Ahojte. Baby chcela by som od vás pár tipov alebo rad ako sa vyrovnať /prežiť moju precitlivenosť co sa detičiek tyka.mne po pôrode úplne preplo. Nie žeby som dovtedy bola nejaký psi cumak ale choré deticky, trpiace, týrané etc som nejak brala áno, dobre je to strašne ale nejak extra som to neprežívala. A teraz??normalne revem skoro stále, nemôžem zapnúť telku, net, najhoršie je ze aj v práci sa stretávam s chorymi deťmi, dokonca s
umierajucimi. Iné robiť neviem teda zmena práce nepripadá do úvahy. Robím co môžem aby som sa
Odosobnila ale nejde mi to😭😭😭. Myslíte že je na čase navštíviť odborníka?alebo sa to časom zlepší samo?
Ja som tiez velmi emotivna po porode sa to este zdvojnasobilo. Vravim, ze uz kludne by som sa asi aj ako herecka dokazala rozplakat 🙂, dokonca aj filmy strasne prežívam, trillery uz radsej nepozeram. Podla mna je to prave nasa prednost, viacej takych ludi a svet by vyzeral inak.
Ja vlastne nemam a revem ked vidim deti trpiet ☹ ja revem ked nam aj macka zomrela ... taka som 🙂
Dievcence ja som sestra v zubnej abulancii a ked som otehotnela tak sa mi parktat stalo, ze som sa rozplakala ked nam deticky plakali v kresle, maminy deti nevedeli ci maju ukludnovat mna alebo dieta a doktor len nechapavo pozeral a chudak chlap nevedel ako reagovat 😂 tiez som bola velmi precitlivena a aj teraz mam obcas take obdobie ze si vravim aky je ten zivot hrozne nespravodlivy, ze male deticky musia takto trpiet 😢 a velmi to prezivam....potom je to zas lepsie. Tak by to malo asi byt, ved sme predsa ludia ☺️
Aspoň v tom nie som sama, ale nedávam to, urobila by som všetko na svete aby deti nemuseli nijako trpieť.
aj ja som ostala precitlivena. len vidim alebo citam nieco kde deti trpia, tak hned oci plne slz
To asi kazda zena,ked sa stane matkou. Tiez to az bytostne prezivam. Preto ani nepozeram Rozborila.
@brita7777 mne povedala psychologicka, keď som sa jej sťažovala, že som veľmi citlivá, že nemám to brať ako negatívum, ale pozitivum, že mám dar veci veci poriadne prežiť a, že som šťastný clovek.Ja, ked vidím, počujem niečo pekné hudbu...až mám zimomriavky.Hrdlo mi stahuje, keď počujem hymnu na začiatku roka, keď školáci začínajú, keď vidím tie nadšene tváričky😀takže nie si sama Reflex, Rozborila a podobne ťažké veci nepozeram
Mám to isté, tiež robím s deťmi, odkedy mam vlastne veľmi to prežívam. Nemôžem pozerať nič kde sa deje niečo deťom, ani to čítať, podľa mňa to už neprejde.