Prečo ma dieťa odmieta?

marca1331
18. máj 2013

prosim o radu neviem co robit zacim byt aj psychicky vytazena . Zijem so svokrovcami uz asi treti rok svokra je fajn ale svokor ma stale ponizuje,uraza... Asi pol roka s nim vobec nekomunikujem... Neznasam ho ked ho vidim ani zit sa mi nechce... Ked ze staviame uz bud.r budemr sami len neviem ako to vydrzim kedze mam 15 mes .dieta cely den je s nou krasny hrame sa smejeme mojkame ale ked vidi svokru tak akoby som neexistovala stale chce byt len s nou,ked odide place za nou za mnou nikdy boli ma to :( a najlepsie na tom je ze moj svokor ma z zoho radost ze nechcd byt mala somnou a kazdemmu o tom hovori citim sa zbytocna uz to nezvladam ale svokru si mechcem pohnevat prosim pomozte. ?

saranata
18. máj 2013

skoda , ze si dala otazku , to moc nepokecaš....k veci , ak mas dobrý vztah so svokrou tak sa s nou porozpravaj , je zena matka , pochopí ta, povedz jej čo ta trapi ...a svokra by mal riešit manzel ak sama nemas ako, prečo by ta mal urazat preboha ?

jonas17
18. máj 2013

to, že sa malá tak správa, je normálne, je to obdobie, nič sa neboj, toto správanie neznamená, že ťa odmieta 😉 😉 aj moja sa tak správala v tom veku, nevedela som ju dostať od našich, ani z iných návštev. hocikto bol po ruke, na toho sa zalepila. nás nechcela, plakala...no a prešlo to 😉 mama je predsa mama...moja dcéra teraz takto reaguje na svojho otca, dokonca ho volá "škavedý ujo" .hocikedy mu ani pusu nedá, ale ráno, ked vstane, zase nechce mna, ale ocka 😉 ..nerob si z toho nič...a svokor? už musíš vydržať, a tie reči? mala som obchod a ked prišla nejaká babka na nákup, som sa napočúvala príbehy, ako vnúčik, chce len ju, ani mamu nechce, nechce ísť domov, chce len jej jedlo jesť...babky a dedkovia sú takí 😉

bluerose
18. máj 2013

Ahoj, z toho, ze ta akoze "odmieta" si nic nerob. Moj mal toto presne ako tvoje dietatko,prisla na navstevu moja mamina (chodi casto aj 3 krat do tyzdna) a cely cas bol len s nou, ani si maly nevsimol, ked som z bytu odisla ani ked som prisla. A ked ona odchadzala, tak totalny plaaaaaac. TIez som z toho bola nestastna, ale zname mi napisali, ze aj ich deti to robili, niektore robia dlho, ze placu za starymi rodicmi. Ale mama je vzdy mama, to sa neboj 🙂 Drobec ma teraz 19 mes a uz za babkou neplace,konecne,hehe 😀 A so svokrom by si to mal vyriesit tvoj muz, ako moze dovolit, aby jeho otec urazal a ponizoval jeho zenu a matku jeho dietata?!? No prajem ti vela sil aby si to zvladla a naozaj sa tym plakanim za babkou netrap, dietatko ta lubi a bude vzdy lubit najviac na svete (aj ked nastupi obdobie, tatik, tatik.. 😀 )

gabika_tkacikova
18. máj 2013

ja si myslim ze tvoja dcerka ta neodmieta, je s tebou stale, babka je jej vzacnejsia (aj ked byvate spolu). babky su babky - deti ich zboznuju 🙂 u nas je to tak ze ked syncek vidi tatina, tak nahodi taky krasny usmev, ze mu ho az niekedy zavidim .) neskutocne sa tesi, rozhadzuje rucickami nozickami - ked vidi mna tak takto nereaguje lebo so mnou je 24 h denne 🙂 STACI ZE SA TRAPIS KOLI SVOKROVI, NETRAP SA AJ KOLI DCERKE, ktora ta neskutocne lubi 🙂

usiko
18. máj 2013

jaj, to nie je odmietanie ale svoktu vidi menej castoako teba a tak si ju viac akoby vazila...toto mam ja doma ked mala je cela tatova, a to preto, ze tato je s nou len rano pol hodinu a vecer hodinu alebo len pusu na dobru noc jej stihne dat.....

