Ahojte mamičky, stávalo sa vám že sa vam dieťa zobudilo s plačom? Mam taky problem že dcerka sa počas spánku ako keby sa zobudí na bolesť a začne plakať. Nie vždy ju to však zobudí úplne niekedy spí ďalej s niekedy ju to prebudí úplné. A nespí kvôli tomu potom je ťažké ju znova uspať. Neviete čím to môže byť? Má s tým niekto skúsenosť?
@simsalabim ak sa vyspí v poriadku ale deje sa to tak po pol hodine
@domixlily no moja spala iba tych 30min. Od narodenia spala 4xdenne 30min. (Nocny spanok cca 20.30-5.00). A potom uz len 3x30min, 2x30min, 1x30min. V roku a pol uz nespala cez den 🤷♀️ Proste nespavec. Dohnala to v puberte…
@simsalabim presne tak to mame aj my len som si nebola ista či to je ok pri takom malom aby spalo tak kratko pritom mi pride že chce spinkať
@domixlily tak vsetci mi tvrdili, ze to nie je ok. Len to zabudli vysvetlit mojej dcere 🤷♀️
Moje vsetky tri deti sa budili s placom. Este aj teraz takmer 4rocna nevyjde po obednom spanku zo spalne inak ako s placom. Niekde som citala, ze je to preto lebo babatka si pamataju, ze zaspavaju s mamkou a ked sa zobudia su zmatene lebo su ,,zrazu" same. 🤷♀️
moja sa od narodenie budila vzdy s placom, do 2,5 roka stale, mozno 1x za 3 mesiace sa stalo, ze vstala bez placu..... od cca 1 roka mi po zobudeni este pol hodinu sedela na kolenach a akoby dospavala, nikto sa jej nemohol ani dotknut, ani prihovorit.... takze ano, stava sa, neboj raz to prejde 🙂
@nanka3 rozumiem, tak mozno ma cez den nejake podnety ktore ju v spanku ,,strasia" Mne teraz uz tato 4rocna povie, ked vyjde z izby s usmevom..sama zhodnoti ..vidis a ani neplacem 😀 A ked place tak sa jej pytam preco..vacsinou povie len to, ze sa jej snivo skarede, alebo ze citujem - neviem preco.
@domixlily nebudi sa na pohyb ruk? Moze aj to. Je to bezne, ze novorodenci maju taky spanok. A tie polhodiny...moja nocna mora pri 1.synovi. 2h spal za cely den ako 2mes 🤦♀️ Druhy spal spociatku krasne, az mi to bolo divne ze 3h vkuse...ale viem, ze na pol roka uz aj on 3xd 30min.
@euka210 nie nie to som si presne odsledovala či sa nebudí kvôli tomu. Mne to úplne prišlo ako keby ju niečo bolelo ale asi keď v noci normálne spí kľudne aj 6-7 hodín tak asi kvôli tomu že som pri nej. Cez deň ak chcem aby spala dlhšie tak len v aute, v kočíku alebo v nosiči 🤷♀️
@domixlily Nas syn sa budil s placom ak este potreboval spat. Ak sa zobudil vyspaty, tak neplakal. To som vedela ze ak place, treba douspat.
Po polhodie sa detom menia spankove fazy a to ich velakrat zobudi. Potrebuju sa naucit zaspat ked sa po tej polhodie zobudia. Ja som pri synovi striehla ked sa blizila polhodina a v momente ked sa zobudil som brala na ruky a snazila sa dosupat. Celkom uspesne... ale dolezite bolo aby sa neprebral uplne. Takto potom spal aj 2 hodiny, uz vacsinou so mnou po tom douspani.
@andreatytler ďakujem za radu niečo som si o tých spánkovych cykloch prečítala a áno dáva to zmysel keď sa zobudí tak ešte potom zíva takže chce spať a je unavená
@domixlily Pre mna bolo dolezite aby sa naucil spat dlhsie ako 30 minut, aby mal obe spankove fazy na plnu regeneraciu. Ale z rozpravania mamiciek tu viem ze su deti ktore funguju normalne aj s 30 miutovymi spnkami a az neskor sa to polepsi.
@domixlily moja starsia sa nikdy nebudila inak, ako s placom…