Ahojte...poradíte mi?....mám skoro dvojročnú dcérku, ktorá nikdy nemala problém so spánkom...vecer zaspávala okolo osmej a cez obed vpohode....asi posledné dva mesiace vecer zaspava okolo deviatej aj to so skoro polhodinovým vystrájaním v postielke.... no a na obed to je katastrofa....spat nechce vobec.....a ak aj zaspí tak musí mať fľašu s mliekom aj ke´d pred tým papala obed.....niekedy to pomáha inokedy vystrája ďalej....také male dieťa predsa musí spať aj cez deň...fakt neviem co mám robiť už sme skúšali všeličo......ak niekto máte podobné skúsenosti napíšte ako ste to riešili vy.......ďakujem
v tom veku dieťa začne skúšať...a keď sa povolí tak vyhralo. U nas tiež bol taký zlom poobede si zmyslela, že nejde. Ja som to nevzdávala a prešlo to (3 dni to trvalo). Niekedy platí, nechať poplakať a potom si ju prituľkať, potom začne spolupracovať. Hlavne trpezlivosť. Ale každé dieťa je iné, takže to u niekoho nemusí fungovať. A flaša s mliekom aj u nas v tom veku tak bolo.
ahojte.. 🙂
no nasa mala,skoro 2,5 rocna princezna denny spanok potrebuje,lebo inak mame preplakany cely den.. ☹ a co sa tyka vecerneho spanku,tak asi od takych 2 rokov nezaspi hned..bud sa este hraje v postielke,alebo si tam spieva a niekedy aj nan nas vykrikuje,aby sme jej dosli podat hracku,alebo dat naspet ponozku,co si vyzliekla..2-3 krat sa tam otocime,ak na nas zavola a zakazdym jej vysvetlujeme,ze uz musi spinkat..niekedy to cele trva 15 min a niekedy aj hodinu..ale s postielky,pokial netreba prebalit ju nevyberame.. 😉
tak jak tu pise "eny1"..deti v tom veku zacinaju skusat odkial-pokial.. 😉 niekedy,ked je to take ocividne, sa na tom veru aj dost nasmejeme.. 😀
inak zelam vela trpezlivosti.. 😵
Ahojte moja dcera nespavala cez obed od 9 mesiacov a teraz má 5 rokov chodí do škôlky a znova začala spávat nemala potrebu cez den spat skus vynechat obedny spánok uvidíš ake to bude.želám pevne nervy
no ja by osm jej poobedny spanok nebrala..myslim si že ho potrebuju .jednoducho musi pochopit že sa spinkat musi a nemože vystrajat.jednoznačne si posuva pravidla a ty nesmieš ustupit inak jej ho už nebudeš vedet obnovit.inak aj moj maly ma teras problem večer zaspat .pekne leži nerozprava nehra sa ale trva mu aj hodinu kedy konečne zaspinka.ale myslim že to po čase zase prejde.a cez obed stale uspavamv kočiku a za 5min je tuhy.prehodim do postele a spinka...ke dje zvyknuta na mliečko kludne by osmjej ho dala..len nech je spokojna...a po spanku nebude apson umrnčana k večeru.
ahoj moj maly ma rok aj sedem mesiacov a nespava cez den..ked spal cez den siel spat o pol jednej v noci tak sme mu zrusili spanok pobede a vobec ho nepotrebuje 😉 teraz zaspi tak do pol deviatej potom sa zvykne zobudit o jednej do druhej sme hore a potom spi tak do siedmej ...u kazdeho je to inak 😉
naša Bianka nespáva poobede cca od 1,5 roka, jednoducho je tak hyperaktívna že poobedný spánok asi nepotrebuje. tiež som z toho robila vedu, ale už ju do spania nenútim lebo vydržať jej vyvádzanie takmer 2 hodiny kým zaspala ma stálo dosť nervov. no na obed si ideme do postele čítať knihu a poviem že oddýchnuť ale ona aj tak povie že nechce spať. zaspí o pol ôsmej večer a spíme skoro do pol deviatej 🙂 🙂 🙂 takže sa vyspí až až v noci. čo mi vyhovuje kým nechodím do práce. u každého dieťatka je to inak, no ked to nejde tak netreba nútiť do spania 🙂
zaleží od dieťaťa, našu musím na poobedný spánok uspať, ale lebo keď ju nechám trápiť sa so zaspávaním, tak to trvá aj 1,5hod a vysledok je len umrčané dieťa.