kkupka
18. máj 2013

neviem ako poradiť, len ti chcem povedať, že u nás je to rovnako. bývam u svokrovcov, my máme zase vzťahy dobré, sú milí, dobre vychádzame, ale moja 4 ročná robí to isté už od 2 rokov. Väčšinou robíme všetko spolu so svokrovcami. So svokrou chce byť stále, pomáhať jej, mne nechce pomôcť(ale pochopila som, že je to ich štýlom) teda svokrovci sú k nem stále milí a mama je prísna a pokričí. Teraz prichádzajú na to, že jej všetko dovolovali, možno aj preto, lebo bola prvá. mne bolo tiež ľúto, aj som si poplakala, ale dúfam, že to časom prejde. Mám ešte 2 ročnú a tá moc s nimi nechce byť.
Podľa mna, ak dobre vychádzate povedz jej to, ak sa bojíš, zatiaľ to nerieš. čo sa týka svokra, mal by to riešiť manžel a povedať, mu narovinu čo to robí a ako sa správa.

aristka
18. máj 2013

ale toto nerieš,drobča ťa neodmieta,s tebo je nonstop a babka je vzácna a ,že sa svokor posmieva,nemá prečo ,je ješitný a ty to nerieš,tam ti bude robené naprotiveň nech sa aj na hlavu postavíš,moja ,keď malá uteká za svokrov,tak jej ju nechaj a choď si niečo v kľude porobiť alebo si sprav kávu a vylož nohy,ak budeš sama na dome ,tak si malú užiješ dosýta ...inak ja mám tri deti a čakám na svokru alebo moju mamu ,aby ma raz ze čas odbremenila od aspoň najmladšej nech si v kľude porobím 🙂

googlinqa
18. máj 2013

treba odist a nenechat sa ponizovat ani urazat, potom nebudu moct byt s dietatom tak casto ako to len chcu, babky zvyknu deti rozmaznavat a vsetka ta vychova je na bedarch matky, oni len tutuli-mutuli a dietatu je fajn, ale ty ked si nervozna, tak to dieta vyciti a jednoducho sa lepsie citi s nou a nie s tebou, ak odides, budes asi kludnejsia a vztah by sa ti mal zlepsit aj s dietatom, ak ta nahodou zhadzuju aj pred dietatom, to je nieco strasne, oni ho rozmaznaju a ty si potom ta najhorsia, netreba dovolit, aby si ho mohli ziskavat, t.z. darcekami, sladkostami prehnanymi a tak, lebo si tak dieta mozu omotat okolo prsta, my mame so svokrou ukazkovy vztah, daju nam peniaze a my si sami kupujeme co je pre dieta vhodne, a tak to ma byt, ked ma daky sviatok, ok, ale inak zbytocne pozornosti netreba dovolit, lebo ty to nerobis a oni ano a tak ich ma radsej, tak si dokazu stari kupovat deti aj napr. sladkostami, ty ako rodic zakazujes, a oni mu to dovolia, tak hadaj koho bude mat radsej? dieta este nechape vsetky tvoje motivy, je to tazke, ja uz teraz mam v podstate dohodnute podmienky, co dovolim a co nedovolim, a hlavne slovo musim mat ako matka ja, ja nastastie mam dobru svokru, ktora ma respektuje a nesnazi sa mi robit zle ale viem, co je to mat problem, lebo predtym som mala zlu svokru...

zuzana2000
18. máj 2013

My bývame vedľa svokry....a Adamko ju tiež dosť ľúbi...ráno sa zobudí a o chvíľu sa pýta, či príde jeho babka 😀 keď svokra príde, tak ju stále niečim ,,otravuje,, len aby si jeho všímala, my sa nesmieme ani porozprávať 🙂 a keď sa ho opýtam ako sa volá, tak mi odpovie ,, Adamko babkin ,, 🙂
No ale u vás je to trošku aj o niečom inom....je to presne tak, ako píšu baby, že stebou je stále a s ňou menej...preto si vyžaduje jej spoločnosť....no ale to čo robí svokor, je maximálne trápne..... najlepšie bude, keď pôjdete čo najskôr do svojho domčeku....uvidíš, všetko sa tým vyrieši a aj ty budeš spokojnejšia po psychickej stránke....vieš ako sa hovorí, to čo si uvaríš, to si aj zješ....kedy vstaneš, vtedy bude....a keď budeš mať chuť na svokrovcov,tak k ním pôjdeš.....a ak nie, tak majú smolu 🙂

euka210
18. máj 2013

a to aj nas take robi 🙂 ...hned za dedom, babkou, ci dokonca ked je v sobotu ako dnes na dvore svagor co stale majstruje s autom, tak ani tata ho az tak nezaujima a je okolo auta....ja som rada, ze mi ho postrazia a mozem si v klude robit robotu, ktora sa pri nom neda robit 🙂