Prečo sa v noci budí?

lusia222
5. okt 2013

Potrebovala by som poradiť. Mám takmer ročnú dcérku a čím je staršia tým horšie v noci spáva. Zobudí sa asi desaťkrát. Cez deň papá už normálne tuhú stravu a na večer o ôsmej jej dám UM. A od vtedy sa budí asi každé dve hodiny s plačom. Dám jej čaj a spí ďalej. V izbe je cez noc tých max. 22 stupňov takže neviem či ju fakt smädíalebo chce len cucať keďže sme vo fáze odstavovania od MM. Ale robí to už asi 3 mesiace a to bola ešte normálne kojená tak neviem. Ani v postieľke už nechce spávať,spí medzi mnou a manželom v posteli. Neviete čím to nočné budenie môže byť zapríčinené? Ináč cez deň toho veľa nenaspí takže ani prespaná neni. Je to na nervy...

zuzanockamt
5. okt 2013

@lusia222 a co zuby? ... nemoze to byt tym? ... syn maval velmi zly spanok, ked mu rastli

poloprudska
5. okt 2013

My mame tento isty problem budeme mat rok a jeme um tri krat za noc .
Alebo sa sto krat zobudi .

ornela_tn
5. okt 2013

moja má 13 mesiacov a budí sa tiež....

kolinia
5. okt 2013

Moja to robila cca od 7 mes do roka! Bola to katastrofa, aj 10-15x hore, ale vtedy jej zacali rast zuby a dodnes s tym mame problemy, 2 dolne ocne isli teraz od maja! Druhy sa este nemoze prerezat,takze podla mna zuby...

charllotte
5. okt 2013

aj moja dcera toto robievala, zobudila sa aj 20 krat za noc aj po 20 min intervaloch, to sme mali tak 1, 5 r , len tak zacala straaasne revat a vzdy chcela len caj, dudlik alebo ked som pri nej uz spala ruku a bolo ticho, trvalo to teda aj rok, nez sa to konecne upravilo, ze spi normalne, bola to katastrofa 😀

zahradka76
5. okt 2013

Ahoj, moj syncek bude mat onedlho rok. Do cca 11. mesiaca som spavala s nim sama na manzelskej posteli a kojil sa tak 5 az 6x za noc. Kedze sa mi vyskytli zdravotne problemy, sme sa rozhodli s manzelom pre radikalnu zmenu. Maly zacal spat v postielke a ja som isla spat do pracovne a muz spal s nim. Prvych par noci sa sa este budil, tak som ho cca 2x za noc este kojila. Potom sa budil uz iba raz za noc a potom zrazu prespal celu noc a uz sa viac menej nestava, ze by sa budil. Obcas trochu pomrnci, ale pokial to je v norme, tak uz ho neriesime a spi dalej. Vcera som skusila, si ist lahnut do spalne, len tak na skusku, ale o 22.00 uz bol hore, zacal strasne nariekat, tak som ho nakojila a radsej som sa zase odstahovala do pracovne. Myslim si osobne, ze ma tam vyciti, zavonia ma tam, takze pokial bude mat odo mna MM tak sa asi pri nom nevyspim.

maruska123
5. okt 2013

baby vydržať🙂 v 3 rokoch to začne byť trochu lepšie🙂)) proste deti sa budia, zbytočne to tu budete riešiť, ja mám už druhú dcéru a tiež sa dosť budí a prvá mi prespala trochu viac tak asi v 2 a pol roku teraz má skoro 4 a tiež sa budí aspon raz, ja som kojila aj kojim takže deti som mala aj mám pri sebe

bigviki02
5. okt 2013

je to nase prve dieta, ma 9 mesiacov, este ju kojim..ale je uz normalnu stravu...v noci sa budi casto..niekedy dost pije ale niekedy mam pocit, ze sa len chce upokojit na prsniku a spi dalej..nie su to zubky..ona to robi stale, ziadne zmeny..myslela som si, ze ked bude starsia tak uz nebude sa tolko budit cez noc...:(...spi s nami, pretoze sa mi nechce stale stavat ku postielke..kedy sa to zmení????...chcem kojit do 1 roka a potom s tym prestat,ale neviem ako na to..či sa nebude budit cez noc a bude si pýtat ...ako ju mam naucit na caj cez noc???...

