Prečo sa bábätko v noci pretáča na bruško a nechce spať?

nevesta12
10. jún 2014

Ahojte kocky, potrebujem pomoc - nasa mala ma 4. mesiac, a zacala sa otacat z chrbatika na brusko. To by bolo super, keby sa otacala cez den, ale ona to robi aj v noci !!! Kedze na brusku nikdy nebola zvyknuta spat, tak ako cez den, aj v noci sa strasne jeduje ked sa obrati - musim potom vstat, nakojit ju (teda upokojit), polozit znova na chrbatik a potom zaspi. V noci aj niekolko krat... Bojim sa, ze si na to zvykne, a neviem co mam robit. Skusam ju cez den aj nechavat na brusku, nech sa podurdi, ale vacsinou sa rozplace tak, ze sa to neda vydrzat. Z bruska na chrbatik sa zatial pretocit nevie. Dakujem za Vase rady a tipy !

nativanativa
10. jún 2014

Ahoj, myslím si že je to len prechodné obdobie - určite to prejde samo od seba, chce to len trpezlivosť, začína skúšať a objavovať 🙂 ,viem že je to únavné v noci vstávať ale pokús sa to vydržať 😉

ivanapetrasova
10. jún 2014

Ahoj, u nas bolo to iste. Zacal sa pretacat na brusko a naspat nevedel. Tiez v noci. A tak ako u vas, tiez som ho musela otocit naspat ked chcel, nakojit a tak dokola. Trvalo to par tyzdnov. Potom sa naucil pretacat aj naopak a bolo dobre. Takze stare zname heslo: "vydrzat"🙂 a inac, potom sa naucil sadnut si a to zacalo dalsie kolo. Tisic krat za noc si sadkal a zacal plakat. Takze som ho zas musela dat lazkat, nakojit a zaspal. A za chvilu zas. A to iste ked sa naucil lozit. Zacal lozit v noci, narazal, zobudil sa... zas nakojit a tak dokola. Ony si to v noci asi nacvicuju 🙂 teraz ma syncek 16 mesiacov a uz je to ovela lepsie. Vela trpezlivosti prajem.

matrix87
10. jún 2014

nas bol tiez taky, ked sa naucil otacat na brusko, tak sa otocil aj v noci a potom mraucal. vzdy som ho len pretocila na chrbatik, dala cumlik a zaspal, ak to nepomohlo, tak som mu dala cajik a zaspal (ale ja som nekojila). po case sa naucil spat na brusku, a teraz ked zaspi na posteli nasej, tak sa pretoci na brusko a spi do rana. Treba asi len vydrzat, kym si dieta zvykne na inu polohu. 😉 vela trpezlivosti 🙂

evinka1989
10. jún 2014

U nas detto to iste , nakoniec som to tak vyriesila ze som si ju mehala v posteli s nami a je to lepsie 🙂

tichanska1
10. jún 2014

My sme mali to isté, no našťastie stačilo dať dudlík a otočiť ho späť. Tiež sa to stávalo niekoľkokrát za noc a trvalo to zhruba do ôsmeho mesiaca u nás. Keď sa naučil pretáčať sám späť aj v spacom vaku.

ivanakir
10. jún 2014

Po dvoch detoch som sa naucila- zial bohu, az teraz- neriesit a vydrzat!!!! Ked jedno pominie, zasa pride nieco ine!!!! Viem, ze sa radi lahko, ked uz su deti vacsie, no uvidis o par mesiacov, rokov... Vediet sa nad veci, problemy aj trochu povzniest, nechciet na silu dieta od niecoho oducat, preucat, deti rastu veeeelmi rychlo. A tak ako som pisala predtym, o mesiac budes riesit nieco ine... Vela stastia a pevnych nervov- viem o com hovorim😜😜😜

ellinka13
10. jún 2014

u nas sa deje presne to iste !!! otoci sa na brusko a jeduje sa, teraz clovek nevie, ci ma otacat spat na chrbatik cez den, alebo nechat na brusku sa jedovat, mozno svaly rychlejsie spevneju na chrbte a uz sa nebude jedovat. . . no ktovie.
Ja nechavam na brusku co najdlhsie, kym sa nejeduje velmi.
V noci spime na jednej posteli, pretoze ju nevladzem vytiahnut v polospanku z postielky, taka je tazka pre mna a odkedy spime spolu v posteli tak sa aj ja lepsie vyspim.
Tak vela trpezlivosti si mozme zapriat 🙂

livocka21
10. jún 2014

Z toho vyrastie 🙂. ...ina rada nie je 🙂