Prečo sa dieťa počas prechádzky v kočíku aj 3x zobudí s hrozným plačom?

13. máj 2022

Ahojte 🙂

Viete mi povedať čím toto je? Tiež to tak niektorá maté?
Má 8,5 mesiaca a počas 2 hodinovej prechádzky počas poobedneho spánku sa krpec aj 3x zobudí so strašným plačom, zavrie oči a kričí a nedá sa utíšiť. Väčšinou ešte zaspí keď sa ukľudní ale občas sa stane že už nezaspí a tak namiesto 2 hodín spí pol hodiny alebo 45 minút.
Prechádzame sa s ním v absolútnom tichu popri lese kde ho nemôže nič vyrušiť a zobudiť 🙂
Niekedy sa mi už dokonca stalo že sa zobudil niekoľko dní na tom istom mieste po rovnakom čase 😀

lamonita
13. máj 2022

Je mu teplo? Alebo je už proste vyspaty no hojdanie ho potom znova uspi.. alebo spracúva vnemy z dňa alebo sa mu snivalo

andreatytler
13. máj 2022

Mna napadlo ci mu nie je v kociku tesno, alebo nepohodlne. Mozno chce zmenit polohu alebo sa obratit na brucho, ale zisti ze nemoze. Predtym to asi nerobil, lebo nemal este taku mobilitu ako teraz ked ma 8 mesiacov.

zuzuliennka1
13. máj 2022

neskusila si ho po prebudeni dat na brusko? mozno sa chce divat von 🙂

drzaopica
13. máj 2022

Sníva sa mu

autor
13. máj 2022

@lamonita teplo nie, obliekam ho minimálne a myslím si že primerane počasiu.. a neviem či môže byť vyspatý po 30 minútach o 2 poobede keď dovtedy mal len jeden polhodinovy spánok.. doma sa s plačom nebudi ani v noci

autor
13. máj 2022

@andreatytler no je už v športovom kde má miesta až až.. ale zase je pravda že v ňom je už pripútaný.. ale zase robil to kedysi aj v hlbokom kočíku kde sa hýbať mohol tak ja neviem :-/

autor
13. máj 2022

@zuzuliennka1 v kočíku na bruško? To som teda ešte neskúšala ale veľa by zo športového teda nevidel cez strechu 😀

dididudu
13. máj 2022

Je uz dosť veľký, obedny spánok nech ma doma v postieľke a po vyspati ísť na prechádzku🙂

autor
13. máj 2022

@dididudu lenže jeho spánky doma sú maximálne hodinu.. on je od narodenia zvyknutý poobedný spánok vonku v kočíku spánky doma sú veľká bieda kočík je moja jediná istota že si pospi

zuzuliennka1
13. máj 2022

Tak v uvodnom prispevku nepises, o aky typ kocika ide. Ja som syna davala na brusko v hlbokom kociku, lebo sa chcel divat, otocila som ho tak, ze akoby “cuval”, teda hlavickou ku mne.
Do sportiaku isiel, sice este nesedel, takze len v polohe lezmo. Tiez mal cca 8m. Tvoj uz sedi sam?

autor
13. máj 2022

@zuzuliennka1 teraz začal sedieť pred pár dňami ale úplne dokonalé to ešte nieje 🙂

zuzuliennka1
13. máj 2022

Tak predpokladam, ze ti v tom kociku spi v polohe lezmo. A place, aj ked sa prebudi a das ho do sedu?

andreatytler
13. máj 2022

Nas syn sa zobdil s placom vzdy ked bol este ospaly a chcel dalej spat. Ked sa zobudil vyspaty, bol v pohode. Ludom sa pocas spanku menia sankove fazy... hlboky a REM spanok a asi kazdu pol hodinu a pri tom prechode je velmi lahky spanok a vela deti sa zobudi, ale zase zaspi. Je dost mozne ze sa budi prave pocas tychto prechodov. Ja som sa vzdy snazila douspat aby spal aspon hodinu a mal obe spankove fazy. Ale je vela deti co uz po tych prvych 30 minutach nezaspia.

autor
13. máj 2022

@zuzuliennka1 áno dávam ho do športového do ľahu keď sa rozplače trošku ho nadvihem lenže on plače so zatvorenými očami až keď sa mu niekoľko krát prihovorime tak sa zvykne ukľudniť lenže to už je tak prebraty že už potom poväčšine nezaspí.. ideálne keď sa niekedy ukľudní sám a ešte dospi

dididudu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dididudu
14. máj 2022

Kamoška prvorodicka tiež takto robila. Ja už mám tretie dieta poradila som jej nech to už vyskusa na obed doma.. prve dni katastrofa postupne si mala na to zvykla a krásne jej teraz doma spi aj dve hodiny na obed.. ako si babatko nastqvis tak máš aj keď to niekedy trvá🙂 vyskusaj a uvidis nedáš zato nič.. veľa veci som poradila aj jej a je mi teraz zato vdacna aj keď to bol niekedy masaker

elizabet173
14. máj 2022

myslím že v ľahšej fáze spánku sa preberie a spracúva vnemy, ktorých je stále viac a viac. Tiež by som postupne prešla na spánok doma, dieťa bude väčšie, bude mu v kočíku stále nepohodlnejšie a ak teplejšie, keďže ide leto