keď som ju ale raz nedala spať, tak bola už o 16hod vyčerpaná, umrnčaná a vydržať s ňou aspoň do 19hod bol ťažký boj, tak viem, že ten spánok ešte potrebuje.
záleží aj od toho koľko spí v noci (sú deti čo im noc trvá 12hod - u nás je to len 9hod)
tak neviem, či som ti pomohla 😉
ahoj
moja ma 2 roky a 3 mesiace a viac cez den nespi ako spi .ked nespi tak ide spat uz o 19ej, a spi do 5-6 hod rana. ked spinka tak hodinku poobede tak ide spat okolo 19.30 a vstava okolo 5 ej hodiny rano. ja ju nenutim spat na obed ked nechce. lebo u nas je to zbytocne, lebo ak by som ju nechala v postielke plakat tak by uz nezaspala, a cely den by bola zuriva.
su deti, co obednajsi spanok nepotrebuju
No - spat nemusi. Mne mala prestala spavat to mala 2 roky 5 mesiacov... nechyba jej to... chodi spavat o siedmej a spi 12 hodin... teraz ako sme v Uk sa jej to posunulo - spi od deviatej do pol desiatej - ale to este zrovname. Kazdopadne spi 12 hodin.
ahojte som tu nova moja mala sa vola nikolka ma 2 rocky a 2mesiace 🙂 nevjem si dat rady lebo vecer mi nezaspinka vobe chodi mi spat o 12 hod vecer alebo nekedy as okolo 12/30 vecer robym vsetko aby mi chodila spinkat skvor ale nic nepomaha nedavam ju spat ani cez den a neni vobec unavena aj vazne nevjem co mam robyt prosim vas poradte mi dakujem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
my mame podobny problem, najnovsie aj naobed trva dlhsie kym zaspi a to si k nemu musim lahnut a večer zlieza z postele a beha po byte a trva to aj do 21-21:30 take stavy mame asi 3tt od kedy sme doma s druhym babom, myslite ze to ma suvis? Prepačte ze pisem svoj problem tu a neradim, ale nechcem vytvarat novu temu. do 9. mesiacov spal krasne, a sam. potom sa to začalo kazit ked sli zuby, to začal vymyslata v postielke, spal s nami, tak uz v svojej izbe a terza v noci alebo nad ranom pride k nam do postele, to mi az tak nevadi ale to zaspavanie je des, chodil spat o 19-20 a teraz to trva dalsiu 1-1,5hodku a nepomaha ani krik, ani prihovarat sa ani nič
presne to iste aj u nas, pozajtra dva roky a odmieta spat vobec 😅 predtym zaspaval krasne sam v postielke teraz iba so mnou alebo muzom aj to pol hodinu vymysla. zatial poradit neviem co s tym 😒 skusame, ale je mozne ze to v tomto veku proste pride 😅
Ahojte baby.Mam presne tento problem, Dcerka mala v novembri 2 rocky a odvtedy akoby seklo. Cez den nie a nie spat, kym mala cumlik ako ták na hodinku zaspala, ale sme jej ho zrusili, kedze sa jej zakryvili predne zubky a od vtedy len cirkus. Po obede si ide sama lahnut na nasu postel, pekne sa zakryje, pusti si rozpravku, vypyta mliecko a lezi, ale spinkat nehrozi. Dnes napr. vydrzala do 19 od pol 7 rana, to je myslim dost a nemala ziadne znamky unavy este mi aj cirkusovala vecer ze nechce spat.Cez den sa nenudi, mame velky dom so zahradou tajze vzdy nieco vymyslame,.Neviem, ale niekedy sa mi zda, akoby sa bala, ze nieco zmeska ked bude spinkat, proste vsetky zmysly v strehu ked sme v spalni. Mam pocit, akoby so mnou len cvicila, ze co vydrim, aj ked mi to moc nevadi, lebo pri nej si dokazem vsetko porobit. No neviem tiez ma potesi nejaka super rada, ako na nase deturence.Asi som Ti velmo nepomohla, ale aspon vies, ze v tom nie si sama🙂
Môj malý ma 2 roky aj 4 mesiace a už 2 mesiace mi nespáva na obed ale ide mi skôr večer spať dávam ho okolo 6 alebo 7 podľa toho ako dlho vydrží hore ale niekedy už aj pred 6 zaspí a spí mi do rána 🙂
ahoj,niektore deti uz okolo 2 rokov nepotrebuju obedny spanok,moj maly tiez vydrzi od roka a pol v pohode nespat cez den. skus nedat malu spat cez den a vecer by ti mala potom krasne zaspat okolo siedmej.