Prebaľujete v noci bábätko?

20. dec 2021

Ahojte mamičky 🙂 som prvorodička, a termín sa blíži 🤯 s nim aj moje obavy 😅 mám pár otázok.
1. V noci zakaždým prebaľujete? Iba keď sa pokaka? Pred/po kojení/kŕmení? Pozriete sa do plienky alebo ovoniate? 😅

2. Ako často a kedy dávate na bruško? Môže sa aj po kŕmení, alebo je lepšie počkať?

3. Zuby si umývate keď dieťa spí, alebo ho niekam položíte zatiaľ?

4. Mobil používate aj v blízkosti dieťaťa, či sa úplne vyhýbate?

5. Kedy po pôrode ste začali mať s bábätkom režim ?

A na záver taká otázka, kedy ste sa vyspali ? 🤔🤣🤣

ivangeline
20. dec 2021

1 neprebalujem...len ak sa pokaka alebo je dieta casto dojcene a casto sa teda budi a cika..a vidim po polnoci,ze treba. Teda max raz po polnoci,ak mam aj odskusane,ze to plienka neda.
2 novorodenca davam len spat ma brusko alebo bok...vacsie davam 20/30min po dojceni (najprv musi pogrgat na ramene) ale tiez...skusenostou zistis,ake je tvoje babo. Mozno sa mu bude dobre grgat na brusku alebo nebude vobec mat reflux..
3 to co je za otazka? xD Vacsinou novorodenec spi. Ak nespi papa a grga.. Neskor moze byt na podlozke niekde alebo v nosici ci kresielku..
4 Mobil sluzi od 2m momentalne ako zvuk fenu a uspava ho to. :D Takze mevyhybam sa... Pri prvom som sa. :D Pri 3tom idem na vsetko prakticky.. aj 15min obrazovky uz neberiem ako tragediu a zlyhanie pri 3 detoch..
5 rezim sa formuje a meni...tak nieco bolo do 3m a ine je teraz.. od 6 bude zas iny rezim a okolo roka tiez.. ;) Normalne. Dieta ti ukaze,ak ho budes pocuvat.
6 Pri kazdom som sa vyspala inac.. Pri prvom som bola vyspata stale. :D Budil sa 2x. Od roka a pol vobec. Pri druhej som sa zacala citit lepsie od roka ale nevyspala som sa este vobec,lebo uz som mala brucho a teraz pri 3tom sa citim vyspato skoro vzdy,rpetoze len malokedy ma zlu noc a vacsinou sa budi tiez 2/3x a hned po napapani spi!

Ja by som pritupovala k dietatu ako k originalnej bytosti a vsetky navody brala len ako malu pomoc. Ak dieta neplace,je spokojne. ;)

biem22
20. dec 2021

Niektoré otázky ozaj zaujímavé 🤔😄
1. Prvé týždne som prebalovala aj cez noc, malý sa dlho čistil - bolo to potrebné, teraz (skoro 3mes), už len keď cítim, že je pokakaný alebo teda počujem, že kaká 😅
2. Ako kedy, niektorý deň aj 5krat, iný deň 2, záleží od toho, ako sme dlho vonku, čo robíme a podobne.
3. Normálne si umývam zuby, keď je dieťa hore 🤷🏽‍♀️, dám ho do lehátka alebo teraz už aj na hraciu deku. Keď sa zobudím ráno skôr ako maly, tak si umyjem vtedy.
4. Používam mobil často pri kojení, keďže má nebaví len tak čakať, kým sa napapá, inak pri ňom tesne nie, aj tak čo na Tom mobile...
5. My má 24. 3 mesiace a už sa to pomaly s režimom rysuje, ale kým to bude ozaj režim, že režim, ešte to potrvá chvíľu.
Skoro každú noc sa vyspím, nemám problém s nočným vstávaním a malý vie pospať v kuse aj 4-7h, samozrejme stalo sa, že sa budil každú cca 1,5h, ale tak žena nemusí nikde ísť, takže sa to nejak zvládne.

petamich
20. dec 2021

Maly ma 5 mesiacov a este som sa nevyspala ak tym myslis, ze normalny spanok, neprerusovany aspon 7-8 hodin 🙂.

