Prečo môj mesačný syn stále plače?

misickaa4
18. dec 2019

Ahojte, idem si po radu- moj mesacny syn v poslednej dobe viac place a mna ide porazit z toho, ze neviem preco. Je prebaleny, nakrmeny. Davame aj od bolesti bruska. No aj ked sa naje, tak niekedy spusti plac. Vtedy mu este skusam davat papat, ci nahodou este nechce. Ale nechce. Potom ked uz uz zaspava, zrazu zacne mrknat, sponovat sa, niekedy nozkami kope.
Vobec tomu nerozumiem, olyzuje si ruky ale pri tom mlieko nechce. Cumel uz niekedy od jedu vypluva. Cez den toho nenaspi a ja uz som zufala, co s nim?
Dakujem za rady

amelia000
18. dec 2019

@misickaa4 davas ho po napapani odgrgnut?

rinsh
18. dec 2019

Noo a nemôže ho bolieť bruško z mlieka? Možno má intoleranciu.

ludinka
18. dec 2019

@rinsh môže to byť tichy reflux

rinsh
18. dec 2019

Môže, nemusí. Najlepšie je ísť k pediatrovi a nemusí to byť len o dohadoch. Ako môj názor. Ja som mala podobný problém.

ollako
18. dec 2019

@misickaa4 toto robil aj môj a zistila som ,že nie že nechce,ale netečie mu a preto sa odtahoval,tiež som myslela ,že nechce. No bol hladný. Málo pribral..skús ísť na prevážanie..

mogaa
18. dec 2019

@misickaa4 je kojený či na UM? Priberá dostatočne? Ak kojíš, dieťa si niekdey nevie vytiahnuť koľko potrebuje a treba prikrmovať....ak je na UM, nemusí mu "sedieť"značka....ale pokiaľ ti dostatočne priberá , tak papanie je ok(ak by papal málo - tak by nepriberal alebo by priberal menej ako má).....Môže ho bolieť bruško, môže to byť reflux...alebo len chce cítiť mamu🙂ak pôjdeš na poradňu povedz o tom doktorke, sama uvidí či je to papaním(ak by jedol málo - nepriberal by dostatočne, ak by mu nesedelo UM - hnačkoval by alebo vrackal....ale reflex a bolesť bruška nezbadáš, pediater tiež len na základe príznakov skúša čo by mohlo pomôcť...možno len nevie zaspať alebo je to "náročné dieťa"

ollako
18. dec 2019

@mogaa jaj teraz pozerám ,že fakt ani neviem či maminka koji..tak automaticky nejak som to brala...ale súhlasím s mogaa..možno nepasuje mliečko ak je UM

gabuliacik
18. dec 2019

@misickaa4 kojis? Alebo papa UM? Ak kojis,tak dudku prec. Babatko je velmi male,s velkou pravdepodobnostou chce proste len teba a byt s tebou. Skus byt s babatko koza na kozu ci to nepomoze...

misickaa4
autor
18. dec 2019

@rinsh a co ti pomohlo? Resp.aka bola pricina?

lubi40
18. dec 2019

@misickaa4 presne, nie je to tichy reflux? ked mu pricuchnes k puse citis mlieko alebo kyslu smotanu (jogurt)? Ak kyslu smotanu, moze mat tichy reflux. Su na to aj lieky atreba drzat vo vertikalnej polohe - postielku naklonit atd.
Alebo je to prosno vyvoj nervovej sustavy. Krivka plakanie ma maximum v 6 tyzdnoch, takze moze byt aj to - babatku sa zlepsuje zrak, ma vela podnetov, ktore ho rusia, zacina si uvedomovat svet okolo seba... Dalsia vec moze mat koliky, aj ked na to davat nieco a masirujes brusko, stole moze mat bolesti.

misickaa4
autor
18. dec 2019

@lubi40 ano, citim take jogurtove alebo syrove nieco. Drzim ho vo vertikalnej polohe, no nie vzdy si odgrgne...a postielku naklonit ako? Moc dakujem

heidy222
18. dec 2019

Babatka medzi 1-3 mesiace proste Vela placu, niekedy sa ani nepride na to preco. Ci dost pije vidis na pocte pocikanych plienok a co pribera. Treba vyskusat masaz bruska, odgrgnut, poprdiet, ponosit ale ak nic nepomaha Treba Len vydrzat, prejde to.

deti95060810
18. dec 2019

dieťa musí po jedle odgrgnúť...niekedy to aj dlhšie trvá, ale skús ho troška ponosiť na rukách a pritom jemne ťapkať po chrbátiku...Ale že ozaj jemnúčko....alebo aj šuchať akoby hladkať...
Kaká pravidelne? aj to je dôležité. Na prdkanie je Espumisan - len neviem od kedy je možné dávať...
keď som už nevedela čo s deckom tak som išla kočíkovať na vzduch...dieťa zaspalo a bol kľud. Vyskúšaj aj túto verziu...Samozrejme dobre obleč.

deti95060810
18. dec 2019

ešte ma napadlo že vyskúšaj dať dieťa na svoj hrudník...ľahni si a na seba polož bábo...u nás to pomáhalo...dieťa sa zvyklo utišiť, alebo aj zaspať...

evkamotka
18. dec 2019

@misickaa4 postielku naklonis ze pod matrac na jednej strane das napr poskladany uterak alebo vankusik. Vznikne ti sikmina

lubi40
18. dec 2019

@misickaa4 normalne treba podlozit jednu stranupostielky knihami - ja som zvysovala tak o 10-15cm a pomohlo to

rinsh
19. dec 2019

@misickaa4 ja som kojila. A keď sme boli pri doktorke tak mi povedala, že som mala málo mlieka. Ako mne sa nevidelo že bolo málo. Ale opak bol pravdou.