Prečo moje dieťa spí tak málo?

bublinka12
2. nov 2011

mám 5 mesačnú dcérku,ktorá cez den spáva max.15 minút v kuse,potom je aj 4 hodiny hore.Má velmi lahký spánok,na každé šuchnutie sa prebudí.Uspávam ju v kočíku a v druhej miestnosti,ale akonáhle zaspí a ja chcem odíst hned je hore a spustí na raty.v noci prespí celkom pekne,papká len 2x.

julianka777
2. nov 2011

ja som malu ucila spat v rusnejsom prostredi...neni moc dobre ked je dietatko naucene spat v uplnom klude,lebo potom sa veru lahko zobudi 🙂 a s tym spankom tu je aj u nas tak...cca od 4-teho mesiaca mi spava dost malo cez den...nikedy nespi vobec...a v noci sa tiez stale budi...aspon ze ti pekne spinka v noci 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzin78
2. nov 2011

ahoj ja mam dve deti ako ty. prva skoro cez den nic nespala ale noc prespala od malicka. druhorodena cez den spi aj dve hodinky / rozlozene na cely den/ ale v noci je hore kazde dve hodinky a niekedy aj skor.
bud rada, ze ti spinka pekne v noci a oddychnes si
🙂

nelicefo
2. nov 2011

Treba si uvedomit ze kazde dieta je ine a INDIVIDUALNE.
Nemozeme to hadzat do jedneho kopyta mojej kamosky prespi tolko a moje nie 😉
Moja mala tiez nebola velky spachtos. A pozri ju teraz.......spanok miluje najviac na svete 😅 😉 😉 😉

baby2
2. nov 2011

ahoj syn od porodu nespal viac ako 20 minut !!! v noci slusne prespal .... vraj je to normalne.... teraz ma 8 mesiacov a cez obed prespi aj 1 hodku - to je neskutocna pohoda-kolko casu mam zrazu, celych 60 minut 🙂

babul83
2. nov 2011

Tak s ňou choď na prechádzku von a nie v izbe uspávať. Musíš skúšať a potom zistíš, čo je pre vás obe najlepšie. V takom veku sa spánkový režim často mení a každý týždeň vám môže vyhovovať niečo iné. Chce to veľa, ale veľmi veľa trpezlivosti. 😝

akramgad
2. nov 2011

naša malá zaspávala pri teleke alebo aj rádiu a ak spala doma cez deň určite nie v kočíku buď vo svojej postielke alebo na gauči pri nás 🙂 skús jej potichu púšťať rádio aby nebola naučená v tichu a na závar kámoškina malá zaspala pri vrtaní do steny tak rýchlo vypli aby sa nezobudila ale uškodili začala plakať takže sú radi že nemusia mať prestávky pri prerábke bytu malej sa pri toľkom hluku spí najlepšie xixiix

vefi89
2. nov 2011

cez deň som ho učila spať alebo pri hudbe, alebo v ruchu ulice... spánok mával dobrý, až veľmi dobrý... chybou je, že aj ticho vyrušuje... stačí, keď mucha vletí oknom a automaticky je hore

mamutka
2. nov 2011

nepotesim ta, je to naozaj normalne..... sice to nerobi vela deti, vacsinou spia 2-3 hodky v kuse dopoludnia, podobne aj popoludni, ale zmier sa s tym... nas ani v noci nespal o moc lepsie, takze si dobra 😀 kokos kde ste vsetky boli ked moj maly tak spaval a vsade len kecy ako deti potiahnu 2 hodky spanku, ja som bola na prasky, ze maly bude mat spankovy deficit a teraz vidim, ze nas je viac 😀 ked mal rok tak mi neurologicka povedala, ze to je na aktivne dieta normalne, tak som sa ukludnila, ze OK, ja som troska, ale aspon maly netrpi 😀 sak o tom potom, on sa cely ten rok vyskieral a spat mu nebolo treba 😝 po tom roku sa to zlepsilo, u vas to snad bude skor...
a to sa vzdy bavim ako si ludia narobia rychlo po sebe deti, aj kazdy rok jedno, nech maju surodenci k sebe blizko....hold, maju si kedy tie deti narobit, my sme dodnes vyflusnuti a utahany z tohto zivotneho tempa nasho syna 😅
proste to neoblbnes, ak je dieta inak usmiate, zdrave, prospieva, tak mu viac spanku proste netreba....a mozno ti vela spi v noci..... nas od narodenia nie a nie zaspat skor ako po polnoci, do rana x krat hore, rano potiahol do tej 8, potom sme to upravili a posunuli na troskaj normalnejsi cas, ale fakt ze horko tazko...

