Prečo sa 4 mesačná dcéra v noci budí pri otočení na chrbát?

bodrik
3. sep 2012

Nevie mi prosim niekto poradit? Od narodenia sme mali problem s uspavanim, no vacsinou pri polohe na chrbat uspavanie zlyhalo tak sme naucili na brusko, lebo to bol jediny sposob, ako prespat zopar hodin. Viem, ze s touto polohou viacero pediatrov nesuhlasi, ale nebolo vychodisko. Inak by nespavala vobec alebo by sa budila kazdu pol hodinku. Od 4 mesiaca sa zacala dcerka sama polohovat a to vacsinou z bruska na bok a tak celkom vie spinkat, ale ako nahle sa jej podari na chrbat je dospane a spusti neskutocny plac. Niekedy pomoze dudlik a plienocka, no najviac ma trapi, ze musime k nej takto vstavat niekedy aj kazdu hodinu. Cez den spi dobre a ani neprespi viac, ako by mala no v noci je to horsie. Niekedy si myslim, ze je chyba aj to, ze sme ju naucili na dudlik bez ktoreho sa uz malo kedy upokoji a prave preto asi nedokaze v pohode pokracovat v spanku i pri zisteni, ze jej vypadol pri spanku a k tomu poloha na chrbatiku. Hladna urcite nie je, to by bol plac neutichajuci, takze toto som vylucila. Dakujem za radu.

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
strapco13
3. sep 2012

@bodrik ..spinkaj s nou a je po problem..ak sa pretoci, tak ju v polospanku opravis a spite dalej
a dudlik zrus, nebude sa potom budit na to ze jej vypadol

lola333
3. sep 2012

Naozaj je to možno len obdobie, ktoré musíte prekonať. My s malým a jeho spaním máme tiež podobné problémy no zasa naopak-keď sa otočí na bruško ale po nejakej dobe si zvykol spávať aj tak.. nič si nevyčítaj len vydržať..

zebra41
3. sep 2012

myslim,ze toto obdobie pride u vacsiny deti...u tvojej,ked sa pretaca na chrbatik. u mnohych deti, ktore spavaju na chrbatiku,ked sa naucia pretacat na brusko a v spanku sa pretocia a spat to nejde..hold treba vydrzat, ono to prejde. alebo si ju daj k sebe a pretocis v polospanku. vacsina mamiciek si tym prejde. my sice dudlik mame,ale zacal si ho na noc vyzadovat az v 7. mesiaci a to si ho uz vedel dat sam. on ho totiz mal len na denny spanok, na noc nepotreboval. zaspaval vzdy tak,ze sa chytil tyciek na postielke a zaspal. no potom stravil par dni v cestovnej postielke a nebolo sa coho chytit,tak sme mu dali dudel, mysliac si,ze ked prideme domov,tak sa znovu chyti tyciek...no ale sice sa chytil tyciek,ale dudel zacat vyzadovat. tiez. no hovorim,uz si ho vedel dat sam,takze si ho v postielke vzdy niekde nasiel a spal dalej ak sa nan nahodou zobudil....

kokorunecka
3. sep 2012

Moju malú to do mesiaca prešlo. Tiež máme cumllík, ale našťastie len sa upokojí, vypľuje, zaspí a po probléme, nebudí sa naň.
@strapco13 Neviem či si chce každá žena zruinovať intímny vzťah s manželom tým, že svoje dieťa nechá do 6tich rokov spávať medzi nimi.