Prechod na 1 denný spánok

24. jan 2023

Ahoj, moja dcera ma o tyzden 13 mesiacov. Asi tak dva tyzdne sa deje to, ze spi dva dni 2x cez den a potom na ten treti den spi len raz. Vsemozne sa ju snazim ukladat ona proste spat nebude. Lenze na ten 3ti den mi spi v tom jednom spanku len hodinu-max. hodinu a pol a do vecera je preunavena a potom sa v noci budi aj 10x. Skusala som, ze jej dam aj slofik 5-10min ale slofik vychadza po tme a ona ked vidi, ze je tma, tak uz spat nechce. Kolko bude trvat tento prechod? Dajake rady?

ivangeline
24. jan 2023

Kazde doobedie vybehat vonku. Vstavat v rovnaky cas rano. Je dost mala a pokym len raz za cas ma 1 spanok,tak by som jej ho uchovala.. Skoro je nemat 2 spanky.

balaskovae
24. jan 2023

no tu treba jednoznacne dbat na ten rezim, aby malo dietatko stale rovnaky a drzat sa ho. inak sa to proste neda🙂

autor
24. jan 2023

@ivangeline ešte nechodí

adela94
24. jan 2023

jedine, co nam pomahalo, bol rezim) a aktivne prechadzky pred spankom)

ivangeline
24. jan 2023

Tak stvornozkovat doma. Vela. Nehake hry/aktivity vymysliet.

domka222
24. jan 2023

Moja je tak isto stará. Jeden spánok má už 5 mesiacov. A vieš aký dlhý? 30 min 🤦‍♀️ v noci priemer 7x hore.

domireb
24. jan 2023

Moja mala v 13 tiež obdobie, ale je to skoro ísť na jeden. Musíš unaviť, aktivity, ja som jej dala aj stojan ku gauču,nech lezie hore dole, tým sa unavila. A drzala som spanok aj kočíkovaním,v nom zaspí. Teraz má 15 mesiacov a stále potrebuje 2 spánky, dobre, že som to udržala. V nocí spí 20-7 bez zobudenia

autor
24. jan 2023

@domireb ja tiež nechcem, aby mala len jeden spánok. Dna dni nemá s dvoma spankami problem. Uplne v pohode zaspinka ale potom pride treti den a doobeda spat ani za nič na svete. A paradox je taky že dva dni spi uplne v pohode dokonca na druhy deň spi v noci super, cez deň doobeda 1,5h a poobede tiež. Večer zaspi bez problemov a na treti deň doobeda spať za nič na svete aj keď jej vymyslam aktivity,tak stale sa jaší a smeje.

autor
24. jan 2023

Inak baby ja nehovorim, ž jej chcem tresknut jeden spanok. Vobec, tiez si myslim, ze je to velmi skoro. Akurat neviem moze to byt takto preto lebo sa pripravuje takto na ten jeden spanok? Lebo toto sa neudeje zo dna na den, ze bude spat len raz. Je mozne ze sa to bude takto striedat a zrazu bude spavat jeden krat obden?

euka210
24. jan 2023

Je to individualne, moji vsetci okolo 1r presli na 1 spanok, su deti co maju 2 spanky aj do 1,5r.
Na obed sli spat ale uz o cca pol 12 a potiahli do 14h...dojcila som a tak sa to dalo. Vecer sli spat o tej 19h. Doobedu menej unavit, aby vydrzalo, sli do kocika na prechadzku a potom dnu.
Ak chces udrzat 2 spanky, tak treba viac unavit.
Ak druhy spanok nevysiel na cca 14h, potom uz bolo neskoro davat spat a to bol pre mna signal, ze ideme na 1.spanok.

andreatytler
25. jan 2023

Presne takto prechadzaju deti na jeden spanok, ze jeden den maju dva spanky a druhy den jeden spanok. U nas to trvalo od 11 do 15 mesiaca.
Ked sa rano zobudil pred 7:00 stihli sme v ten den 2 spanky. Musel mat bdele okna min. 4 hodiny takze prvy spanok bol okolo 11:00 a potom druhy okolo 16:00 a vecierka tiez neskoro az 21:00. Tym padom sa na druhy den zobudil neskoro (8:00) a v ten den sme potiahli s jednym spankom o 12:00 a samozrejme ze vecierka bola o 18:00. To sposobilo ze na dalsi den sa zobudil velmi skoro a zase bol den s 2 spankami.
Proste pocas tych 4 mesiacov isiel rezim uplne von oknom a jedninne na co som sa zamerala boli rovnako dlhe bdele okna. Tym padom nebol nikdy preunaveny a spal v noci dobre.

autor
26. jan 2023

Ahojte, davam maly update.. a zaroven si myslim, ze asi naozaj treba prejst na jeden spanok… predvcerom spala dcera 1x dve hodiny cez den a noc bola super. Zobudila sa asi len 3x na kojenie. Vcera cez den doobeda spala hodinu a poobede zaspat ani za svet. Zaspala az o 15.15. Spala cca 40min a vecer zaspavala skoro hodinu. Noc priserna. Asi 10-15x bola hore. Dnes doobeda znova bojkot spanku tak tazko som ju uspala a vravim si, necham ju len 20-30min aby poobede zaspala. Ona svieza a zaspala velmi tazko az teraz o 15.10. Vecer bude asi zase party😳 no nic, zajtra skusime opat jeden spanok asi.