1. prvy mesiac som prebalovala aj cez noc, potom uz nie, pouzivam nocne plienky a neprebalujem, iba ked sa pokakal, co budes skor pocut ako citit na zaciatku, zvycajne po kojeni, teraz uz v noci nekaka vobec

2. uprimne si myslim, ze na zaciatku ti tam vydrzi tak 10 sekund, kazdopadne nam pediatricka kazala davat aspon 5x za den a kolko vydrzi

3. neboj sa zuby si v pohode umyjes aj spiralu si das 🙂 novorodenec vela spi, casu bude relativne dost

4. ano, normalne pouzivam mobil v blizkosti dietata ale skor tak, ze odpisem muzovi alebo mame

5. rezim je velmi individualny a akonahle zacnes mat pocit, ze nejaky rezim mate alebo sa to nan podoba, na druhy den uz to nemusi byt pravda, aky taky rezim mame teraz, ma 5 mesiacov

a to vstavanie zalezi od vela faktorov, ake budes mat dieta, ci budes kojit, ako skoro mu napr. pojdu zuby - ja kojim, vstaval dost casto a obcas stale vstava, aktualne sme tak na 3-4x za noc, tak uz nevstavam totalne rozbita ale zacina to byt, ze vydrzim a su noci, ked je s nim len manzel (vikend), aby som si lepsie pospala a nebudila sa na maleho prehadzovanie a rano si dlhsie pospala a to pomaha najviac, mne maly spal donedavna len v kociku za kontinualneho pohybu vpred, ziadny balkon, takze som fakt bola ako zombie, ked som este kazdy den nachodila 8-12 km 🤷‍♀️ ale co narobis, vydrzis, vratit sa neda 🙂

julie19
20. dec 2021

Mám už ročne dieta ale z toho co si pamatam stred roka 😅
1. Ked sa budila v noci na papanie tak som aj prebalila, ak sa nezobudila neprebalovala som, až ráno (ale naše dieta teda bolo také ze kakala zásadně cez den doobeda 🤣 doteraz to tak má, v noci nekakala)
2. Na brusko nám doktorka kazala dávat kolko vydrží cez den tak aby sme boli pri nej ale nasa to nemala rada vydrzala minutu a spustila revy ako pri vražde... na bruchu začala byt rada až ked vedela udrzat hlavu hore, dovtedy sme cvičili na bruchu “nedobrovolne” ani tak nikdy nespala, nevedela tak zaspat🤷‍♀️
3. Toto fakt nechapem tejto otázke😅 zuby si umyjes ked budeš potrebovat 🤨 to je snad jedno nie? Raz bude spat inokedy bude hore v čase tvojej rannej/večernej hygieny🤷‍♀️ Ked bude hore necháš postrazit muzovi, alebo das na chvilku do postielky a pustis kolotoč nech sleduje alebo das do hojdacky, tych 5 minut na zuby vydrží aj samé v postielke, ved ako budeš riesit cikanie?🤔
4. Mobil som normalne používala aj pri malej, teraz ked je vacsia už sa snažím říkat do mobilu co nájemném lebo už ju to začalo zaujimat ... ale do nejakeho věku to vobec nevnimala
5. Režim ... no kazdu chvilu je iny 😅🤷‍♀️ Aj v troch mesiacoch sme mali režim ale bol iny ako v 6 mesiacoch a iny ako máme teraz v roku... pocuvaj babatko a za chvilku budete zohrati... do tych 3 mesiacov to bol taky improvizovaný boj ale potom sme sa zladili a pomaly sme si na seba zvykli
6. Ja si musím niekde zaklopat ale moje dieta je nocny spač takže ja doma a vyspala od jej asi 4 mesiacov celu noc🙏 Ked večer zaspi tahá 11 hodin v kuse takže nočny spanok mám, cez den je to horsie dost bojuje takže cez den tahám a v noci oddychujem... samozrejme ako novorodenec sa budila aj v noci niekolko krát a od tych 2 mesiacov 1-2x ale zas krasne vedela pospat cez den v kociku aj 2-3 hodiny ... teraz už v kociku ani nezaspi 🤷‍♀️

selest
20. dec 2021

1. V noci prebalujem ked je pokakany alebo citim ze je plnsia plienka. Aby sa neprecikal.
2. Na brusko by som po krmeni nedavala inak vzdy po kupani, prebalovani alebo len tak ked bdie. Cim vacsie babatko tym castejsie.
3. Ano bud spi alebo je niekde polozene. Do 3 mesiacov som mala kocik v byte a vozila ho vsade sebou.
4. Mobil pouzivam normalne
5. Rezim zalezi od dietatka stale sa mu meni
Od 5tt s prvym deckom, cize 4 roky som sa nevyspala

jordana111
20. dec 2021

V noci bol vždy pokakany aspoň prvé dni keď sa zobudil takže áno prebaluje sa aj v noci. Ja som sa nevyspala do 2 rokov každé dieťa je iné a na bruško som spinkať nedávala bála by som sa ze sa pridusi moc sa to neodporúča možno neskôr keď je väčšie niekto dáva môj tak vôbec nespal skôr na boku bola jeho obľúbená poloha. Osobnú hygienu robíš keď spí alebo je v kresielku kľudne aj v kúpeľni alebo ti ho niekto na tu chvíľu postrazi ja som z toho paniku nerobila starala som sa sama ani mojej mame som nedovolila uvidíš že sa zbytočne stresujes 😆

