ahoj,mam 4a pol mesacnu princeznu,taka som bola rada ze celu noc prespala,davala som ju o 8mej vecer spavat,a tak okolo 22-23sa zobudila sama tak som ju nakrmila znova(kojim este)a pockala som tak hodinku,ked som videla ze nie je unevena,a tak okolo polnoci som ju uspala a dala do postielky a dokazala spat az do 6 az 7 do rana v kuse.co som bola rada 😀 ale teraz posledne tyzdne ju mam kazde 3hod hore,musim ju nakrmit a potom spi znova,ale niekedy je to aj menej.mam pocit ze co len zaspim je znova hore,uz som celkom hotova lebo sa vobec nevispim,cez den spinka v poriadku.moze to byt tym ze je 73cm velka a ma 7kg,citala som v jednej knihe ze to mozu byt priznaky pred zubkami?
kazde tri hodiny 😀 uzi si to... nechcem byt zla, ale moze kludne prist obdobie, kedy sa ti bude budit kazdu hodinu a budes so slzami spominat... A teraz vazne: je to uplne normalne 🙂
mala si spat v tehotenstve 😀 teraz sa uz nevyspis 😅
Je to pravda mení sa to...aj naša malinjká spala všeliako...po polroku sa zacala budeit skoro kazdú hodinu v noci..a to koli tomu ze zaspavala na prsu..ked som ju odnaucila tak uz zasa vedela spinkavat skoro celu noc 🙂 drzim palce lebo fakt za tie tri hodky mozes byt rada 🙂
Nasa mala sa posledny mesiac budi zhruba kazdych 30-45 minut. Takze tie 3hodiny len ticho zavidim 🙂
Naša malá spí zle ako jej začali rásť prvé zúbky a tez ich má všetky a je to aj tak zlé. ☹
moja kočka ma dnes 7 mes, do rána spala nasledovne, hore od 19tej po 15 min spánku po 4 hod, vyprávala sa sama so sebou do 21.30, potom spala 2 hod a zase hore asi hodinku, a do rána ešte 3x. dnes spala vonku hodinku v kočíku a potom 15 min okolo 14tej. bola hore 5 hod a uz spí. dávam jej tak 20 min a zase bude hore.
dala by som modré z neba aby spala tak ako tvoja dcéra
Uži si ju 🙂 vyspíš sa na dôchodku 😀 ja ho už tiež čakám 😝 moja malá vstáva od narodenia každé dve hodiny a to si chválim ako dobre spí, pretože prvé dve boli pol noci hore a pol noci sme ich nosili v babyvaku... takže ja každé dve hodiny vstávania si užívam ako sa vyspím 🙂
budu to aj zúbky..
noo tak tisko zavidim ze ti malinka spinkavala do rana od polnoci,nas maly tak nespal nikdy teda az na 1 vynimku 🙂 inak stale vstavame kazde 2-3 hod.a tiez sa kojime a teraz mame uz 8 mesiacov....a to vstavame rano o 6 :(
moje spavali tiez celkom dobre, budili sa v noci na kojenie tak 2x, ked 3x tak to uz bola zla noc... 😉 presne okolo 4 mesiacov sa to zacalo kazit, u nas to bol rastovy spurt, potrebovali viac mlieka, tak sa aj v noci castejsie kojili, trvalo to asi mesiac u oboch, ustalilo sa to zasa s prvymi prikrmami... lenze u nas boli zubky az v 10 mesiacoch, takze v tomto smere moc neporadim... 😉 dalsie perne noci prisli az s prerezavanim stoliciek, ale to mali uz tak okolo 14-15 mesiacov...
Co by dali druhe matky za tak krasne spave dieta..... Vzdy lepsie akoby sa ti budila 3x za hodinu celu noc a dlhodobo. Moze to byt zubkami, aj nemusi. Ja by som sa zas divila keby tak male dieta spalo dobre. Vo veku tvojej dcerky moja zaspala o 19. medzi 23.30 a polnocou papala a zaspala a o 4.30 mala rano a trvalo to niekolko mesiacov, cize sme s manzelom spali max. 4 - 4,5 hodiny denne, ale bolo to lepsie ako ked nam spavala len pol hodinu. Drzim palce, aby sa vam to zlepsilo cim skor.
moj mrnous spal prvy mesiac fantasticky - po kazdom kojeni 2-3 hodinky. od kedy zacala vnimat tak je to horsie... v noci spinka sice krasne, co je cca 3-4hodky medzi krmeniami ale cez den je jeden den spava, druhy den nespi vobec, max. 45min a najhorsie je vecer. to sme od 18,00 na prsku a zaspi tak medzi 23-24. teraz mame dva mesiace a cakam co sa este zmeni alebo ci sa cosi z toho zastabilizuje 🙂
Moja kazde 3 hodiny vsak to mas uzasne. Mne maly do 4 mesiacikov spaval tak, ze mi boltiez kazde 3 hodiny hore a cez den mi vdrzal hore aj 6 hodin vkuse a to mal 2 tyzdne. Spaval vylucne len v koci cez den. Po 4 mesiaci mi zacal spavat aj dnu, po 20 minutach vylucne na rukach a nemohla som sa ani pohnut, vysiel nam v tom obdobi prvy zub, uspavanie vecer bolo vylucne na rukach, niekedy som musela spievat, niekedy brutalne nadhadzovat, niekedy zaspal ked bola polnoc a v noci bol hore kazdu hodinu, ale papat si pytal kazde 3 hodiny (kojila som ho a kojim do teraz ma pomaly 16 mesiacov). Ked mal sedem mesiacov zacal mi byvat hore v noci kazdu pol hodinu az hodinu, skoncila som so sadrou na ruke, lebo sa mi zapalila slacha z tolkeho vyberania z postiely a maly je od 8 mesiacov s nami v postely. Nezacal spavat o moc lepsie, ale aspon som ho tolko nezdvihala. Traz mame skoro 16 mesiacov zaspinkavame okolo pol osmej, zaspava tak, ze na mne lezka a v noci mi je hore v priepere 5 krat, niekedy menej a niekedy viac krat. Kojim ho este rano, vecer a dva krat vnoci. Od kedy sa narodil som nevystrcila nos vecer z ytu, lebo ked sa zobudi a nepridem k nemu ja ide sa zblaznit. Cize len tolko ti poviem, ze uzivaj si to, ze ti tak krasne spinka. Mne ked je hore len 2 krat za noc na kojenie tak neviem co s tolkym spankom 🙂
nasi starkí zvykli hovoriť že každé dieťatko sa mení po troch mesiacoch....myslím jeho režim a zvyklosti, aj to čo sa naučí....to znamená, že keď ti tri mes.dobre spalo v noc,i tak teraz si režim na tri mesiace otočí a bude viac spat cez deň a menej v noci...a po pol roku sa to zase upraví....🙂 držím palce