Prečo nechce novorodenec v noci vôbec spávať?

angel352
13. apr 2011

dobry den ak mozte poradte mi mam synceka ma 11 dni a vnoci nechce spavat dojcim ho kazde 2hodiny dakedy aj kazde 3 h ces den mi spinka krasne ale ako nahle pryde noc nechce spinkat budi sa kazdu hodinu dakedy aj pol hodinu.po kpani zaspi na 2az3 hodinky ale potom ked sa zobudi uz nechce spinkat ani ked ho nadojcim.za vase rady vam dakujem 😵

bobsent
13. apr 2011

ahoj, tak toto veľmi dobre poznám..akurát že nám nespal ani vo dne ani v noci 😠 . a keď bol hore tak plakal.prešlo to až po 3 mesiacoch. Dnes viem, že zrejme som ho mala dať k sebe do postele a pritúliť. skúsila som to náhodou a hne´d zaspal.

ichbinich
13. apr 2011

@angel352:
To poznam, aj moj si po najedeni v noci myslel, super, najedeny, mam dost energie, kde je zabava? 😉
Ja som od narodenia robila rozdiel medzi dnom a nocou. Cez den bezne zvuky, radio, svetlo, rozpravanie, nosenie atd. V noci prebalovanie iba ked bol pokakany, minimum svetla, nerozpravat, nezabavat...
Trvalo to dlhsie, ale zvykol si, ze jeho hlavny spanok je v noci.
Ako pise @bobsent, je mozne, ze pri tebe bude lepsie spat. Treba to vyskusat. Niektore babatka potrebuju velmi intenzivny telesny kontakt, niektore su spokojne vo svojej postielke, a niektore potrebuju kombinaciu oboch...
Je to velmi unavne, ja viem. Ja som tiez citala co sa dalo a volala som aj porodnej asistentke atd. Novorodenec nema sajnu o dni a noci a kedy "treba" spat atd. Treba ich to pomalicky "naucit". Vyskusaj ako to bude s rodinnou postelou alebo bielym sumom (rozladene radio). Mozno mu je v noci prilis ticho a z bruska bol nauceny na sum krvi v zilach a preto sa budi.
Neexistuje univerzalna rada, bohuzial. Iba vyskusat a pozorovanim tvojho synceka prist na to, co sa mu paci, co ho ukludnuje atd. Vsetko dobre!

angel352
autor
13. apr 2011

zas unas to je tak za aj ked je snami v poteli tak je hore dnes v noci sme ho vyskusali dat do kocika ani to nebol moj napad ale skor priatelou az sme sa cudovali spal tam kasne try hodinky prebudil sa len na jedenie prebalili sme ho a uz spinkal znova pri nas az do rana neviem ale v kociku sa mu volako dobre spinka 🙂

ichbinich
13. apr 2011

@angel352:
Tak uz ste na jednu fintu prisli 😉
Ked mu je v kociari dobre a vyspite sa vsetci, tak ho davajte do kocika. Asi potrebuje mat hranice, ktore ma v relativne uzkom kociari (oproti posteli) a preto je kludnejsi. Ved aj v brusku boli babatka "nasackovane" a v neustalom kontakte a v ohranicenom priestore.
Do postielky alebo rodinnej postele mozte dat zrolovany uterak alebo kupit taky dlhy vankus a z toho mu spravit "hniezdo". Ja mam takyto vankus dodnes, je to proste jeho vankus na spanie (ja mam iny vzor, ale aj tento je krasny 😉):
http://www.amazon.de/Julius-Zöllner-2011-828001...

angel352
autor
13. apr 2011

dakujem za radu stym vankusom urcite to vyskusame aj teras spi v kociary uz dake tie dve hodinky aspon stihnem navarit 😅 lebo dakedy to bes sance neurobym nic