bigviki02
5. okt 2013

@maruska123 a to mam teraz vydrzat 3 roki?...ved uz teraz som unavena a to ma len 9 mesiacov... 😒

sammy
5. okt 2013

Je to normalne, starsie dcery mi zacali lepsie spavat az po 2.roku a najmladsia sa budi casto, ani to neratam. U nas nepomohlo pri starsich ani odstavenie, proste budili sa viackrat za noc len tak, chybal im cumel alebo chceli vodu alebo plakali pre zly sen, nevedeli spat...

silvitita
5. okt 2013

My sme mali toto iste karolinka ma uz styri a mame to za sebou budila sa od narodenia az do 3 rockov pokial nesla do skolky budila sa asi 5 xza noc tak ze zaplakala napila sa cajiku s flade a potom bol klud no teraz uz viem na sto percent cim to bolo u nas tou flasou ona sa tym vlastne ukludnovala a teraz som toho nazoru ze dieta ma v noci spat a nie papat alebo pit ine je to samozrejme u novorodenca ak je dieta v nici smedne tak treba mu dat iba s poharika napit nie s flase a hladne by nemalo byt v noci pretoxe ked sa pred spanim napapa travi mu to celu noc a hladne nie je akurat ze si chce iba zadudkovat su to take 3 prebdene noci ale verte ze vysledok stoji za skratka razne zatrhnut nocne dudkanie flasky a dietatko po 3-4 nociach bude spat kludne

snehovavlocka
5. okt 2013

@lusia222 no, ak to nie su zuby, moze to byt kopec inych dovodov,ale tak narychlo mi napada: kolko hodin spi cez den a od kolkej do kolkej ratas noc (cize nocny spanok)? stihne sa cez den dost unavit?.... a co ma najviac zaujalo- veceria len UM? nebudi sa na hlad? moje deti nikdy neboli extra spachtosi, ale cca od jedneho roka uz pekne prespali celu noc (ale obedny spanok bol len 1-1,5hod). ale to mali poriadnejsiu veceru a za nou vypili flasku mlieka....preto len UM sa mi zda dost malo (s umelym nemam skusenost, mozno je to syte; len mi to napadlo)

patkobo
5. okt 2013

necitala som prispevky, no ja sa jednoznacne priklanam k nazoru, ze sa budi kvoli zubkom .. ako to obdobie prislo, tak odide, ja mam doma to iste, chvalabohu uz mama zubkou 16, neviem ako Vy?

lusia222
autor
5. okt 2013

@snehovavlocka pred tým mliekom má samozrejme ešte riadnu večeru. Mlieko je u nej signál že sa ide spať. Cez deň spí tak max. Hodinku. A večer už padá od únavy. Zaspí okolo ôsmej večer a budí sa ráno okolo siedmej. A desaťkrát medzitým.

lusia222
autor
5. okt 2013

@patkobo my máme 8 zubov a ja nervy na krajíčku.

patkobo
5. okt 2013

@lusia222 tak este 12 .. good luck .. nijak to neurychlite, nic s tym neurobite .. my sa prave kvoli tomuto problemu stale dojcime .. to je jeho jedina istota pri prerezavani zubkou, MM je ako analgetikum 😉

lusia222
autor
6. okt 2013

@patkobo mne sa už odmieta kojiť.

snehovavlocka
6. okt 2013

@lusia222 odmieta? mozno si tehu 😝 nie je to sie pravidlo, ale stava sa to 🙂 a tych 22 stupnov je na spanie dost.....nie je k tomu aj moc oblecena? - ze ci jej nebyva teplo.
a mozno je to uz len zvyk. skus jej proste ten caj nedat. vecer jej das najest a napit a v noci, ked bude plakat, ju budes tulit. sice sa asi par noci moc nevyspis, ale to asi ani pri takom castom budeni. nehovorim, ze ju mas nechat revat desat hodin, ale niekedy sa oplati skusit nevyhoviet hned. alebo jej daj len cumlik. netvrdim, ze dieta musi prespat celu noc (i ked nam je to vhod 😝 ), ale taketo caste je ozaj krute. ale ak su to zuby, moc s tym nenarobis. treba sa obrnit, najst par mamiciek,ktore to zazili, aby si sa necitila sama (neboj, isto je takych viac, nez si myslis) a cakat, kym to prejde

nanulik
6. okt 2013

aj moj mal také obdobia, som bol už zrelá na prášky..😀😝 ale prešlo to.

