklad ani za ruku nechce ist takze beha kade-tade
ale fajn je ked beha lebo ak je raz mimo kocika tak ho dostat naspat je uz problem cize aj rukam dam zabrat 😀

katrinka8
5. mar 2012

Ahoj, moja dcerka ma 20 mesiacov a toto robila, ked bol sneh - tiez si kazdu chvilu sadla a radovala sa z toho, ze sedi v snehu. Teraz sa tiez obcas "pozabudne", ze uz nie je sneh a sadne si, niekedy aj viackrat po tom, ako ju zdvihnem. Ale nakoniec ju vzdy prehovorim a pokracuje dalej v chodzi 😉 Neboj sa, asi to chce len trpezlivost a on s tym prestane aj sam 🙂 Kamoskina mala si zase klaka obcas, tiez protestuje, ked ju postavi na nohy. Ked ideme spolu na prechadzku, ideme ako slimaky, lebo jedna si sada, druha klaka a naramne ich to bavi 😀

shira_
5. mar 2012

Ine je chodit v nutri a ine chodit vonku obuty a naobliekany ako cibula, je to tazke, je to vaha navyse a nova skusenost. Plus zvedavost z noveho, najprv preskumat zem, podu pod nohami, sediet, lezat, valat sa. To je vsetko normalne. Moj chodi od 10 mes. Rocny behal ako drak ale vonku v kombineze a obuty sa akurat vyvalil alebo sadol a nejaka prechadzka ho vobec nezaujimala este aj o dva mesiace neskor. To je normalne. Mohla som ho stavat sto krat ale on ma na vec iny nazor. Vyrastie z toho. Dnes si lahol do blata, naschval a kukal ako puk, ake super.

alexis617
5. mar 2012

ahoj ja si myslím ,že ešte si úplne neverí má len 14 mesiacov a chodí len 2 mesiace ešte by som ho bežkať von nebrávala môj drobec bol na tom rovnako musí ešte trénovať ked si bude sám sebou istejší prestane si sadať podla mňa už veľa mu nechýba držím palce

mandragora22
5. mar 2012

nemam taku skusenost, len poznamenam, ze nasa zacala chodit 3 dni pred prvym rokom a v 14 mesiacoch uz nelietala len po byte, ale aj po vonku, v podstate mi bolo od vtedy vyhodnejsie behat bez kociara (radsej som ho vycapila na predaj haha), ako s nim, akonahle som vzala kociar, starosti navyse, jednou nohou za deckom, druhou za kociarom, no na nervy, takze my sme od toho veku cca len na pesi, max. meststkou dopravou, ked niekde dalej ideme. samozrejme, ze si aj sadla vonku, dieta je zvedave, mozno trosku unavene (i ked nasa dokazala v tom veku chodit 1,5 hodiny bez prestavky), ale nie kazde dieta je rovnake. takze sa netrap, doma to pozna, tak lieta, vonku je to nove, neokukane, tak si zrejme chce sadnut a zoznamit sa s prostredim 😉 😉
pripadne sa mohlo stat (ale o tom by si asi vedela), ze sa v nestrazenej chvili nejak zle udrel, ked mozno spadol a preto ma trosku strach, tak si castejsie sadne, cupne, dovody su rozne, ale nevidim to ako problem 🙂

katren
5. mar 2012

podla mna je unaveny a bolia ho nozky....ved ten kocik nie je taka strasna zataz.....prejdite sa tam, kde chces aby pochodil pesi a potom ho "vypusti" vyblaznit sa, alebo chodte pesi, ale nemozes predsa od neho chciet, ze prejde vsetko sam....ked zbadas, ze si zacina castejsie sadat, sup naspat do kocika a prechadzajte sa tak.....
ani ja od mojej nemozem chciet, ze prejde celu trasu sama po svojich....a to beha uz rok a nieco sama...Misko v kociku, Dominicka popri a ked je unavena, sup aj s nou do kocika a pokracujeme dalej.... 😉

zuzana581
5. mar 2012

Môj malý bude mať v máji tri roky a kočík máme stále so sebou. Ak v ňom nesedí, tak mi kočík vozí tašku, prípadne dcére školskú tašku, alebo nákup a ak je unavený, sadne si. Ak sa mu chce spať pospí si. Nikdy mi neplače, že mami hopa, lebo má kočík po ruke. Chodievaj na prechádzky s kočíkom a keď bude malý unavený, tak ho posaď do kočíka.
Ja kočík používam aj do 4 rokov. Je mi jedno ako sa na to pozerajú ludia. Pre mňa je horší pohlad na matku s dieťaťom, ktoré plače a pýta sa na ruky a mama mu s kamennou tvárou povie, si velký, máš nožičky, tak choď... (ako nedávno u detskej lekárky).. ako na 3-4 ročné dieťa v golfáči. Dcéra mala tesne cez 4 roky, keď sme mali posledný krát kočík na dovolenke a ako krásne si tam každý večer odpočívala, prípadne aj zaspala, keď sme sa zdržali dlšie vonku.. Kočík je pomocník a nie hanba 🙂