zistila som ze mi syn berie peniaze som v soku ako reagovat treba psychologa
@adulecka moja dcera mi vo veku asi 8 rokov tiez raz vzala z penazenky vtedy asi 20 Sk a nepovedala mi to. Ja som si to všimla. Mali sme dlhy rozhovor, kde som jej vysvetlila, ze ide o kradez a v tomto pripade nevadi, ze to vzala iba mame. Povedala mi, ze chcela mat vlastne peniaze. Niektore veci pochopila a viac sa to neopakovalo..
uz sme si to vysvetlili ale mrzi ma ze to spravil kupoval si pogy a nam tvrdil ze to vyhral no deti nas prekvapuju kazdy den
Poradte čo urobiť so 7-ročným synom,ktorý zoberie rodičom 150€ a z toho nakúpi sladkosti kamarátom za 50€?
@gucci3775 no najprv by asi prišiel siahodlhý rozhovor, potom by som mu povedala, že za 50E by on mal sladkosti na celý mesiac -dva (to už je na tebe aký čas si stanovíš) takže teraz tie sladkosti presne takú dlhú dobu nedostane, jedine ak si na ne "zarobí" (aby si uvedomil cenu peňazí a to, že aj vy na ne robíte). Pod "zarobením" by som mala na mysli nejaké jednoduché práce doma, napr. vysypanie smetí a tak. Neviem, či je to správny postup, ale asi takto nejako by som to riešila ja.
@adulecka a ako si reagovala? ...ako ti to vysvetlil syn? ...koľko má rokov? dávaš mu vreckové? koľko a ako dlho vám kradne peniaze?...skús napísať viac 😉
a prečo? ...možno sa chce vyrovnať kamošom,možno ho niekto "vydiera(šikana od spolužiakov) ,možno chce len nejakú sladkosť na ktorú ste mu odmietli dať drobné....