Prechod z flašky na dojčenie

zuzanadolyx
8. nov 2018

Ahojte, mate niektora vlastnu skusenost, ze ste presli z flasky naspat na kojenie (po zvyseni laktacie po 3 mesiacoch) za pripadu ze vam babatko uz odmietalo prsnik lebo si zvyklo na tok z flase? Konzultovala som to uz s laktacnou ale zaujimaju ma realne skusenosti, ako dlho to trvalo etc.. ďakujem 🙂

marylynn
8. nov 2018

@zuzanadolyx no, moja mala mala vtedy mesiac, ale podarilo sa 🙂
a ano, prso uz uplne odmietala, ked ho zbadala, spustila rev, ale zahodili sme fladu, dlho som dokrmovala cievkou po prste, ale nakoniec sa prisala 🙂

babi81
8. nov 2018

@zuzanadolyx ja som dojcila prvy krat ked mala dcerka 3,5mesiaca a v pohode, nerobila rozdiel medzi flaskou a prsnikom, pouzivali sme flasku kde sa musela snazit, netieklo samo.

asia83
8. nov 2018

@zuzanadolyx Mne malá hneď aj prsník aj fľašku. V pôrodnici som nemala mlieko, tak sa prisala, no s revom odsala, že veď netečie 😞 . No prišli sme domov, mne sa mlieko spustilo, dala som prsník, sala pekne, potom fľašku, lebo zase nestačilo jej moje. Nemala problém. Našťastie.

nymphaea
8. nov 2018

@asia83 my sme mali do 4 m aj flasu okrem dojcenia. Aj cumel semtam, aj klobuky v porodnici. Pocase uz ale zacala dcerka odmietat dojcenie. Dopatrala som sa k mamile a zavolala som si od nich laktacnu poradynu. Velmi mi pomohli. Velmi. Velmi. Dojcime sa doteraz. Dcerka ma 23 m. Odporucam co najskor si vyhladat na mamila.sk laktacnu poradkynu vo vasom okoli a cim skor sa strernut. Zatial skuste babatko prikladat v kontakte koza na kozu. Nepouzivat cumel, flasu, klobuky. Uzasne je nosenie. Pomaha pri vela veciach. No a dojcit na poziadanie, to je vzdy, ked je babatko akokolvek nespokojne. Drzim palce

asia83
8. nov 2018

@nymphaea Ja som moju dojčila dva roky, aj Sunar, lebo nemala som toľko, koľko potrebovala a nebudem sa tváriť, že mám dosť mlieka, keď dieťa bolo hladné. Neuznávam pomoc zvonka. Matka by mala najlepšie vedieť, čo jej dieťa potrebuje a čo na naň zaberie. Dojčila som ju na počkanie, v noci nebola ani raz hore, keďže napapaná bola aj moje aj Sunar.

marylynn
8. nov 2018

@asia83 nuz a matka, ktorej dieťaťu treba strihnut uzdicky a v pôrodnici jej to samozrejme nepovedia to ma vzdat a prejst na sunar? Ked neuznávas pomoc zvonka?

takaaa
8. nov 2018

@zuzanadolyx nam sa to nepodarilo, uz piaty mesiac odsavam.

asia83
8. nov 2018

@marylynn Dobrá pôrodnica to zistí. Myslím, že sa to kontroluje a detská doktorka v pôrodnici to sleduje. Mne veľmi pomáhal personál na novorodenckom v pôrodnici.

takaaa
8. nov 2018

@asia83 mas pravdu, aj nam to kontrolovali v porodnici. Laktacne z mamily ked si uz nevedia rady posielaju vsetkych na strihnutie, aj ked to nie stale je potrebne.

marylynn
8. nov 2018

@asia83 teeeda. Rodila som na Antolskej, nikoho ani nenapadlo, ze existuje nejaka uzdicka. S kojenin nepomohli nic. Vidis, a tiez pises, ze pomahal personal na novorodeneckom 🙂
no a mne nepomohol, za to laktacna z mamily ano 🙂

@takaaa Az ked malej strihli tu uzdicku a prvykrat naozaj otvorila pusu a vyplazila jazyk, tak som pochopila, ze ozaj jej to z toho prsa nevedela vytiahnuť ...

lula313
8. nov 2018

My sme 6 týždňov len oddávali a kŕmili z flase, kým nestrihli uzdicky a cca do troch mesiacov dostávala aj fľašu s odsatym mm, lebo jej vecer nestačilo mlieko, velakrat mala štrajk, že nechcela prso. V 5,5 mesiaci sme zaviedli jeden zeleninový prikrm, odvtedy nemame problem s kojenim a fľašu už vôbec nedávame.

zuzanadolyx
autor
8. nov 2018

@babi81 ahoj, aku flasku ste prosim ta pouzivali a s akym cislom cumlika? Ako dlho to asi trvalo kym sa ti opat prisala?

zuzanadolyx
autor
8. nov 2018

@takaaa to mi je luto, niekedy to asi proste nejde, treba to akceptovat. Aj ste skusali krmit cez poharik(alebo inak) a nedat uz flasu?

babi81
8. nov 2018

@zuzanadolyx pouzivala som lansinoh cumlik 1, my sme mali problem, ze sa nevedela prisat ako predcasniatko, 1x sa prisala ked mala 3,5mesiaca.skusala som obcas picas tich 3mesiacov ale nic tak som zbytocne nenutila potom ked bola vacsia tak uplne v pohode asi po 3pokusoch

takaaa
8. nov 2018

@zuzanadolyx skusali sme toho dost. Cievku na prste, cievku na prsnik, striekacka, poharik, lyzicka. 3 laktacne poradkyne. Len mala cela modra od placu sa dusila. Samotne krmenie trvalo pomaly 1,5 hodiny a o dve hodiny to iste znova. Chcela iba cievku na prste. Asi sme jej vytvorili averziu na prsnik. Stacilo, ze som dala dole podprsenku a tie jej oci na mna tak zalostne pozerali.

Flasku sme jej dali az po troch tyzdnoch, co sme vyskusali vsetky mozne alternativy.
Aj to bola 5 mesiacov na najmensom prietoku pre novorodencov. Podarilo sa mi ju nakojit dokopy asi 6x, aj to iba v noci ked som ju prilozila v spanku, len zakazdym ma tak dohryzla, ze dalsie dni horucka, zimnica, zapal, skoro strata mlieka, kedze som od bolesti ani odsavat nevedela.

Bolo mi z toho nanic. Tak som sa na to tesila.
Pozeram, ze je tu kopu pozitivnych pripadov, vyskusat to stoji zato 🙂 nech sa vam to podari 🤗

Neviem, ci aj ja to znovu neskusim, aj ked uz ma jeden zub 😀...😱

slanav
2. feb 2021

@babi81 lrosim Vas aku flasu ste mali?

babi81
3. feb 2021

@slanav dobry den, flasku lansinoh momma

slanav
3. feb 2021

@babi81 dakujem