Caute, musim sa opytat od vas, ako treba reagovat alebo co mam robit, ked sme vonku. Hlavne, ked sme kamoskou a jeho synom. Proste vobec ma nepocuva, navzajom sa hecuju, utekaju, napodobnuje sa. Aj dnes sme museli za nimi utekat na ceste, lebo oni sa nahanali, a kricali sme na obidvoch a nic, este sa nam aj smiali do tvare. 😑
Doma je zlaty, pocuva, nema hysaky, proste nornapny, kludny chlapcek, ale vonku.............
Ma 2 roky a 2 mesiace.
Presne ako píšeš …navzájom sa hecujú a utekajú …. proste nirmalne správanie deti
Co najskôr, po takomto správaní ho zobrať domov, preč od kamoša a hneď dat trest.
Normalka, nic hrozne nemusis ho trestat. Su to deti este sa len ucia co a ako
Normalne ano, ale ako reagovat, co mam robit, ked MA NEPOCUVA. Ci nechat tak? A raz bude? Ked sme dvaja, tak nie je problem.
Ano raz bude, este to nevie spracovat, hlavne zachovat klud a nekazit naladu sebe ani jemu. Lahsie sa
To hovori ako kona viem
Nie, nezačne niekedy potom počúvať. Určiť hranice. Je dolezite vedieť, či aj kamoska ma s tým problém, alebo ma na háku, čo jej robí dieta a ty nechceš byt ta, čo neustále napomína, kričí. Ak ste na tom rovnako, že obe nechcete aby sa tak chovali, tak nazdar. Jeden takýto ich “únik” a ide sa domov. Každý zvlášť. A nech sa doma kuka do steny. Druhý, tretí, 10ty deň sa uvedomia. Juj, ja som bola asi prísna mater 😁
Trestat ??? Lebo skusa a objavuje ?
V zivote som decko netrestala za taketo, je to uplne normalne ze skusa ,blazni sa ,hecuju sa je to uplne prirodzene.
Sak by bola moja cely zivot doma zavreta😩
Kratko vysvetlit ,zobrat na ine miesto,zabavit a zivot dalej ide.
Nie za kazdu prkotinu decka trestat🙈
@hennyinnsbruck to bolo na mna? 🙂 ak hej, odpisem. Ak nie, lustrujem koňa ďalej 🤣
@laura07 citam odpovede , nie nicky , bol to moj nazor na trestanie deti pre ich normalny vyvoj ….. 🤷🏼♀️
@mirkava no ak dieta beha hra sa krici tak to mu je prirodzene. Nie je to robot bezducha, co bude len cakat na prikazy a chovat sa ako vystavny ratlik. Samozrejme, ze je nepripustne aby vybiehalo na cestu, ja neviem ako to realne vyzera, ake situacie nastavaju, vsetko zalezi od konkretnych okolnosti. Ale vsetko sa da riesit z kludom a porozumenim. Buduje sa tym lepsi vztah, ako riesit veci ako diktator. Moj nazor…
@hennyinnsbruck to nie je trest. To je reakcia na to, že neposlúchol. Aspoň ja to tak vnímam/vnímala som. A nemôžem sa sťažovať. Dieta raz dva pochopilo čo a ako 🙂
Ja mám dcéru a syna a to keď ideme von tak to je "horor" proste keď sú dve deti spolu, presne ako píšeš hecujú sa 😀
@juliacenc autorka píše, že ho nahanala po ceste a dieťa ju ignorovalo. Ak sa nahana na ihrisku, na lúke tak áno nech sa vyblazni, ale ak neposlucha keď mu poviem ze stačí, lebo vyhodnotim ako dospelý človek situáciu ze je nebezpečná, tak musím rázne zakročiť. Ale to je zase môj názor 😊
@laura07 ano reakcia na to ze neposluchol -nesmie sa hrat ide sa domov.
Jasne ze pochopi .
Ja mam ine vychovne metody.
@hennyinnsbruck naháňať dieťa, ktoré ma ignoruje po ceste je prkotina? 🤷♀️
Treba obom dorazne vysvetlit, ze to nesmu robit, ze ich moze prejst auto a pod.
@mirkava hmm? Ja som len pisala ze dieta za to trestat je nezmysel nic o nahani ….
@hennyinnsbruck nie je trest sko trest, treba nájsť tu správnu cestu...
@hennyinnsbruck hrá? A keď ho prejde auto, kto bude na vine? Podľa teba? Matka, čo ho nechala hrať sa na ceste, však sa hra, alebo šofér??
@laura07 mama mia na ihrisku nie na ceste citaj s porozumenim.
@hennyinnsbruck tak potom ty čítaj to, čo sa pýta autorka. Nepočúvajú, vybiehajú na cestu. Mama mia 🤷♀️
Ja nechcem byť hnusná, ale tak, neviem, možno treba mozog použiť. Je dieťa v nebezpečnej situácii? Beriem ho preč, nevysvetľujem. Dieťa sa len tak hrá s iným dieťaťom, nič mu nehrozí? Nechám ho na pokoji. Dieťa beží, lebo má dva roky a beží s ním iné dieťa, žiadne nebezpečenstvo okolo? Normálne. Dieťa sa blázni s iným dieťaťom, sú na ceste, kde ho môže zabiť auto? Nedovolím behať, držím. Ako … čo chceš čítať??? Čo my vieme, v akej ste boli situácii? Čo znamená, že “nepočúva”? Podľa opisu sa správa ako normálne štandardné 2 ročné decko. Ty a tvoja kamoška z tvojho opisu vyzeráte, akoby ste boli nesvojprávne 🤷♀️.
@laura07 ale ja som citala 😎reagovala som na prispevky nie na autorkinu otazku 🤷🏼♀️
@hennyinnsbruck tak to je dosť od veci. 😁 k téme treba..Či teraz keď začnem písať o zlatej žile, budeš odpisovať na to? 🫣😁
Nechajme tak. Hádam niečo autorka vymysli. ✌️
No vidis,a moja zase len pri mne sedi a len sem tam je schopna sa hrat s inymi detmi bez mojej asistencie. To prejde.
Je to normalne spravanie, ze sa 2 deti spolu takto spravaju a opakuju po sebe. Ale 2r dieta uz trochu chape co moze a co nie, takze jasne povedat obom, ze na cestu sa nejde. Ak to budu robit naschval, hned ist domov a povedat, ze to je kvoli tomu, ze siel na cestu, kde nesmie ist.
Normálne deti