zanetakovacsova
20. dec 2021

1. Ja som pred každým jedlom prebalila malú. A teraz už keď je väčšia vždy keď vidím že má niečo v plienky tak jej vymením.
2. Určite nie po jedle lebo bude grckať.
3. Dieťa nie je obmedzenie. Aj keď nespí sa dá všetko porobiť ono je zatiaľ v postielke alebo hojdacom kresle.
4. Mobil takisto používate keď je v brušku tak už pri ňom to je to isté.
5. Vyspím sa tak možno o 2-3 roky 😂😂😂

eugenius
20. dec 2021

Máš zbytočné otázky, záleží na bábätku..vopred ti môžeme povedať hocičo a skutočnosť bude iná...mám tri a teraz 9mesacnu a konečne som sa vyspala dnes v noci, lebo jej konečne vyšiel zub, pri starších som sa vyspala aj skôr ale tak poriadne až keď mali 2-3 roky..a to, že bábätko skoro stále spí tiež nie je úplná pravda (druhá mi nespala cez deň vôbec, v noci prerušovane, až keď padli tri mesiace, bolo to už celkom ok) takže počkaj si, je to úplne prirodzená vec a návyk eš si ty aj bábo 😉 želám veľa síl a spiace bábätko 🌞

buzz5
20. dec 2021

1 áno prebalovala som za každým asi tak do pol roka potom to už pre nich bolo v noci rušivé takže sa po pre balení prebrali, odvtedy iba ráno a večer niekedy to plienka nevydrží a precika sa dokonca aj pampers
2 po kŕmení by som na bruško hneď nedával môže sa pogrckat, počkať aspoň pol hodinu ale samozrejme dat odgrgnut to ano
3 zuby večer si umyjem keď už dieťa spi vtedy sa idem aj osprchovať, ráno ma budia deti plačom takže najprv po riešim ich plienky prezliecť nakŕmiť a ptoom keď sú kľudne som na rade ja, zatiaľ sú niekde sa bezpečnom mieste, postieľka alebo hojdačka pripútane
4 mobil som používala aj v prítomnosti dieťaťa ale iba keď som niečo potrebovala nie som závislá na mobile
5 režim sme mali od začiatku a stále sa to menilo podľa potreby deti
6 naposledy som sa poriadne vyspala keď som prestala kojiť a muž vedel nakŕmiť v noci aj sam takže ma nechal spat celú noc, keby niet toho bolo by to už 2roky 😁

marianna_peskova
20. dec 2021

1. Neurob tú istú chybu ako ja a neprebaľuj dieťa v noci, pokiaľ nie je pokakané alebo nie je plienka veľmi pocikaná. Lebo akurát ho tým len naštveš. 😄
2. Dávaj ho na bruško, len keď je bdelé a nie hneď po kŕmení.
3. Zuby si môžeš umývať aj s dieťaťom na rukách.
4. Mobil som používala aj popri malom, ale neviem, ako často. Väčšinou som spala, jedla alebo sa o neho starala.
5. Režim môžeš mať aj po mesiaci, ale ako sa menia návyky dieťaťa, mení sa aj režim. Takže je ťažké na túto otázku presne odpovedať.
6. Normálne som sa vyspala po dva a pol roku. Dovtedy sa mi syn budil v noci aj každú hodinu-dve.

wonder13
21. dec 2021

Celkom zaujímavé otázky nato že ste prvorodička 😅
1.prebalovala som aj viac x za noc lebo kým nebol v suchom plakal.
2. Zo začiatku raz za deň , aj to cez deň keď som bola pri ňom spal na bruchu. Inak polohovanie v perinke na strany.
3. Keď som potrebovala umyť vlasy, sprchu, hyg.a akurát nespal a boli sme len sami tak dala som ho do vajíčka a poležal tam somnou v kupelke.
4. Mala som pri sebe mob na tichsom režime. Nejak špeciálne som ho neodkladala kvôli bábätku. Ale aj tak nebudeš mať veľa času na neho 🙂
5.rezim ? do 3.mesiacov nič a potom už sa to postupne krásne ukázalo kedy čo budeme robiť. Kým som si zvykla a nastavila sa podľa toho,tak to zmenil zas 🙂 je iné mať režim v zime a v lete tiež...
*Všetko toto závisí iba od vás a bábätka a robte všetko podľa svojho presvedčenia a ako uznáte za vhodné vy a partner. Na ostatné sa vykašlite 🙂