Ahojte, chodíte so svojimi deťmi von keď sú choré ? Moje majú len soplik už druhý deň,neviem či je vhodné ísť von. Dnes má byť cca 10 stupňov, takže celkom pekne bude. Samozrejme nie medzi ľudí...
@evkakozickova normálne choďte von. Veď takto budete zatvorení 300 dni v roku.
Pokial sopel nie je že zelený či žltý, tak to ani choroba nie je
@evkakozickova chodíme vonku, keď ma iba sopel, mierne nachladenie do prírody, nie medzi ľudí do obchodu.
Pokiaľ nebola horúčka, vždy sme išli von, na prechádzku. Čerstvý vzduch uvoľňuje dýchacie cesty a prospieva aj psychike.
@evkakozickova sopel nieje choroba. To by niektorí ľudia nemohli polroka ísť von.
@evkakozickova keď nemajú teplotu, kľudne choď, soplík za chorobu nepovažujem, vonku im je lepšie na čerstvom vzduchu, ako dnu.
Ja som v tomto príliš opatrná, u nás sa neoplati chodiť von so soplom, lebo sa im to vždy zhorší a rekonvalescencia predĺži. Ale keď tak sadnúť na lavičku na slniečko pred dom, to v pohode na chvíľku.
@travelllerka no práve toho sa obávam... Máme byt, takže ak chceme ísť von tak len na prechádzku.
@evkakozickova Tiež mám aktuálne malú nasoplanú a von ideme. Žiadne bláznenie, iné deti atď. Bud v kočíku alebo na trojkolke (ja ju tlačím) a možno vezmem hračky na piesok. Tu u nás je veľa pieskovisk medzi panelákmi, kde je ludoprazdno. Aj včera sme také prázdne našli, kde svietilo slniečko, tam sa malá zahrala. A dokonca jej ten sopeľ vonku na vzduchu tak parádne povolil, že doma som jej odsala konečne poriadne, úplne sa jej to "odopchalo" po pobyte vonku.
Aj pocas korony ked mali, sme boli vonku, do kocika a do parku mimo ludi.
@evkakozickova u nás keď na deti príde soplik, najlepšie keď sú 3 dni doma v totálnom kľude. Ale vidís, kazde dieťa je iné, ako píšu baby. To ozaj len so skúsenosti zistíš. Aj doktori s tým nemajú problém, že pokiaľ nie je teplota, nič sa nedeje. Moja dcérka nemáva teplotu skoro nikdy, u nej sa tým riadiť nemôžem.
@evkakozickova áno, so soplom bez teploty normalne von, ak nie je veľmi chladno. Je to prospešné. Podľa možnosti bez naháňačiek alebo nejakej výraznejšej námahy.
Obyčajný vodnatý výtok z nosa nie je choroba. To keby sme pri soplíku mali byť doma, tak som doma celý rok, lebo raz nádcha, raz alergia (polovicu z toho človek ani nevie posúdiť, či to je z alergie alebo z nádchy...). Takže ak deti vládzu a nič iné nemajú, von treba ísť, veď je ideálne počasie. Ale každý si pozná svoje dieťa, mojim nádcha nič nerobí - nemajú z nej žiadne ďalšie problémy. Ako prišla, tak odíde.
@travelllerka - no ja si moje deti neviem predstaviť v dome udržať v totálnom kľude, najmä nie len kvôli sopľom. Ešte pri teplote, chorobe, keď nevládzu, to hej, to prirodzene sami seba dajú do kľudu. Ale inak nie 🙈 Minimálne sa budú po nejakej dobe pokojnej zábavy naháňať po byte, poskakovať alebo iné pohybové aktivity vyvíjať na vybitie energie,prípadne sa minimálne medzi sebou otĺkať 😂
Teda,teraz ako školáci asi jedine mobil/tablet/počítač - to by asi dali, ale to zase ja považujem za nevhodné ako celodennú zábavu.
Ale ako predškoláci - odrážadlá, kolobežky, bicykle - sopeš-nesopeľ. Obdivujem každého, koho deti sa vedia len tak v pokoji prechádzať - naši ešte s kamarátmi - ale isto by to nebola pokojná prechádzka, skôr beh a naháňačky, ale v predškolskom veku ísť len tak s rodičom na prechádzku po sídlisku, no nehrozí 🙈 Staršia bola dieťa - načo chodiť po chodníku, keď sa tá liepať po všetkých možných plotoch, mladši zase načo kráčať, keď môžem utekať... (Chceš chodiť na nejaký krúžok? Áno - na behací.)
@marca12 - ja nemám problém, ak sa mi dieťa so sopľom naháňa alebo robí čokoľvek, čo vládze, (to som uviedla ako príklad, že moje deti boli ako malé také, že vkuse v pohybe, behať, skákať, driapať sa, všetko možné, len nie chodiť na obyčajnú prechádzku po sídlisku).
Okolo nás to tak majú nastavené asi všetci kamaráti mojich detí - vodnaté nádchové sople proste nepovažujeme za chorobu. Sú však deti, ktoré problém mať môžu - preto píšem, že každý si dieťa pozná a vie, ako reagujú na soplíky.
Nešla by som von s dieťaťom, ak by som ho potom každých 5 minút mala upozorňovať, že nemá behať alebo skákať, keď viem, že obyčajné prechádzky to dieťa výsostne nemá rado a vonku ideme preto, aby si užilo čerstvý vzduch a vybilo energiu a nebolo zavreté celé dni dnu. Sopeľ u mojich detí za chorobu nepovažujem, keď mám choré deti, vonku nechodia, lebo ani prirodzene nevládzu.
@marca12 ak si si z celeho prispevku zobrala len to ze ma na deti davat pozor, tak je to velmi smutne. Ked lezu na svoj plot, ktory ma 50 cm vysku a to tak ze nan vylezie po schodikoch, preco nie? Kazdy by mal poznat svoje dieta. Ked je najmladsi chory, rozdiel v spravani nevidim, skakanie, jasenie. Neda sa skludnit, len neustalim vyhrazanim sa. Aj to zaberie vacsinou na minuty. A choroba ako prisla tak aj odisla. Ked je starsi chory, ten je odpaleny 2 dni uplne. Tomu staci povedat, ze bude lezat a lezi. Aj tak mu choroba trva rovnako dlho ako mladsiemu. Si vyber. A keby ma niekto vidiel co vsetko musim robit aby mladsi bol v klude, kolko energie a nervou ja musim minut, tak ma uda na socialku. Preto tiez nieco uz neriesim. A som zly otec? Je najedeny, nedochramany, a relativne zdravy ( az na sopel ).
@evkakozickova pokial nema teplotu a je vonku pekne, tak preco nie.
Tak sopel nie je choroba... von nechodime len ked maju horucku alebo su proste "odpaleny", iny dovod tam nevidim neist... ale tak my mame vlastnu zahradu...