Ahojte,mam taky pocit,ze moja dcera chce prejst z 3 spankov na 2 a ja absolutne neviem ako jej to mam urobit. Ide o to ze ona rano vstava cca o 6 ale nevydrzi byt hore viac ako do 8. Potom spi hodinu ale to vydrzi byt hore kludne 3 hodiny a potom spin1,5h. To znamena do 13.30. ale napriklad potom do 18.00 sa mi zda brutalne dlha doba aby nespala,keby som jej mala natahovat ten cas,kedy sa bude kupat. A zapaala by napriklad az o 19.00. To by bola hore 5,5h. Bojim sa ze ju dostanem do preunavy, ale ocividne nechce ten posledny spanok lebo vzdy trva krstko a place pri nom. A zas nechcem ju ukladat az o 21.00 na spanie. Keby rano vydrzala byt dlhsie hore tak by sa to dalo, ale nevydrzi. Dajaka rada? Inak mame 8,5m
nestresuj sa, ak ráno nevydrží hore dlhšie, tak ju ulož spinkať o tej 8,00, keď po tom prvom spánku vydrží dlhšie, tak ju ulož až o pol jednej, o jednej. A vôbec nebude vadiť ak ešte niekedy bude mať sánky tri, tak či tak sa to približne o pol roka bude meniť zase na spánok jeden
Ja neviem noo, ja som to až tak vážne neriešila pri mojich deťoch...skúsila som ich dať spať v tom ,,správnom a vhodnom,, čase - keď boli práve unavené zaspali, ak sa im spať nechcelo, tak som ich z postieľky vybrala/vyšli z postele a pokračovali v inej aktivite...keď sa unavili, išli spať. Teraz sú staršie, spia relatívne v normálnych časoch, ja by som tak nelipla na tých časoch, nestresovala sa kvôli tomu, nekombinovala a neprežívala to tak...
🤣Moja má 9 mesiacov a už dávno má len jeden spánok
Aj u nas to bolo.isty cas tak, ze 2 spanky malo, 3 vela. Riesili sme to tak, ze ten 3. spanok sme dali len takych 5-10 minut, taky maly reset. Potom sme maleho zobudili. Nam to krasne fungovalo takto. Rovnako sme to robili, ked sa prechadzalo z dvoch na jeden.
Nechaj ju, nech si ten spanok poriesi sama. Sama vydrzi rano dlhsie hore, a potom sa ti skrati cas medzi spankami. Pripadne si manazuj cas 3.spanku. ja som si urcila,ze ma vyznam dat dieta spat tak,aby bol o max 18.h hore, pripadne som ho zobudila,aby okolo 20.h spal zasa
Dakujem Vam za rady. Ide o to, ze ja by som to v pohode nechala na nu. Lenze momentalne mame aj regresiu,lebo pred tyzdnom sa naucila plazit a pred dvoma dnami stvornozkovat. Do toho sa stale nieco nove nauci co sa tyka blabotania a odmieta mi spanky. To znamena ze aj bezne uspavanie trva dlho, s protestami-aj ked znaky unavy sú. Ale ten posledny spanok(3ti) detto. Ten mi odmieta uplne a vzdy zaspava s placom a spanom trva max tak 20minut. A po tom 20minutovom spanku dokaze byt hore aj 2,5h. Dneska skusame zatial 2 spanky. Uvidime ci to vyjde. Keby mala mat 3 spanky,tak ju ukladam asi o 9 vecer a to nechcem,lebo ona sa rano budi hned ako vidi, ze je vidnejsie. To znamena okolo 6tej-pol 7 je hore. A to by mala kratku noc. Takto ked ju ulozim vecer o 7. O pol 8 mi zaspi a v pohode spi 11hodin. Ale to by mala dost kratku noc. A budit pocas dna zo spankov ju nechcem lebo potom je nervozna a zobudi sa s placom😩
@zorkahorka
@marianarem
@danyelia
@elizabet173
@baluinka
Moj syn bezne zaspaval o 21.h a vstaval rano o 6.h... cez den pospal 2-4 h a veru mu stacilo
Tri spanky nie je uplne dobry system. Skuste nastavit na dva. Cize by som skusila, ci nevydrzi o kusok dlhsie poobede alebo ju dam spat skor na noc, nez az o osmej vecer. Skuste si to upravit na dva spanky a pred nocnym ukladanim aby bola aspon 4 hodiny hore cca.
Naša bude mať rok.a stále má 3 proste ich potrebuje.a to večer o 7 už je nervózna musí ísť spať.
Ráno vstáva o 7-7:30.
A spi 3xpo hodine.
Aj starší ták mal.
Uz bude teplo už sa jej to posunie na dva a potom na jeden nepriesim.
vyskusaj po tom druhom spanku ju dlhsie nechat hore a uvidis 🙂 u nas bol ten prechod postupny,nebolo to zo dna na den..niekedy doobeda dlhsie vydrzala tak som ju dala spat neskor a potom tym padom uz vysiel len 1 spanok do vecera,inokedy mala este aj 3 spanky..zas ked bude mat tie dva,je dost mozne ze sa jej tie spanky predlzia,tym pádom jej to bude stacit.. ak bude preunavena, tak budes vidiet ze jej este treba 3 spanky...nevyskusas,nezistis 🙂 netreba to az tak riesit,to nemyslim v zlom,ale naozaj,ono sa to nejak prirodzene utrasie🙂