martina2001
2. nov 2011

Ja som naše obe deti nikdy neučila spať v tichu, malý spával cez deň jedine v kočiari a aj to musel byť v pohybe ale nie dnu, len vonku. V noci mi spával bez budenia od 2 mesiacov 8 hodín v kuse, potom sa najedol a potiahol ešte 4hodinky, od polroka spával v noci 12hodín bez budenia. Malá mi spáva doobeda tak max hodinku a poobede v kočiari vonku aj 3hodiny, ak sme doma tak 2hodinky, potom okolo 17tej si schrupne ešte na hodinku. Nikdy som ich neučila na kočiar doma. Cez deň mi v postieľke nechce byť, iba na posteli, ale večer po kúpaní už vie že ide spinkať, tak šup postieľka a budí sa 2x na jedenie. Zaspáva okolo 19-20 a ráno vstáva medzi 6-7mou. Má necelé 4mesiace

katrinka8
2. nov 2011

Podla mna je dolezite naucit sa poznat jednotlive fazy spanku a naucit sa vypozorovat, kedy treba babo ukladat na spanok. Neukladat ho, ked je este prilis bdele a nie je unavene, ale ani necakat, kym je unavene prilis. V oboch pripadoch bude mat problem zaspat a ked aj zaspi (z vycerpania - v prvom pripade z dlheho uspavania, v druhom z prilisnej unavy), bude nepokojne a nevydrzi spat dlho. U nas to zabralo, z 20-minutovych spankov sa stali vyse hodinove.
Zaroven je treba dbat na to, aby sa babo cca tych 20 min. pred ulozenim na spanie prilis nerozrusovalo - napr. aj vela podnetov moze vadit. Kazde babo je ine, to je fakt, preto je asi najtazsie vypozorovat ten cas, kedy ho uz treba ulozit. Navyse sa to meni tym, ako rastie. Vekom vydrzi byt hore stale dlhsie a dlhsie. U nas priblizne sedeli casove intervaly uvedene v ruzovej knizke Od narodenia po 1 rok, ktora bola v Baby bagu z porodnice 😉

anicka1981
2. nov 2011

moj bol taky zo zaciatku,, teraz mi zacal pekne spavat aj cez den,,, sice stale kratko- max pol hodinku, ale ulozim ho spat po hodine a pol hrania sa - po prebudeni,,, cez noc vstava na krmenie kazde 3-4 hodiny.....a cez den inac ako v kociku nezaspi, musim ho uspat hojdanim,,,,,a ked uz spi, tak mozem v izde aj drevo rubat 😀 , neboj, ono kazde babo je ine, iba cakat kedy vyrastu,,,, a rastu rychlo,,, az prilis,,,,,zistime za chvilu, ze maju rok, a my sme si ich vlastne ani neuzili,, lebo mame stale vela prace oklo nich,,, 😉 inac byt mamou je fuska,,, ja som poriadne nespala odkedy sa narodil,,,,

adrianai
2. nov 2011

naša malá odmalička tiež veľmi málo spí...zozačiatku som bola z toho nešťastná, ale lekárka mi povedala - a mám to z viacerých zdrojov - že ak je dieťatko spokojné, nemrnčí, neplače, ...netreba ho nútiť spať, jemu ten spánok stačí...aj to tak je...teraz má dcérka rok, prespí cez deň max. 1-1,5 hod. a stačí jej to...ale v noci spinká pekne, budí sa len na papanie 😉

zebra41
3. nov 2011

@bublinka12 nas spaval uz v tomto obdobi po 30 min...ale casom sa to zlepsilo. mozno pomoze ju hojdat este tak 15 min potom co zaspinka,aby presla do hlbokeho spanku, mozno prespinka dlhsie. a je mrzuta?chyba jej ten spanok?

evuliatko_tn
3. nov 2011

toto je pripad aj mojho 7 mesacneho drobca,cez den spinka malinko,po pol hodinkach 3 krat za den,aj to musim byt pri nom,bo ma lahky spanok,staci jedno buchnutie a konec.ako hovori julianka777 snazila som sa ho aj ja nechavat v rusnejsom prostredi,aby si zvykol,no nepomohlo.ked ideme s kocikom,aj zaspinka,no akonahle sa zastavim,sa zobudi,to iste plati aj v aute.este ze aspon v noci spinka slusne,s vynimkou poslednych noci,myslim ze kvoli zubkom.