že 22°C 😀 nič proti kažému vyhovuje niečo iné, ale nám ked doma klesla teplota na 23 kým ešte nekurili sme tu chodili v bundách 😀

nanuskal
6. okt 2013

Ja som malého kojila do 7mesiacov a malý bol zvyknutý papať dvakrát za noc presne v tých istých intervaloch. Doktorka mi povedala, že to už nie je o hlade ale o zvyku a tak som skúsila v 9 mesiacoch pokus a malému som mlieko nespravila. Plakal asi 2min. a keď nedostal nič, otočil sa na druhý bok a spal ďalej. Po takom týždni sa prestal aj budiť v tých intervaloch a teraz má 10,5 mesiaca a presťahovali sme ho do svojej izby. Musím si zaklopkať ale odvtedy nám spáva celé noci (okrem dní, kedy mal veľa zážitkov alebo ak práve nelezie nejaký zub). Každé dieťa je iné a myslím si, že čím je staršie tak sa ho odnaúča ťažšie od zvykov....ale treba to skúsiť a vydržať... 😉

lusia222
autor
6. okt 2013

@snehovavlocka tehu som neni určite 🙂 oblečená je tak letmo a keď jej je teplo ešte sa odkope takže v.tom by som problém nevidela. Už som skúšala aj ignorovať ten jej nočný plač ale prešiel do riadneho revu a mala som potom čo robiť aby sa ukľudnila. Možno tie zuby. Fakt neviem.

lusia222
autor
6. okt 2013

@nanulik my nemáme radi teplo,tých 22 je večer,do rána je aj 19 🙂

lusia222
autor
6. okt 2013

@nanuskal ja som tiež skúšala plač ignorovať a prešiel do revu,no a to som mala čo robiť aby som ju utíšila.

bigviki02
6. okt 2013

@sammy ...chcem odstavit, lebo uz nevladzem, co sa tyka noci..cez den pije malo....ale v noci ako keby si to niekedy chcela vynahradit za den...🙂niekedy pomoze cumel...ale malo....:(...pisete , ze sa to zmeni po 2 rokoch...tak este musim asi vydrzat...🙂

nanulik
6. okt 2013

@lusia222 😀 ja by som u vas zamrzla 😀 a v com chodite obleceni? ja by som si asi aj pancuchy davala pod teplaky 😀

lusia222
autor
6. okt 2013

@nanulik ja som tiež bola kedysi teplomilná ale odkedy máme malú ktorá neznáša teplo musela som sa aj ja preorientovať. Ale v pohode,ja mám cez deň tričko a je mi ok. A mala bodyčko s dlhým rukavom a pančušky.

vroni
6. okt 2013

Mne sa zasa zda na spanie 22 stupnov strasne vela, asi by som sa od smadu udusila. My sa snazime drzat v spalni tych cca 18, kurenie sa zapina automaticky zase o siestej (vstavame o siedmej), takze aj ked je v noci chladnejsie, do vstania je zase teplo. Ale my vykurujeme aj obyvacku len na 21 stupnov a chodime v kratkych rukavoch, neviem, ci som dobra statisticka vzorka. 😎 Len si myslim, ze ak to nie su zuby, moze jej byt jednoducho teplo a mat sucho v ustach....

sashabb
6. okt 2013

@lusia222 môj spával od 9mesiacov celú noc. Bolo to u nás presne ako píše @nanuskal 😉 Dr. hovorila, že už to nieje o jedle ale iba o zvyku, a žalúdok si musí v noci oddýchnuť. Už nieje malé bábätko, žeby musel v noci jesť (a to bol narodený skôr, čiže mal presne 3hodinove intervaly). Preto sme to skúsili, síce si poplakal ale hneď v prvu noc bolo vidieť, že to plače od nervov, že si nevynútil mlieko 😝 Na druhú noc si poplakal už iba chvílu a potom sa už nebudil. 🙂

nanuskal
6. okt 2013

@lusia222 Každé bábo to inak znáša a niektoré vedia riadne plakať za svojim 😔 Nebola som v takej situácii, že by veľa plakal môj malý ale bola som odhodlaná mu to mlieko už nedať a presne ako píše @sashabb , bruško by si malo v noci oddýchnuť. Môj malý odvtedy oveľa lepšie papá aj cez deň, lebo už vie, že v noci sa nepapá a že už nedostane mliečko.
Prajem veľa úspechov a dúfam, že sa vám to čoskoro upraví 😉

nanulik
6. okt 2013

@vroni my mame 24-25 aj v spalni a co je maly na svete este ani raz v noci nepil.

@lusia222 ja by som mozno aj zniesla o kusok chladnejsie ale mm ten frfle ze nebudeme doma chodit v bundach. ja davam na 4 ventil on za mnou chodi a dava na plno. ja ot orim okno on za mnou zatvara. nemame ani merace ale reku keby boli to by sme hned inak regulovali teplotu 😀